Skip to content

Ο Inhalt Der Nacht είναι υπηρέτης της σύγχρονης βερολινέζικης techno!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Πίσω από το όνομα Inhalt Der Nacht, o Βερολινέζος παραγωγός Christoph Heinze δημιουργεί την δική του διάσταση στο κομμάτι της σύγχρονης techno. Με beats εμπνευσμένα από cold και new wave έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή από γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου, ενώ μετά από χρόνια λειτουργίας του Modul label, ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο με την Lebendig. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ισχυρή προσωπικότητα της τοπικής σκηνής, καθώς έχει κερδίσει το residency σε ένα από τα πιο φημισμένα club του Βερολίνου, το Griessmuehle και η ιστορία του αξίζει προσοχή, όπως θα δείτε στην συνέχεια.

Μεγαλώνοντας μέχρι τα 16 στην ανατολική πλευρά του Βερολίνου, όταν και κατάφερε να μετακομίσει στην Γερμανική πρωτεύουσα, το background του ήταν διαμορφωμένο από rock και new wave. Ύστερα, έκανε στροφή στο Γερμανικό rap και στα graffiti, σαν ένα γνήσιο «κακό» παιδί. Στην πόλη ανακάλυπτε ολοένα και περισσότερο τον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής, κάτι φυσικά που τον διασκέδαζε. Η πρώτη του επαφή με την techno έγινε όταν παρακολούθησε το τελευταίο “Love Parade” από την τηλεόραση, κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο και ταυτόχρονα εντυπωσιακό. Περνώντας από διάφορα στάδια για να βρει τελικά τον ήχο του, στα 17 του κατάφερε με την πρώτη του κιόλας δουλειά, να αποκτήσει τον δικό του χώρο όπου άκουγε καθημερινά techno. Η επίσκεψή του στο Tresor δεν άργησε και μάλιστα ήταν η βραδιά που αποφάσισε να ασχοληθεί με το DJing. Φαινόταν εντυπωσιακός ο τρόπος που το κοινό γούσταρε και χόρευε μπροστά στον καλλιτέχνη, πράγμα που αποτυπώθηκε ως μια μαγική στιγμή στα μάτια του Christoph. Έκτοτε, όλα κύλησαν ομαλά, η αγορά των πρώτων βινυλιών, τα πρώτα set στο σπίτι και κάθε Σαββατοκύριακο γινόταν ένα μεγάλο πάρτι, ώσπου στα 18 διαγνώσθηκε με καρκίνο. Ο μόνος τρόπος να ξεχαστεί ήταν τις ώρες που περνούσε στο νοσοκομείο να ασχολείται με την μουσική, ώσπου όταν τελικά ξεπέρασε το μεγάλο αυτό εμπόδιο, ανακάλυψε την κλίση του.

Το πρώτο του μουσικό project κινούνταν ανάμεσα σε minimal και old tech-house τόνους, ώσπου έγινε η επαφή με σκληρότερα είδη. Με το ψευδώνυμο “Escape to Mars” πήρε μια καλή γεύση επιτυχίας. Κράτησε κοντά στα 4 χρόνια και κάνοντας παρέα με τον Subjected, μπήκε στον κόσμο της Vault Series. Όμως κάτι δεν του καθόταν καλά, σαν να είχε αποσχιστεί από τις ρίζες του. Αντιμετώπιζε προβλήματα με την λειτουργία της Modul και η επιθυμία για επιστροφή σε κάτι πιο rock, πιο βαρύ ήταν πολύ δυνατή. Περνώντας περισσότερο χρόνο στο σπίτι άρχισε να αποτυπώνει ο,τι ένιωθε κι έτσι προέκυψε το “Rausch”. Χαρούμενος με το αποτέλεσμα και σκεπτόμενος τις επόμενες του κινήσεις, συνέχισε να «βγάζει» υλικό. Στον χρόνο αυτό κυκλοφόρησε στο bandcamp 4 κομμάτια, που τελικά χρησιμοποιήθηκαν για το πρώτο EP Inhalt Der Nacht. Δεν πέρασαν απαρατήρητα και σε μικρό διάστημα, μεγάλοι DJ όπως Dax J και Kobosil, τα συμπεριέλαβαν στα sets τους. Οι σκέψεις σταθεροποιήθηκαν, το project πήρε μορφή και ήταν αυτό ακριβώς που περιγράφει τον ίδιο: «βρώμικο», διασκεδαστικό, ανοιχτόμυαλο και βαρύ.

Έπειτα ήρθε η γνωριμία του με τον Echoes of October που σήμανε την ίδρυση του Lebendig. Κινούμενοι στο ίδιο σκεπτικό και μήκος κύματος αποφάσισαν να κοινοποιήσουν το πρώτο τους κοινό κομμάτι, με τίτλο “Fleischleben”. Η επιτυχία του ήταν κάτι το απροσδόκητο, που όμως ξεκαθάρισε το τοπίο για μια επιτυχημένη συνεργασία μέσω του label. Για τον Christoph αυτή η έκβαση είχε πολλά θετικά στοιχεία, όπως την ελευθερία στις κυκλοφορίες, το σημαντικό εγχείρημα της εισχώρησης νέων ταλέντων και ανερχόμενων καλλιτεχνών, την υποστήριξη, την φιλία και την διοργάνωση κοινών πάρτι.

Κι όμως, δεν περιστρέφονταν όλα γύρω από ένα είδος. Οι ικανότητές του ως παραγωγός αξιοποιήθηκαν για μια χορευτική παράσταση στην Κούβα. Η γνωριμία του με τον Julio Cesar Iglesias Ungo περιλάμβανε και την σύνθεση της μουσικής για την χορογραφία του “Second Skin”, όπως ονομαζόταν. Μια έκθεση της προβληματικής κατάσταση στο νησί πριν την τουριστική «έκρηξη». Χρειάστηκαν 3 μέρες για την ολοκλήρωση του θέματος που θα κάλυπτε χορογραφικά κοινωνικά θέματα όπως την κακή οικονομική κατάσταση, την έξαρση του βιασμού και την καταπίεση. Η μεγάλη πρόκληση ήταν όταν αποφασίστηκε να παίξει live σε ένα θέατρο γεμάτο κόσμο -κάτι φανερά καινούριο για τον ίδιο που όμως κατέληξε σε πραγματική επιτυχία.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παράσταση:

Όσον αφορά την techno, υποστηρίζει πως ηχητικά είναι κάτι σκοτεινό, που όμως βγάζει μια τρομερή δύναμη που κινεί τους ανθρώπους και τους κάνει να σκεφτούν, χωρίς να είναι απαραίτητα το ίδιο για όλους. Ο τρόπος που γράφει στηρίζεται σε στιγμές. Το κάτι ιδιαίτερο που θα του προσφέρει μια έξοδος ή μια εμπειρία, αποτελεί μια μεγάλη πηγή δημιουργικότητας. Μέσω αυτής, μπορεί να καταθέσει συναισθήματα και σκέψεις στα κομμάτια του. Η δισκογραφία του αποτελείται από 3 EP’s μέσω της Lebendig, με τα 2 τελευταία να έχουν γίνει μαζί με τον Echoes of October. Τον Φεβρουάριο του 2019 μέσω της Seelen κυκλοφόρησε το Deine Aura με 3 κομμάτια, συν το remix του ομώνυμου από την Anetha. Επιπλέον συμμετείχε στα 2 compilation της RAW με το “Erwachen” στο First Blood και το “Endstation” στο Second Breath, στο 12” Essential Memories στην Emerald με το “Keine Ruhe” και στην Monnom Black του Dax J με το “Dosis”. Τέλος, για την σειρά του SlamRadio δημιούργησε ένα περιεκτικότατο mix, με όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την καλλιτεχνική του προσωπικότητα. «Δολοφονικά» μπάσα, στιβαρές μπότες, ελαφρές acid νότες και μυστήρια ambient με σκοτεινά φωνητικά, φτιάχνουν μια ατμόσφαιρα που ολοένα σε κυριεύει:

Στο πρόσωπο του Christoph συγκεντρώνονται χαρακτηριστικά που περιγράφουν έναν ποιοτικό techno παραγωγό. Χωρίς βιασύνη και περιορισμούς, βρήκε τον τρόπο να χωρέσει όλα αυτά τα στοιχεία που τον αντιπροσωπεύουν, ώστε να μπορέσουν οι επιρροές του να βρουν διέξοδο. Η καριέρα του μόλις άρχισε να διαμορφώνεται, δείχνει μουσικά δυνατός και εκπροσωπεί ένα underground ρεύμα που αξίζει να γνωρίσεις.

______________________
Τo Σαββατο 14 Δεκεμβρίου το Colorblind. σε συνεργασία με τo The Host υποδέχονται τον Dj & Παραγωγό Inhalt der Nacht έναν απo τους ανερχόμενους εκπροσώπους της “Underground” σκηνης του Βερολίνου.

Το line up πλαισιώνουν ο δικός μας Caught In Fact_ γνωστός για τα δυνατά του dj set και οι συνήθεις ύποπτοι και resident djs του Colorblind: Hearthink και Bighi

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019  23:00

Line up:
Inhalt der Nacht [ Lebendig – RAW – SEELEN. ] DE
Caught In Fact_ [CLTR1]
Hearthink [ Colorblind.– Be Uncensored ]
Bighi [ Colorblind. – Be Uncensored ]

The Host
Παικου 4, Θεσσαλονικη

Εισιτήρια:
Early birds: 5€ [40 limited]
Προπώληση: 7€ [100 limited]

 

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
Δύο ανοιχτές ξεναγήσεις στο έργο του διεθνή Έλληνα εικαστικού Takis!
Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια των Roxette.