Skip to content

Μια συναυλία ενίσχυσης στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΒΕ) ενώνουν τις δυνάμεις τους και «φουντώνουν» τη δημιουργική φλόγα της πόλης. Μια μοναδική συναυλία, με συμμετέχοντες πάνω από 120 μουσικούς, τραγουδιστές και δημιουργούς της Θεσσαλονίκης, διαμοιρασμένους σε εννιά μουσικά υποσύνολα.

Η νέα γενιά μουσικών, καλλιτεχνών και δημιουργών της πόλης μας πρωτοστατεί, οργανώνει και υλοποιεί. Παρούσα και η παλαιότερη «φρουρά» μέσα από μια αντιπροσωπευτική και ουσιαστική εκπροσώπηση. Αναδεικνύοντας την αλληλεγγύη ως μέγιστο αγαθό, συναντιούνται δημιουργικά οι καλλιτεχνικές τάσεις, τα χρώματα, η διαφορετικότητα, αλλά και η πολυπολιτισμική παράδοση της Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους, αφιλοκερδώς, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχει πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό συνδυάζεται με τον τρόπο αυτό για πρώτη φορά και αποκτά «σώμα» και «υπόσταση» επάνω στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής. Τα 9 μουσικά σύνολα που συμμετέχουν, είναι ορχήστρες που δημιουργήθηκαν ειδικά για τις ανάγκες της συναυλίας, ενώ το εγχείρημα υποστηρίζει και η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι υποδομές και το προσωπικό του ΟΜΜΘ υποστήριξαν το μουσικό δυναμικό της πόλης μας για να δημιουργηθεί τελικά μια μουσική πανδαισία 250 λεπτών, που θα προβληθεί σε 2 μέρη. Τις συναυλίες προλογίζει και σχολιάζει επί σκηνής, επίσης αφιλοκερδώς, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Η διαδικτυακή συναυλία που προβάλλεται δωρεάν, έχει σαν σκοπό την ενίσχυση του ταμείου αλληλοβοηθείας του ΣΜΒΕ. Επίσης, την στήριξη και διάδοση του έργου του Κοινωνικού Ιατρείου – Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, το οποίο σε συνεννόηση με τον ΣΜΒΕ και σε συνεργασία με 30 ανεξάρτητους γιατρούς – επαγγελματίες της υγείας, στάθηκε αλληλέγγυο και έδωσε την δυνατότητα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, άκριτα, στο σύνολο των καλλιτεχνών της πόλης που πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν στη δίνη της πανδημίας άνεργοι κι ανασφάλιστοι.

Το Μέγαρο, υπηρετώντας με συνέπεια τον στόχο της στήριξης αλλά και της ανάδειξης του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού, ένα στόχο που ακολουθήσαμε σε όλη την περίοδο της πανδημίας, συνέπραξε αυτή τη φορά με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος. Η συνέργεια μας συνδυάζει τη μουσική και ακόμα ένα ουσιαστικό σκοπό, αυτόν της ενίσχυσης του ΣΜΒΕ αλλά και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. Είναι η δεύτερη ενέργεια στήριξης του Συλλόγου καθώς τα Χριστούγεννα, ο ΟΜΜΘ τον στήριξε οικονομικά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του στα νοσοκομεία της πόλης.

Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΜΜΘ κ. Βασίλης Γάκης

Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, μπορεί όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί προαιρετικά «εισιτήρια» των 5€ και 10€ από το www.tch.gr. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον ΣΜΒΕ, για το λόγο αυτό όσα περισσότερα «εισιτήρια» αγοραστούν τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τελικό ποσό ενίσχυσης.

Οι καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης σε μια συνάντηση γενεών, συνομιλούν μέσα από την τέχνη τους, προσπαθώντας να μειώσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή μας και να μας δώσουν αφορμές να κοιτάξουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη φιλική τους συμμετοχή στη συναυλία στους Αργύρη Μπακιρτζή, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Γιώργο Καζαντζή, Λιζέτα Καλημέρα, Δημήτρη Μυστακίδη, Νίκο Ντουνούση, Πέτρο Παρασκευά καθώς και σε όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και με πολλή αγάπη σε αυτή την καλλιτεχνική προσπάθεια.

______________________

Η συναυλία θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 3 στις 2 και 3 Μαΐου 2021 και από το κανάλια του ΟΜΜΘ στο Youtube και του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος στις 22 και 23 Μαΐου 2021. Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών και οι συμμετέχοντες στα μουσικά σύνολα εδώ, με την πρώτη να προβάλλεται στις 2 και 22 Μαΐου και την δεύτερη στις 3 και 23 Μαΐου.

Τα μουσικά σύνολα της συναυλίας είναι:

  • Λαϊκή Ορχήστρα
  • Σύνολο Βαλκανικής Μουσικής
  • Big Band
  • Σύνολο Σύγχρονης Μεσογειακής Μουσικής
  • Σύνολο Σύγχρονης Ελληνικής Τραγουδοποιίας
  • Vocal Ensemble
  • Ethnic Fusion και Blues Rock Ensemble
  • Συμφωνικό Post Rock

Συντελεστές – Υπεύθυνοι συνόλων:
Επιμέλεια Λαϊκής Ορχήστρας: Δημήτρης Σφίγγος
Ενορχηστρώσεις για τη Λαϊκή Ορχήστρα: Ηρακλής Βαβάτσικας
Επιμέλεια ορχήστρας για το Σύνολο Βαλκανικής Μουσικής: Θάνος Σταυρίδης
Επιμέλεια ορχήστρας για την Big Band του ΣΜΒΕ – ενορχηστρώσεις (για τα τραγούδια με τη MOYSA): Χρήστος Ελ. Παπαδόπουλος
Επιμέλεια ορχήστρας για το Σύνολο Σύγχρονης Μεσογειακής Μουσικής: Βασίλης Ζιγκερίδης
Οι ενορχηστρώσεις για το συγκεκριμένο σύνολο έγιναν ομαδικά.
Διεύθυνση ορχήστρας – ενορχηστρώσεις για το Σύνολο Ελληνικής Τραγουδοποιίας: Νίκος Χρηστίδης
Διασκευή-πολυφωνική επεξεργασία για το Vocal Ensemble: Μέλα Γεροφώτη & Ελένη Δημοπούλου
Συντονισμός: Νόνικα Μαλκουτζή
Επιμέλεια ορχήστρας για το Fusion Ensemble – Blues Rock Ensemble και Post Rock Ensemble: Άγγελος Αθανασιάδης
Η ενορχήστρωση στο κομμάτι In the chronicles of mediocre egos, που παίχτηκε σε σύμπραξη με τη MOYSA, έγινε από τους Once upon a winter.
Διεύθυνση ορχήστρας της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Από πλευράς Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος:
Οργάνωση παραγωγής – καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Ελ. Παπαδόπουλος
Βοηθοί οργάνωσης παραγωγής: Άγγελος Αθανασιάδης, Χριστίνα Κωστάκη
Σχεδιασμός ήχου – Ηχοληψία- Μίξη ήχου- Master: Άγγελος Αθανασιάδης 
Επικοινωνία: Χριστίνα Κωστάκη

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Beater Essentials #21: Το Beater.gr επιλέγει τα τραγούδια της εβδομάδας!
Η παρακμή των γυναικών στις μέρες μας.