Skip to content

Ανακαλύψτε τον δημιουργικό κόσμο του Studio Hervik!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Ishi Mnatsakanian

Design, οπτική ταυτότητα, εικονογράφηση, ψηφιακή παρουσία. To Hervik Studio με έδρα τη Θεσσαλονίκη τους δίνει υπόσταση και δημιουργεί χρησιμοποιώντας σύγχρονα σχεδιαστικά εργαλεία, δίνοντας έμφαση στην λεπτομέρεια και την λειτουργικότητα. Οι ιδρυτές του, ο Βίκτωρ Γκουντάρας και ο Ηρακλής Γκουντάρας χαρίζουν την ιδιαίτερη υπογραφή τους σε συσκευασίες, ταυτότητες και εικόνες μικρών και μεγάλων εταιρειών με χαρακτήρα. Το Hervik Studio συμμετείχε και στη γενέθλια online έκθεση των 6 χρόνων του Beater.gr με μία εικόνα-απάντηση στην ερώτηση «Τι σημαίνει urban culture;». Αν την έχεις δει, σίγουρα σου έκανε εντύπωση. Και αν την έχεις δει, σίγουρα θα θέλεις να διαβάσεις την συνέντευξη που παραχώρησαν για να μάθεις περισσότερα για τη δουλειά τους.

Πώς προέκυψε η δημιουργία του Hervik;
Το Studio Hervik γεννήθηκε το 2017 από τον, γραφίστα και εικονογράφο, Βίκτωρ Γκουντάρα και τον Ηρακλή Γκουντάρα, ιστορικό τέχνης και μουσειολόγο, με σπουδές στα πεδία της αρχαιολογίας, της μουσειολογίας και της διαχείρισης πολιτισμού. Στόχος η δημιουργία ενός ανεξαρτήτου δημιουργικού γραφείου, με πεδία ενασχόλησης τις εφαρμοσμένες υπηρεσίες design και πολιτισμού για ιδιώτες, εταιρίες και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η ιδιαιτερότητα σας;
Τα στοιχεία που πιστεύουμε ότι χαρακτηρίζουν τη δουλειά μας είναι η εικονογραφική προσέγγιση και ο πειραματισμός με την τυπογραφία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μια προσεκτική ανάλυση του περιεχομένου και των ιδιαίτερων αναγκών κάθε εργασίας.

Από πού αντλείτε έμπνευση συνήθως;
Η έμπνευση συνήθως έρχεται τυχαία από τα πιο απροσδόκητα πράγματα.

Ποιος είναι ο πυρήνας του Hervik;
Η λειτουργία ενός studio που να αποτελέσει βάση για την ανάπτυξη της δημιουργικής μας δραστηριότητας, καθώς και το συγκερασμό των γνώσεων μας σε διαφορετικά αλλά αλληλένδετα πεδία, στους τομείς του graphic design, του εκθεσιακού σχεδιασμού και της διαχείρισης πολιτισμού.

Έχετε ποτέ δημιουργικές διαφωνίες;
Πολύ συχνά.

Τι κάνει για εσάς ένα logo πετυχημένο;
Η λειτουργικότητα και η προσαρμοστικότητά του σε ένα εύρος εφαρμογών, που εκ των πραγμάτων λόγω των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων διευρύνεται συνεχώς.

Πώς ορίζεται το urban life;
Urban life για εμάς είναι οι ιδέες που ανταλλάσσουμε, οι γνώσεις που αφομοιώνουμε, οι εμπειρίες που αποκτούμε. Τα βιβλία, οι λέξεις, οι εικόνες, εν τέλει οι αφηγήσεις αποτελούν σημεία συνάντησης στους δρόμους της πόλης. Ο αστικός καμβάς αποτελεί ένα πεδίο πειραματισμού, ανταλλαγής και ώσμωσης, όπου τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο και όλα μεταβάλλονται!

Μιλήστε μας λίγο για την δημιουργία σας για τα 6 χρόνια του Beater.gr.
Χρησιμοποιήσαμε την εικονογράφηση – που αγαπάμε πολύ- και δημιουργήσαμε μια οικεία εικόνα, ένα στιγμιότυπο που μπορείς να συναντήσεις σε πολλά σημεία της πόλης μας. Μια στιγμή χαλάρωσης, δύο φίλοι που διαβάζουν. Συναντήσεις καθημερινών ανθρώπων που δίνουν ζωή και φωτίζουν το γκρι της καθημερινότητας.

Έχετε κάποια αγαπημένη δουλειά;
Έχουμε πολλές αγαπημένες δουλειές, μια τελευταία που θα διαλέγαμε είναι ο σχεδιασμός της συσκευασίας για το μελί Algina στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε μια ιδιαίτερη ταυτότητα.

Τι εύχεστε στον Beater.gr που έκλεισε πρόσφατα τα 6;
Το Beater καταγράφει με διεισδυτικό τρόπο τον παλμό και τη ζωή της πόλης. Ευχόμαστε να τα εκατοστίσει!

______________________

Δείτε την online έκθεση για τα 6 χρόνια λειτουργίας του Beater.gr εδώ!

Hervik Studio

Μητροπολίτου Γενναδίου 1
Πλατεία Άθωνος
+30 2310 235 095

www.studiohervik.gr

Loading...
Grow: Ένα εντυπωσιακό installation για την ομορφιά της γεωργίας.
Rudy Burckhardt: Ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη Νέα Υόρκη των 70’s και 80’s!