Skip to content

EΒΓΕ 2018: Deadline υποβολής συμμετοχών στις 2 Φεβρουαρίου!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης. Στα 17 χρόνια τους, τα ΕΒΓΕ έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην καταγραφή, την επιβράβευση και τη διάδοση του καλού σχεδιασμού, των πρακτικών και των δημιουργών στο ευρύ κοινό και τον χώρο της αγοράς, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Τις κριτικές μας επιτροπές μπορείτε να βρείτε εδώ
Περισσότερα εδώ

Τι απαιτείται για τη συμμετοχή σας;

Η όλη διαδικασία υποβολής είναι πλέον πολύ απλοποιημένη. Τρία είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, και είναι βήματα απλά, εύκολα και γρήγορα.

1. Δημιουργείτε λογαριασμό εδώ (πατώντας στο “Είσοδος/Εγγραφή)
2. Αφού έχετε εισέλθει στο λογαριασμό σας πατάτε στο κουμπί “Υποβολή Συμμετοχής” και συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία.
3. Τοποθετείτε τα προς κρίση έργα (φυσικά αντικείμενα) και τα ψηφιακά τους αρχεία (σε ένα cd ή usb stick) σε ένα φάκελο ή κουτί και το στέλνετε μέχρι και τις 2/2 (ημερομηνία αποστολής) στη διεύθυνση Graphopress (για τα ΕΒΓΕ) / Σωκράτους 157 / 176 73 Καλλιθέα. (δείτε τις προδιαγραφές αποστολής εδώ).

Τρία βίντεο (tutorials) που θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία εγγραφής και υποβολής, θα βρείτε εδώ.

Τι καινούργιο υπάρχει στα ΕΒΓΕ 2018;

Μια καινοτομία που εισάγεται φέτος είναι η μεγαλύτερη διαίρεση της κατηγορίας του λογοτύπου σε τρεις, πιο συγκεκριμένες και ομοειδείς κατηγορίες. Αιτία για την απόφαση αυτή είναι η σταθερά πολύ μεγάλη συμμετοχή στην κατηγορία αυτή (που κάθε χρόνο κατά μέσον όρο έφτανε τα 250 διαφορετικά έργα). Η νέα κατηγοριοποίηση έγινε σε
• Λογότυπο για μεγάλο και μεσαίο πελάτη
• Λογότυπο για μικρό πελάτη και
• Λογότυπος για πολιτισμό και δημόσιους φορείς.
Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό η κρίση θα γίνει ακόμα πιο δίκαιη και επί ίσοις όροις για τους συμμετέχοντες.

13047962_795673610532108_3020077246388134958_o

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις!

Ποιος μπορεί να λάβει μέρος στα ΕΒΓΕ;

Κάθε επαγγελματίας του χώρου, είτε είναι φυσικό είτε νομικό πρόσωπο. Επίσης υπάρχει ειδική κατηγορία για τους φοιτητές και απόφοιτους σχολών γραφιστικής.

Ποια έργα μπορούν να λάβουν μέρος στα ΕΒΓΕ 2018;
Κάθε έργο design που έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ή την Κύπρο για πρώτη φορά μέσα στο 2017 και κάθε έργο που έχει κυκλοφορήσει στο ίδιο διάστημα από δημιουργό με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο, ανεξαρτήτως της αγοράς για την οποία έχει φτιαχτεί.

Υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής στα ΕΒΓΕ;
Οι τρεις πρώτες συμμετοχές είναι απολύτως δωρεάν. Για συμμετοχές από την τέταρτη και μετά ισχύει κόστος €30 (+ΦΠΑ). Για τα ταμειακώς εντάξει μέλη της Ένωσης Γραφιστών η χρέωση ξεκινά από την πέμπτη συμμετοχή και μετά.

Πώς ξέρω ότι έχω συμπληρώσει σωστά τη φόρμα συμμετοχής;
Μετά το πέρας της περιόδου υποβολής, όλες οι συμμετοχές αναρτώνται στην ιστοσελίδα των ΕΒΓΕ. Θα πρέπει να ελέγξετε μόνοι σας για να βεβαιωθείτε ότι η συμμετοχή σας βρίσκεται στις σχετικές λίστες. Αν υπάρχει κάποιο λάθος ή παράλειψη οι υπεύθυνοι θα επικοινωνήσουν μαζί σας. Σε κάθε περίπτωση ισχύει μία περίοδος 7 ημερών, από τη στιγμή της δημοσιοποίησης των συμμετοχών, ώστε να διορθωθεί κάθε λάθος.

Προλαβαίνω να λάβω μέρος;
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας χρειάζεται να έχετε συμπληρώσει την online φόρμα συμμετοχής και να έχετε πληρώσει το σχετικό κόστος (αν υπάρχει) μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου. Στην περίπτωση που η κατηγορία απαιτεί να στείλετε και φυσικά δείγματα της εργασίας σας, αυτό θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι την Παρασκευή (ημερομηνία αποστολής). Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε περισσότερο χρόνο θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο 210 95 23 617.

Η τελετή απονομής των ΕΒΓΕ 2018

Η διοργάνωση των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης, θα κλείσει με την τελετή απονομής, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια γιορτή, για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των ανθρώπων της οπτικής επικοινωνίας κάθε χρόνο στην Ελλάδα, κατά την οποία όχι μόνο έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους, αλλά κυρίως να υποδεχθούν και να ξεναγήσουν στον κόσμο της δουλειάς τους το ευρύτερο κοινό. Εμπλουτισμένη με πολύ κέφι και με ευρηματικά βίντεο, που δημιουργούνται ειδικά για την περίσταση, η τελετή απονομής των ΕΒΓΕ αποτελεί το σημαντικότερο ετήσιο ραντεβού για την ελληνική γραφιστική και εικονογράφηση.

www.ebge.gr | www.facebook.com/ebge.gr

*Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα των ΕΒΓΕ στο Facebook.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Design Athens 4: Ο πλοχμός, το ασανσέρ και το burger.
Οι Fundracar γιορτάζουν τα 10 χρόνια τους με μια μεγάλη συναυλία στο Gagarin!