Skip to content

Η 12η έκδοση του Reworks απλώνεται στην Ευρώπη!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Κατερίνα Μποτζώρη

Ήδη, τα πρώτα ονόματα για την 12η έκδοσή του έχουν ανακοινωθεί, με το πιστό κοινό του «Reworks» να αναμένει με ανυπομονησία τις πολυπόθητες εμφανίσεις. Οι Jamie Woon, GusGus, Kiasmos, Mind Against, Kobosil παρουσιάζονται, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, μαζί με τους WhoMadeWho, που πρόκειται να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη. Στις σκηνές του «Reworks», θα βρεθούν επίσης οι Solomun, Ben Klock, Agoria, Michael Mayer, ο Ιρλανδός Mano Le Tough, που επιστρέφει μετά τη μοναδική του εμφάνιση στο Reworks 2015, καθώς και το καλύτερο live act στον κόσμο, για το 2015, ο KiNK. Όσον αφορά τους Έλληνες καλλιτέχνες, τα πρώτα ονόματα είναι οι Ιson, Actor One, Tendts, Senka, George Adi και ArKI, ενώ αναμένουμε ακόμη την ανακοίνωση πολλών ονομάτων, καθώς και τις εκπλήξεις που το εν λόγω Φεστιβάλ μας έχει συνηθίσει.

Έχοντας ως στόχο την προβολή της άρρηκτης σχέσης μεταξύ μουσικής και σύγχρονης τέχνης, η φετινή έκδοση του «Reworks Festival» προμηνύει αλλαγές, με την παρουσίαση, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, νέων μουσικών και εικαστικών τάσεων, μέσα από ποικίλα έργα και showcases. Παράλληλα, θα υπάρχει προβολή του έργου Ελλήνων δημιουργών, οι οποίοι θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένα projects, ενώ φέτος, το φεστιβάλ θα διαρκέσει πέντε ημέρες, με την ημερομηνία διεξαγωγής να ορίζεται στις 14-18 Σεπτεμβρίου.

001-279

Αναμφίβολα, κάθε Σεπτέμβρη η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται αυτόματα σε μία εστία καλλιτεχνικής δημιουργίας και σε σημείο συνάντησης φίλων της μουσικής και εραστών των ηλεκτρονικών ήχων, με τους πιο “κουλ” ανθρώπους της πόλης να δίνουν ραντεβού στους χώρους του «Reworks». Ο αποχαιρετισμός του καλοκαιριού έχει συνδεθεί με το καλωσόρισμα του φθινοπώρου και τη διεξαγωγή ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας. Με την πόλη της Θεσσαλονίκης να αναπνέει διαφορετικά κάθε Σεπτέμβρη, το «Reworks» ανοίγει τις πύλες του σε επισκέπτες που φθάνουν, προκειμένου να γίνουν ένα με το κοινό της. Όλοι μαζί παρακολουθούν το έργο παγκοσμίως καταξιωμένων καλλιτεχνών, τις νέες μουσικές τάσεις που αναδύονται, ανερχόμενα ονόματα, καθώς και την εξέλιξη της πολλά υποσχόμενης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Δίνοντας έμφαση στο αστικό περιβάλλον και την urban αισθητική, το «Reworks» ετοιμάζεται να προβάλλει, για ακόμη μία χρονιά, πρωτοποριακές μουσικές τάσεις και νέες πολιτιστικές ιδέες. Φέτος, ωστόσο, το «Reworks» ξεκινάει τη συνεργασία του με το διεθνές πρόγραμμα “We Are Europe”, μία προσπάθεια που σκοπό έχει να εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο ανταλλαγών και δημιουργικού διαλόγου, ανάμεσα σε οχτώ καταξιωμένα μουσικά φεστιβάλ, από οχτώ διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Σκοπός του “We Are Europe”, η συνδημιουργία και προώθηση καινοτόμων πολιτισμικών πρακτικών, επανασχεδιάζοντας ένα νέο πολιτιστικό χάρτη για την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, συμμετέχουν τα φεστιβάλ Sónar, C/O Pop, Resonate, Elevate, Insomnia, Nuits Sonores, Today’s Art και Reworks.

001-51

Για τα δύο επόμενα χρόνια, το «Reworks» διευρύνει τη δράση του, αλλά και το κοινό του, ταξιδεύει σε εφτά διαφορετικές χώρες εκτός Ελλάδας και παρουσιάζει ενεργά το έργο και τη φιλοσοφία του σε κάποια από τα σημαντικότερα φεστιβάλ παγκοσμίως. Μέσω του “We Are Europe”, το «Reworks» θα αποκτήσει 56 σκηνές, καθώς και την πρόσβαση σε οχτώ διαφορετικές χώρες, πολιτισμούς και διεθνείς δημιουργικές σκηνές. Για το 2016, το «Reworks» θα ταξιδέψει στο Sónar Festival της Βαρκελώνης και τον Οκτώβριο, στο Insomnia του Τρόμσο, με showcases καλλιτεχνών, καθώς και με ειδικά workshops, ενώ με τη σειρά του, το Σεπτέμβριο θα φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη τα φεστιβάλ «Resonate» από τη Σερβία και «Elevate» από την Αυστρία.

Ταξιδεύοντας μέχρι την Καταλανική πρωτεύουσα, το «Reworks» θα λάβει μέρος στο μεγαλύτερο φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής στην Ευρώπη. Στο «Sónar Festival» πρόκειται να παρουσιάσει δέκα σχήματα από όλο τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα, τους BadBadNotGood, Nozinja, Busy P, Para One, Boston Bun, Troyboi, Ivory Lab και Congo Natty, ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Ison και Tendts. Παράλληλα με τις νέες συνεργασίες, ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για το «Reworks», καθώς το Reworks Agora εγκαινιάζεται και προστίθεται στην ετήσια δράση του φεστιβάλ, με ένα πολυδύναμο και διαθεματικό forum. Ομιλητές, ειδικοί και εμπειρογνώμονες του ευρύτερου χώρου της μουσικής, της τεχνολογίας και του πολιτισμού, θα παρουσιαστούν σε ειδικά εργαστήρια, συζητήσεις και παρουσιάσεις που θα λάβουν χώρα, με σκοπό να εμπνεύσουν και να αναδείξουν τους τομείς της μουσικής, της ψηφιακής κουλτούρας και της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας.

001-25

Τοποθετημένο στον παγκόσμιο φεστιβαλικό χάρτη, το «Reworks», για ακόμη μία χρονιά, ετοιμάζεται να θέσει την πόλη της Θεσσαλονίκης στο προσκήνιο, με μήνυμά του και φέτος το «We Define Our Future». Καλεί όλους τους φίλους της μουσικής, από κάθε πόλη, να γίνουν ένα, και τους καλλιτέχνες, μαζί με το κοινό, να ορίσουν το δικό τους μέλλον.

Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβρης και «Reworks». Τρεις λέξεις με διαφορετική σημασία, αλλά με κοινό παρονομαστή τη γιορτή. Το «Reworks Festival» πλησιάζει και ετοιμάζεται, για ακόμη μία χρονιά, να μας χαρίσει μαγικές μουσικές βραδιές.

IMG_9222-2

AUTHOR

Χαρίκλεια Στρίγγα

Μία φράση που θα την εκπροσωπούσε; Η γλυκιά μελαγχολία! Αυτή που σου προκαλεί η δύση του ηλίου, ένα γλυκόπικρο τραγούδι ή ένα βράδυ καλοκαιριού.

Loading...
Movie for the Weekend | Funny Games
Sofar Sounds: Από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη!