Skip to content

6η μέρα In-Edit Festival με μουσικές “Beater.gr” στο φουαγιέ του κινηματογράφου Ολύμπιον!

DATE

SHARE THIS ARTICLE


Φωτογραφίες: Αρίστη Ζαφειράκογλου

Μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά η punk και η techno μουσική; Κι όμως, στο πλαίσιο του «In-Edit», μια τέτοια συνύπαρξη είναι όχι μόνο πιθανή, αλλά και επιτυχημένη. Την πέμπτη μέρα του μεγαλύτερου φεστιβάλ, το κοινό της Θεσσαλονίκης γνώρισε μπάντες, που διαμόρφωσαν την punk σκηνή της Washington και την επιρροή της Ολλανδίας στην παγκόσμια dance μουσική κουλτούρα. Κι επειδή «In-Edit» χωρίς Beater δεν γίνεται, να τι είδαμε και να τι δεν πρέπει να χάσετε εσείς σήμερα!

in-edit_thess15-aristiz (49)

“Salad Days: The DC Punk Revolution”

Φαν της μουσικής γενικά και φαν της punk ειδικότερα, συγκεντρώθηκαν στην κινηματογραφική αίθουσα του «Ολύμπιον», για να απολαύσουν ένα λεπτομερέστατο ντοκιμαντέρ, αναφορικά με την punk κουλτούρα της δεκαετίας ’80. Φωτογραφίες, βιντεοσκοπημένο υλικό, συνεντεύξεις και μαρτυρίες, παρουσιάζουν αναλυτικά την άνοδο και τη μεταβολή του punk κινήματος από την πόλη του «κάντο μόνος σου». Γιατί από εκεί ξεκίνησε η ιδέα πως δεν χρειάζεται να είσαι κάποιος, για να κάνεις ένα συγκρότημα ή την δική σου δισκογραφική. Όλοι μπορούν να κάνουν αυτό που επιθυμούν. «Salad Days» ονόμαζαν εκείνες τις ημέρες, τις ημέρες που η underground punk μουσική έβρισκε χώρο να εξαπλωθεί, να διαδοθεί και να εξελιχθεί. Μέσα από την ματιά μελών θρυλικών συγκροτημάτων, μουσικών, ιδιοκτητών δισκογραφικών εταιριών και fanzine, ο θεατής γνωρίζει και εν τέλει γίνεται μέρος της αυθεντικής punk του ΄80. Καθώς το ντοκιμαντέρ εξελίσσεται, ο θεατής έρχεται σε επαφή με την μεταβολή αυτού του μουσικού είδους και κατανοεί τις διαφορές με τη σημερινή εκδοχή του. Όλοι οι αφανείς ήρωες που συμμετείχαν στη διάδοση της punk, παροτρύνουν τον καθένα να απαλλαχθεί από την παθητικότητά του και να κάνει αυτό που θέλει. So, don’t try, just do – το έχει πει και ο Bukowski!

Μετά τη λήξη του ντοκιμαντέρ, τη διασκέδαση του κοινού ανέλαβαν οι “Synthetic”, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω από τα decks του φουαγιέ, για να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα πριν από την προβολή του “Dutch Influence”.

Την προτελευταία μέρα του φεστιβάλ, το πρόγραμμα είναι γεμάτο με ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ. Η αρχή γίνεται με δύο επαναπροβολές των “The Case Of The Three Sided Dream” και “Salad Days: The DC Punk Revolution”. Η συνέχεια, όμως, φαντάζει επική, καθώς θρυλικές φιγούρες έρχονται στο προσκήνιο. Πρώτος κάνει την εμφάνισή του ο Joe Strummer, στο “I Need A Dodge! Joe Strummer On The Run”, ενώ το κλείσιμο αναλαμβάνει ο Beater.gr και ο παραγωγός Λάζαρος Αλληλόμης, όπου βγάζει τα βινύλια από τις θήκες και ετοιμάζεται για το πάρτι στο φουαγιέ του «Ολύμπιον», πριν από την τελευταία προβολή, του πολυαναμενόμενου “Feast Of Friends”, μιας ταινίας που είναι γυρισμένη κατά την διάρκεια της περιοδείας των Doors, το καλοκαίρι του 68′.

in-edit_thess15-aristiz (64)

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Αλέξανδρος Μιχαήλ: «Η σιωπή αλλάζει ποιότητες διαρκώς».
Οι TΟΥ είναι μια μπάντα που περιμέναμε καιρό να ακούσουμε live!