Skip to content

In Edit Festival: Ημέρα 1η | The Amazing Nina Simone | #inedit2016

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Τόμτσης

Ο κινηματογράφος «Ολύμπιον» από χθες μετουσιώθηκε στο απόλυτο σημείο συνάντησης των απανταχού μουσικόφιλων της πόλης. Το «In Edit Festival» ήρθε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για τρίτη χρονιά, και όλοι ήταν πιστοί στο ραντεβού τους. Το φουαγιέ του «Ολύμπιον» είναι έτοιμο να περιβάλλει τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Οι κινηματογραφικές αίθουσες είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα πιο εμβληματικά πρόσωπα της μουσικής και το κοινό της πόλης είναι έτοιμο να δώσει το παρόν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικών ντοκιμαντέρ του κόσμου.

Οι φετινές συστάσεις έγιναν με το ντοκιμαντέρ “ The Amazing Nina Simone” του Jeff Lieberman. Από νωρίς, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την ιέρεια της soul. Η ανεπανάληπτη φωνή της απόμακρης, αλλά και πρωτοπόρας, επαναστάτριας της μουσικής ξεχύθηκε σαν χείμαρρος μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα, σαρώνοντας τα πάντα.  Το ντοκιμαντέρ παρουσίασε λεπτομερώς το πορτρέτο της μουσικού – ακτιβίστριας, την πολυτάραχη ζωή της και την επίδρασή της στη παγκόσμια μουσική σκηνή. Οι μεταπτώσεις στη ζωή της πολλές, όπως πολλές υπήρξαν και οι επιτυχίες της. Μια ιστορία, γεμάτη soul, jazz και επαναστατικούς ήχους, αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα του «In Edit», προϊδεάζοντάς μας για την απόλυτη μουσική εβδομάδα.

Τη σκυτάλη από την ανεπανάληπτη Nina Simone πήραν οι Souled Out, μεταφέροντας το πάρτι από την κινηματογραφική αίθουσα, στο φουαγιέ. Ερμηνεύοντας, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, τραγούδια που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στο πεντάγραμμο, οιSouled Out εμπλούτισαν το soundtrack της βραδιάς. Χορευτικά grooves, ευδιάθετο κοινό και πολλές μπύρες Sol στο χέρι, έκλεισαν το πρώτο βράδυ του «In Edit».

Καθημερινά, στις κινηματογραφικές αίθουσες του «Ολύμπιον», κάνουν την εμφάνισή τους φιγούρες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, για να αφηγηθούν τη δική τους ιστορία, μέσα από νότες, στίχους, τραγούδια και συναισθήματα. Το πρόγραμμα της Παρασκευής ξεκινά από νωρίς, με το “They Will Have To Kill Us First: Mallian Music In Exile”, φωτίζοντας διάφορες πτυχές του κινήματος των εξόριστων μουσικών του Μάλι. Στη συνέχεια, το «Ολύμπιον» επισκέπτεται ο μοναδικός James Brown, μέσα από το ντοκιμαντέρ “Mr. Dynamite: The rise of James Brown”, ενώ ακολουθεί το απόλυτα κουλ μουσικό τρίπτυχο των Bowie, Iggy Pop και Lou Reed, με το “The Scared Triangle: Bowie, Iggy & Lou 1971-73”, το οποίο αποτελεί και το Sol screening της ημέρας. Σύντομο διάλειμμα στο φουαγιέ του «Ολύμπιον», για το dj set, και επιστροφή στην αίθουσα, για το ντοκιμαντέρ “Daft Punk Unchained”.

Από τις 7 μέχρι και τις 13 Απριλίου, στο «Ολύμπιον» η μουσική και το σινεμά συναντιούνται στην πιο ειλικρινή τους μορφή: το ντοκιμαντέρ. Δεν θα δεις πουθενά τόση μουσική!


Η μπίρα SOL, ή πρώτη μεξικάνική μπύρα από το 1899, φροντίζει να κάνει αυτή την εβδομάδα όσο πιο ευχάριστη γίνεται! Έτσι, παραγγέλνοντας μια μπίρα SOL σε ένα από τα παρακάτω μαγαζιά κερδίζετε μία πρόσκληση για το φεστιβάλ, παρακολουθείτε μία προβολή και έπειτα, παραγγέλνοντας μία SOL και δείχνοντας ξανά το απόκομά, παίρνετε δώρο άλλη μία μπίρα!

Rover Bar, Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα
Cocktail Bar, Πολυτεχνέιου 17α
Muzik,  Π. Π. Γερμανού 21
L’Autre Cafe, Γρηγορίου Παλαμά 8
Hemingway, Αλεξάνδρου Σβώλου 19
Μυστιλλη, Φράγκων 2-4
Art House, Βεροίας 3

Find SOL Beer on Facebook!
http://www.sol.com/gr

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
In Edit Festival: Ημέρα 2η | Μια μέρα γεμάτη ζωντανούς θρύλους | #inedit2016
Movie for the Weekend | Manhattan Murder Mystery