Skip to content

Ιόνιο: Λόγοι που αξίζει για ένα ταξίδι και τον χειμώνα!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Τα νησιά του Ιονίου ξεχωρίζουν ανάμεσα στα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας. Η γεωγραφία τους, το φυσικό τους τοπίο που χαρακτηρίζεται από πυκνή βλάστηση και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους τα κατατάσσουν σε μία δική τους, μοναδική κατηγορία. Και παρόλο που τα ελληνικά νησιά μας φέρνουν συνήθως στο νου εικόνες καλοκαιριού, τα πανέμορφα Επτάνησα μπορούν να μαγέψουν τον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου – ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα. Ανακαλύψτε παρακάτω το γιατί.

Γιατί είναι εύκολα προσβάσιμα

Ένα από τα προτερήματα που καθιστούν τα Ιόνια νησιά ιδανικό προορισμό και για χειμερινές διακοπές είναι η εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Ακόμη και τον χειμώνα μπορείς να ταξιδέψεις από και προς τα νησιά του Ιονίου ακτοπλοϊκώς, αφού αυτά συνδέονται με την ηπειρωτική Ελλάδα με συχνά δρομολόγια. Έτσι μπορείς, για παράδειγμα, να βρεις τακτικά δρομολόγια προς Κέρκυρα από Ηγουμενίτσα όλες τις εποχές του χρόνου, όπως και εισιτήρια για όλα τα υπόλοιπα νησιά αυτού του συμπλέγματος. Ο λόγος είναι ότι τα νησιά αυτά έχουν αξιόλογο μόνιμο αλλά και φοιτητικό πληθυσμό που εξυπηρετείται καθημερινά από τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις. Επίσης στα θετικά: πρόκειται για αρκετά σύντομες και ευχάριστες διαδρομές, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να περάσεις πολλές ώρες στο κατάστρωμα πριν δεις τις κατάφυτες ακτές του νησιού της καρδιάς σου.

Για επίσκεψη στα ορεινά χωριά

Διακοπές δεν γίνονται μόνο δίπλα στη θάλασσα! Και το βραχώδες Ιόνιο κρύβει πολλούς θαυμάσιους ορεινούς θησαυρούς που αξίζει να ανακαλύψεις την χειμερινή σεζόν. Στους παραδοσιακούς οικισμούς που φωλιάζουν στον Παντοκράτορα της Κέρκυρας ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Τα ταβερνάκια τους όμως συνεχίζουν να ευωδιάζουν σπιτικές λιχουδιές. Κάνε μία στάση για να δοκιμάσεις φρεσκομαγειρεμένο Κερκυραϊκό σοφρίτο, και άλλα τοπικά εδέσματα. Στη Λευκάδα θα βρεις το χωριό με το μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλο το Ιόνιο – και ένα από τα παλαιότερα στο νησί. Η γραφική Εγκλουβή σε περιμένει κρυμμένη στην ενδοχώρα της Λευκάδας για να απολαύσεις τον καφέ σου με φόντο μια πανοραμική θέα του νησιού. Αντίστοιχα και στη βενετσιάνικη Κεφαλονιά θα βρεις χωριά-κοσμήματα σκαρφαλωμένα στις πλαγιές πάνω από τη θάλασσα. Όπου και αν βρεθείς φέτος τον χειμώνα, η εξερεύνηση της ορεινής πλευράς των Ιονίων νησιών αξίζει τον χρόνο σου.

Για την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό

Τα νησιά του Ιονίου έχουν μια ιδιαίτερη χάρη. Κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του, μοναδική ταυτότητα, όλα όμως συνδέονται με μία κοινή κουλτούρα με ενετικές επιρροές. Αυτός είναι και ο λόγος που νησιά όπως η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος ή η Κεφαλονιά δεν θυμίζουν σε τίποτα το τυπικό ελληνικό νησιωτικό τοπίο. Μια ρομαντική βόλτα στα καντούνια, όπου μπορείς να θαυμάσεις τα γήινα χρώματα και τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική των αρχοντικών, θα σε ταξιδέψει σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη εποχή. Αυτή την ιδιαίτερη ομορφιά μπορείς να την απολαύσεις εξίσου και στη διάρκεια μιας πιο «ιδιαίτερης» περιόδου, όπως η χειμερινή σεζόν. Επιπλέον, τα νησιά του Ιονίου φημίζονται για την πλούσια πολιτιστική τους δραστηριότητα και συγκεκριμένα τη μουσική τους παράδοση. Μπορείς λοιπόν να εμπλουτίσεις το ταξίδι σου με συναυλίες, παραστάσεις και εκθέσεις όποτε και αν βρεθείς εκεί.

Για την γαλήνια ατμόσφαιρα

Αν και τα παραπάνω χαρακτηριστικά καθιστούν τα νησιά του Ιονίου καλή επιλογή για μια χειμερινή εξόρμηση, οι δημοφιλέστερες περίοδοι επίσκεψης παραμένουν το καλοκαίρι και η άνοιξη. Πρόκειται για προορισμούς που συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό από την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, με τα νησιά να «βουλιάζουν» από τη συρροή τους. Κάνοντας μια off-season επιλογή ταξιδιού εξασφαλίζεις ότι θα αποφύγεις τα πλήθη και θα έχεις την ευκαιρία να βιώσεις μια πιο αργή και αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία. Θα απολαύσεις εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και γνωριμίες με ντόπιους, θα αποφύγεις τις ουρές στα μουσεία, και τον συνωστισμό στα μαγαζιά. Οι πλακόστρωτες πλατείες και τα θαλασσινά τοπία θα αποκαλύπτουν την ομορφιά τους για τα μάτια σου, μόνο! Αν λοιπόν αναζητάς τη γαλήνη και την αποκλειστικότητα στις διακοπές, η χειμερινή σεζόν είναι η κατάλληλη εποχή για να ταξιδέψεις.

Αν η φυσική ομορφιά του Ιονίου δεν είναι αρκετός λόγος, τώρα έχεις πολλούς ακόμη για να το επισκεφτείς και τους χειμερινούς μήνες. Είσαι έτοιμος για μια ξεχωριστή χειμερινή περιπέτεια;

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
«Μια τρομερή ανάγκη», το ποίημα της Παρασκευής.
Πώς να φροντίσετε τους ηλικιωμένους γονείς σας.