Skip to content

Είσαι έτοιμος για τα μεγάλα live των Florence + the Machine στην Αθήνα;

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Είμαι περίεργος άνθρωπος. Δεν μπορείς να με πείσεις με μεγάλα λόγια, ίσως έχω και καρδιά λαγού, αλλά δεν θα σε πω ποτέ ψεύτη. Θα ουρλιάξω και θα φιλήσω άγρια, θα κοιτάξω επίμονα το κορίτσι με το ένα μάτι. Αναπνέω με τους δυο πνεύμονές μου όμως κι εγώ. Ήταν μέσα καλοκαιριού, δύσκολα κάτι θα μας τάραζε από την ησυχία του Αιγαίου και την ανησυχία που επιλέγαμε στα μαγαζιά των αμμουδιών. Τότε έρχεται η (κόκκινη) κεραμίδα. Περάσανε ακριβώς δέκα χρόνια από το ντεμπούτο της ποιήτριας, στιχουργού, συνθέτριας, ερμηνεύτριας και τραγουδίστριας, ήταν το “Lungs” τον Ιούλη του 2009. Τότε που εμφανίστηκε μια Παρασκευή βράδυ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στο πλαίσιο του Synch ως μια ανερχόμενη 23χρονη Λονδρέζα.

Σήμερα πια, είναι ένα κόκκινο αστέρι που του αξίζει να μεσουρανεί και να διατηρεί την τροχιά της στο εφήμερο μουσικό στερέωμα, όπως και να ερμηνεύσει στο Ηρώδειο για 2 βράδια τα τραγούδια της. Ναι, μπορεί να υπήρξε το hype της εμφάνισης στο συγκεκριμένο ιστορικό χώρο, η δεύτερη ημερομηνία και μία εμβόλιμη τρίτη σε άλλο συναυλιακό μέρος για να την απολαύσουν περισσότεροι και με λογικότερη τιμή, όμως τίποτα από αυτά δεν μειώνει την αξία της με όλες τις ιδιότητές της.

Από τις εμφανίσεις της ως “Florence Robot & Isa Machine” στο Camden στα 19 της χρόνια, μέχρι τις τέσσερις κυκλοφορίες, μία ανά τρία χρόνια ακριβώς, γεμάτες λυρικούς στίχους, σε διπλά εξώφυλλα, με προσεγμένο φωτογραφικό υλικό και καθόλου επιτηδευμένο marketing. Η Florence Leontine Mary Welch μαζί με την Isabella Janet Florentina Summers ή αλλιώς “The Machine” (εξού και το όνομα του συγκροτήματος) δεν έκαναν συμβιβασμούς σε αυτό που θέλανε να παρουσιάσουν. Χωρίς να στηριχτούν στα νεανικά τους πρόσωπα, έγιναν σύντομα δύο ξωτικά από την Μεγάλη Βρετανία που σύντομα θα εμφανιστούν μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό στο Ηρώδειο.

Τα live των Florence + the Machine είναι μια κίνηση τεράστιου τουριστικού ενδιαφέροντος, που θα κάνει την πρωτεύουσα να κινηθεί στους ρυθμούς της Florence, στο τέλος της καλοκαιρινής σεζόν. Ίσως να είναι από τις ελάχιστες παρουσίες στο φετινό, αρκετά αναίτια παραφορτωμένο, πρόγραμμα του ιστορικού αρχαίου θεάτρου, που ταιριάζει πάνω στο πεντελικό μάρμαρο και κάτω από το φεγγάρι της Ακρόπολης. Δεν είναι τυχαίο, αν θυμηθεί κανείς ότι το ωδείο αυτό κατασκευάστηκε πριν 23 αιώνες με εντολή και χρηματοδότηση του πάμπλουτου αριστοκράτη Ηρώδη Αττικού προς τιμήν της γυναίκας του από την Ρώμη, Ρήγιλλα, που πέθανε στα 35 της χρόνια, έγκυος στο έκτο τους παιδί.

Τι κι αν κάποιοι βρεθούν εκεί με το μαξιλαράκι τους καθιστοί κι όχι όρθιοι με μια μπύρα στο χέρι, τι κι αν κάποιοι άλλοι πάνε με το κινητό φορτισμένο για υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στα κοινωνικά δίκτυα πολλές μέρες μετά, τι κι αν μερικοί την γνώρισαν λόγω του φινάλε από το Game of Thrones… Τίποτα από αυτά δεν στερεί την αίγλη ότι το καλοκαίρι του 2019, η Flo θα βρεθεί στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες. Θυμήσου και μην παρερμηνεύσεις τον αριθμό των εμφανίσεων της, δεν συμμετέχει ούτε στους Scorpions, ούτε στους James, ούτε ερμηνεύει μαζί με τον γέροντα Roger το έργο The Wall. Είναι κομμάτι του σήμερα στην παγκόσμια μουσική. Είναι το τραγούδι των χτύπων ανάμεσα σε δύο πνεύμονες, η κοσμική αγάπη για το αγόρι που φτιάχνει κάσες, έχει τυφλωθεί και παρόλα αυτά έχει ακόμα την αγάπη!

Καλή διασκέδαση, εάν παρευρεθείς σε ένα από τα live. Απόλαυσε και κράτησε το χέρι όποιου και όποιας σε συνοδεύει εκείνο το βράδυ. Είσαι πολύ τεχερός για να καταστρέψεις αυτές τις δύο ώρες με μία συσκευή! Ανέπνευσε την αύρα του κοκκινομάλλικου ξωτικού και της «μηχανικής» παρέας της. Εμείς, θα είμαστε από μακριά ή από κοντά μαζί σου, κάτω από το ίδιο φεγγάρι, ίσως μάλιστα απολαμβάνοντας την ίδια μουσική από τα αυλάκια των δίσκων της.

 

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και Ολυμπιακό κέντρο Γαλατσίου
Sold Out

Διοργανωτής: Detox Events

 

AUTHOR

Δημήτρης Τσιρώνης

Δεν ξέρει ακόμα τι θέλει να κάνει, όμως ονειρεύεται να παίζει με ένα πικάπ και δίσκους βινυλίου πάνω σε ένα βουνό.

Loading...
Η μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού design βρίσκεται στο Eindhoven της Ολλανδία!
Όσα μας έμαθαν 8 μεγάλοι σκηνοθέτες για τις μητροπόλεις του κόσμου!