Skip to content

ΕΒΓΕ 2019: Τελευταίες ημέρες υποβολών, στις 5 Μαΐου η απονομή στη Θεσσαλονίκη!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στα φετινά Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης. Στα 18 χρόνια τους, τα ΕΒΓΕ έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην καταγραφή, την επιβράβευση και τη διάδοση του καλού σχεδιασμού, των πρακτικών και των δημιουργών στο ευρύ κοινό και τον χώρο της αγοράς, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Τις τρεις εξειδικευμένες κριτικές μας επιτροπές, αποτελούμενες από δημιουργούς που προέρχονται από κάθε έκφανση του επαγγέλματος, μπορείτε να βρείτε εδώ: bit.ly/ebge-jury

Τι απαιτείται για τη συμμετοχή σας

Η όλη διαδικασία υποβολής είναι πλέον απλοποιημένη. Τρία είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, και είναι βήματα απλά, εύκολα και γρήγορα.

  1. Όσοι συμμετέχετε για πρώτη φορά, δημιουργείτε λογαριασμό εδώ (πατώντας στο “Είσοδος/Εγγραφή”).
  2. Αφού έχετε εισέλθει στο λογαριασμό σας πατάτε στο κουμπί “Υποβολή Συμμετοχής” και συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία.
  3. Τοποθετείτε τα προς κρίση έργα (φυσικά αντικείμενα) και αποστέλετε τα ψηφιακά τους αρχεία (είτε μέσω www.wetransfer.com ή σε usb stick) σε ένα φάκελο ή κουτί και το στέλνετε μέχρι και τις 8/2 (ημερομηνία αποστολής) στη διεύθυνση Graphopress (για τα ΕΒΓΕ) / Σωκράτους 157 / 176 73 Καλλιθέα. (δείτε τις προδιαγραφές αποστολής εδώ).

Τρία βίντεο (tutorials) που θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία εγγραφής και υποβολής, θα βρείτε εδώ: bit.ly/ebge-apply

Τι καινούργιο υπάρχει στα φετινά ΕΒΓΕ 

Τα ΕΒΓΕ 2019 δύο νέες κατηγορίες και μια διευκόλυνση που ζητούσαν οι συμμετέχοντες εδώ και αρκετό καιρό εισάγουν.

Εφεξής οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να τους επιστρέφονται τα δείγματα που στέλνουν στα ΕΒΓΕ (στην περίπτωση και μόνο που αυτά δεν έχουν κερδίσει κάποια διάκριση – οπότε παραμένουν στο αρχείο της διοργάνωσης). Αυτό που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιλέξουν το αντίστοιχο κουτάκι κατά τη διαδικασία της ολοκλήρωσης της παραγγελίας τους και να πληρώσουν το κόστος διεκπεραίωσης (€30 + ΦΠΑ). Μετά τη συνάντηση της κριτικής επιτροπής θα ειδοποιηθούν για την παραλαβή των δειγμάτων τους.

Οι δύο νέες κατηγορίες που εισάγονται στα ΕΒΓΕ 2019 είναι αυτές της εικονογράφησης για ψηφιακές εφαρμογές και της πειραματικής εργασίας (δουλειά που δεν έχει γίνει για κάποιον πελάτη και δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά).

Η τελετή απονομής των ΕΒΓΕ 2019

Για δεύτερη φορά στα 18 της χρόνια, η διοργάνωση των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης θα κλείσει με τελετή απονομής, που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Το ραντεβού έχει ορισθεί για την Κυριακή 5 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια γιορτή, για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των ανθρώπων της οπτικής επικοινωνίας κάθε χρόνο στην Ελλάδα, κατά την οποία όχι μόνο έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους, αλλά κυρίως να υποδεχθούν και να ξεναγήσουν στον κόσμο της δουλειάς τους το ευρύτερο κοινό.

Εμπλουτισμένη με πολύ κέφι και με ευρηματικά βίντεο, που δημιουργούνται ειδικά για την περίσταση, η τελετή απονομής των ΕΒΓΕ αποτελεί το σημαντικότερο ετήσιο ραντεβού για την ελληνική γραφιστική και εικονογράφηση. Ραντεβού στην Θεσσαλονίκη λοιπόν!

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

Ποιος μπορεί να λάβει μέρος στα ΕΒΓΕ;
Κάθε επαγγελματίας του χώρου, είτε είναι φυσικό είτε νομικό πρόσωπο. Επίσης υπάρχει ειδική κατηγορία για τους φοιτητές και απόφοιτους σχολών γραφιστικής (πρόκειται για την “κατηγορία Νέων Δημιουργών”.

Ποια έργα μπορούν να λάβουν μέρος στα ΕΒΓΕ 2019;
Κάθε έργο design που έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ή την Κύπρο για πρώτη φορά μέσα στο 2018 και κάθε έργο που έχει κυκλοφορήσει στο ίδιο διάστημα από δημιουργό με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο, ανεξαρτήτως της αγοράς για την οποία έχει φτιαχτεί.

Υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής στα ΕΒΓΕ;
Οι τρεις πρώτες συμμετοχές είναι δωρεάν. Για συμμετοχές από την τέταρτη και μετά ισχύει κόστος €30 (+ΦΠΑ) ανά έργο.

Πώς ξέρω ότι έχω συμπληρώσει σωστά τη φόρμα συμμετοχής;
Μετά το πέρας της περιόδου υποβολής, όλες οι συμμετοχές αναρτώνται στην ιστοσελίδα των ΕΒΓΕ. Θα πρέπει να ελέγξετε μόνοι σας για να βεβαιωθείτε ότι η συμμετοχή σας βρίσκεται στις σχετικές λίστες. Αν υπάρχει κάποιο λάθος ή παράλειψη οι υπεύθυνοι θα επικοινωνήσουν μαζί σας. Σε κάθε περίπτωση ισχύει μία περίοδος 7 ημερών, από τη στιγμή της δημοσιοποίησης των συμμετοχών, ώστε να διορθωθεί κάθε λάθος.

Προλαβαίνω να λάβω μέρος;
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας χρειάζεται να έχετε συμπληρώσει την online φόρμα συμμετοχής και να έχετε πληρώσει το σχετικό κόστος (αν υπάρχει) μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου. Στην περίπτωση που η κατηγορία απαιτεί να στείλετε και φυσικά δείγματα της εργασίας σας, αυτό θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου (ημερομηνία αποστολής).
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε περισσότερο χρόνο θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο 210 95 23 617.

Περισσότερα: www.ebge.gr

Loading...
Ο Billy Pod και η Katerine Duska διασκευάζουν το “Limit to your love”!
Μια έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας σε συνεργασία με το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»!