Skip to content

Discoteca Internacional | Ένα μουσικό ταξίδι στις Πέντε Ηπείρους!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Ιωάννα Τοκμακίδου

Ο Γρηγόρης Σαββίδης και ο Αντώνης Γιαννόπουλος, ή μάλλον ο Pale Penguin και ο 2.46Design ξεκίνησαν έξι χρόνια πριν ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και τερματικό σταθμό το απολύτως άγνωστο. Το 2011 αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Discoteca Internacional, κάτι που όπως μου λένε οι ίδιοι, ξεκίνησε ως μια ιδέα για τη δημιουργία όχι απλώς ενός event, αλλά ενός διαφορετικού και ιδιαίτερου πάρτι. Μία ωδή στη μουσική όλου του κόσμου δοσμένη με ηλεκτρονικά στοιχεία, αλλά και μια γιορτή προς τον σχεδιασμό, το εξεζητημένο design, τις όμορφες γραμματοσειρές και τα έντονα χρώματα. Χορός, χρώματα, πέντε Ήπειροι, ένα μουσικό ταξίδι. Αυτές είναι κάποιες από τις μαγικές λέξεις που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε αυτό που σήμερα ονομάζεται Discoteca Internacional.

_DSC6650

Βρεθήκαμε στο La Doze, τον χώρο που αποτελεί το σπίτι του Discoteca Internacional, κάθε μήνα στην Θεσσαλονίκη. Καθίσαμε σε ένα άδειο μαγαζί και μιλήσαμε για τη δική τους μουσική κουλτούρα, για τον ρόλο των visuals σε αυτή, καθώς και για την εξέλιξη τους. Μία συζήτηση που θα μπορούσε να κρατήσει ώρες και να μας οδηγήσει σε μια εξεζητημένη μουσική περιπλάνηση. Όπως μου εξηγούν, δεν θέλουν το Discoteca Internacional να είναι ένα απλό πάρτι ή ένα dj set. Αλλά κάτι συνολικό, κάτι διαδραστικό, ένα audiovisual project που έχει ως μοναδικό σκοπό τη διασκέδαση, την ένωση πολιτισμών και τη μετάδοση μιας global bass σκηνής που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Για αυτόν τον λόγο, κάθε event υποστηρίζεται με ιδιαίτερες αφίσες και flyers, συλλεκτικά CDs και μουσικές κάρτες ξεχωριστής αισθητικής. Το πάντρεμα της world μουσικής με το ηλεκτρονικό στοιχείο καταστούν μια club κατάσταση, που αποτελεί τον χαρακτήρα και το πρόσωπο του Discoteca Internacional.

Ξεκινώντας από περισσότερο latin μελωδίες και μουσικές της Καραϊβικής, έξι χρόνια μετά, έχει φτάσει να είναι ένα πάρτι χωρίς μουσικά σύνορα, με μελωδίες από όλο τον κόσμο διαθέτοντας κουβανέζικα, αφρικανικά, ασιατικά και αραβικά στοιχεία. Μαζί με τη μουσική εξελίχθηκε, όπως είναι φυσικό, και το design, καταλήγοντας σήμερα σε ένα πιο πλουραλιστικό πλαίσιο, με εμφανή στοιχεία ελευθερίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, που οδηγεί το μυαλό σε ξεχωριστά μονοπάτια. Με το concept να αλλάζει κάθε χρόνο, φέτος το Discoteca Internacional δημιουργεί βραδιές που επικεντρώνονται σε είδη μουσικής, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με την περιγραφή του, «A music journey through the five continents». Σε κάποια από αυτά μπορεί να βρεις και άλλους djs να αναλαμβάνουν τις μουσικές επιλογές μαζί με τον Pale Penguin, χορευτές και μουσικούς, προκειμένου να ολοκληρώσουν αυτή τη συνολική εμπειρία.

_DSC6667

Έχοντας εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, το Discoteca Internacional μας μυεί στην δική του club κουλτούρα, με μοναδική υπόσχεση τον χορό και την διασκέδαση. Σε περιμένει να πας, να χορέψεις και να φύγεις κουρασμένος και άδειος από σκέψεις. Η περαιτέρω γνωριμία όμως με αυτή τη μουσική, αποτελεί και έναν ακόμα στόχο των ιδιαίτερων αυτών πάρτι, η επαφή, η ώσμωση και ακολούθως η αναζήτηση. Το ιδανικό μέρος για να φιλοξενήσει ένα Discoteca Internacional event θα ήταν για αυτούς, κάπου στην Καραϊβική ή στην έρημο, για να μπορέσουν να παίξουν τα αραβικά που τόσο αγαπούν, αλλά και σε ένα ερημικό νησί, με την απομόνωση και τη μουσική να αποτελούν τον βασικό άξονα.

Το 2015 το Discoteca Internacional, σε συνεργασία με τον παραγωγό Larry SKG, έφτασε στην δημιουργία της Shango Records, μιας ηλεκτρονικής δισκογραφικής εταιρίας. Δύο χρόνια μετά, η Shango Records αριθμεί 17 singles και δύο συλλογές, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της Afro Tropical σκηνής. Η έλλειψη δισκογραφικών εταιριών που δίνουν φωνή στην αναδυόμενη Afro Tropical σκηνή της Ελλάδας είναι και ο βασικός λόγος που οδήγησε στην δημιουργία αυτής της δισκογραφικής. Μέσα σε, μόλις, δύο χρόνια, η στέγη της Shango έχει καταφέρει να ταξιδέψει μουσικές Ελλήνων παραγωγών σε όλο τον κόσμο.

_DSC6685

Έξι χρόνια μετά, το Discoteca Internacional δεν επαναπαύεται, συνεχίζει να διοργανώνει πάρτι έως το τέλος της χειμερινής περιόδου και ετοιμάζεται για ένα γεμάτο και δυναμικό καλοκαίρι. Θα τους βρεις σε κάποιο νησί να παίζουν τις μουσικές τους, συνοδευόμενες από άκρως καλοκαιρινά cocktail και ηχοχρώματα. Μέχρι τότε να έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά για την επόμενη μουσική περιπλάνηση!

Find Discoteca Internetional on:
[email protected]
Facebook

Soundcloud Pale Penguin
Soundcloud Shango Records

AUTHOR

Χαρίκλεια Στρίγγα

Μία φράση που θα την εκπροσωπούσε; Η γλυκιά μελαγχολία! Αυτή που σου προκαλεί η δύση του ηλίου, ένα γλυκόπικρο τραγούδι ή ένα βράδυ καλοκαιριού.

Loading...
Οι Be Uncensored φέρνουν τον Phase Fatal στο Club Division!
Οι Kasabian διασκευάζουν Daft Punk!