Skip to content

Die Wolke: Σαίξπηρ, σύγχρονος χορός και τεχνολογία!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Μετά τις sold-out παραστάσεις του Δεκεμβρίου, η πολυαναμενόμενη παράσταση σύγχρονου χορού με ζωντανή μουσική και video mapping από τη Die Wolke art group επιστρέφει! Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, θα προσφέρει μια διαφορετική όψη ενός ταξιδιού προς τη συγχώρεση. Αποσπάσματά της ήδη έκαναν πρεμιέρα, μέσω live streaming, στο γνωστό φεστιβάλ Burning Man στις ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, ενώ παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά ζωντανά σε κοινό, τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Με ζωντανή μουσική, video mapping και ανανεωμένο cast, η ανοιξιάτικη «Τρικυμία» θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαρτίου, στο χώρο του Vitruvian Thing.

Συγκεκριμένα, η ιστορία δείχνει έναν ναυαγό βασιλιά σε ένα νησί-λαβύρινθο, όπου κατοικούν δυο πλάσματα: το ξωτικό Ariel και το τέρας Caliban. Με 10 επιλεγμένες σκηνές από το κλασσικό έργο, η παράσταση χωρίζεται σε έναν πρόλογο και 3 πράξεις. Εμπνευσμένη από την Σαιξπηρική ιστορία συνωμοσίας και δίψας για εξουσία, η διασκευή αυτή εστιάζει, ουσιαστικά, στις δυνάμεις της δημιουργίας, της μεταμόρφωσης, και της ψευδαίσθησης. Με την σειρά τους οι χορευτές ερμηνεύουν πολλαπλούς ρόλους και, συνοδευόμενοι από ζωντανή μουσική και video mapping, μας συστήνουν στα αντίθετα άκρα των δημιουργικών δυνάμεων.

Παρ’ ότι πιστή στην προέλευσή της, η παράσταση δεν είναι ούτε κωμωδία, ούτε τραγωδία. Αντιθέτως είναι ασόβαρη, βυθισμένη στο πνεύμα της αναρχίας των χαρακτήρων της και με γρήγορο ρυθμό, υποσχόμενη μια μοναδική εμπειρία. Το όλο εγχείρημα, τέλος, περιλαμβάνει: mapping από 4 προβολείς, ζωντανή μουσική με surround ήχο και πρωτότυπα σκηνικά και κοστούμια. Έτσι, το κοινό αναμένεται να απολαύσει μια χορταστική 60λεπτη παράσταση «αφιερωμένη» στους λάτρεις του χορού, του θεάτρου, της μουσικής, και όχι μόνο!

Υπόθεση κλασσικού έργου

Ο Prospero ήταν ο Δούκας του Μιλάνου και ασχολιόταν με μυστικιστικές μελέτες. Έρχεται, όμως, η στιγμή που χάνει τον θρόνο του καθώς ο αδερφός του Antonio, με τη βοήθεια του βασιλιά της Νάπολης Alonso, σφετερίστηκε την περιουσία και την εξουσία του. Έτσι, καταλήγει σε ένα ερημονήσι μαζί με τη μικρή του κόρη, Miranda.

Η Τρικυμία (Tempest) αρχίζει δώδεκα χρόνια αργότερα, περίοδο κατά την οποία ο Prospero έχει εξελιχθεί σε μεγάλο μάγο, που ελέγχει στοιχεία της φύσης και πνεύματα, όπως η αγαθή Ariel. Υπηρέτης του Prospero και της Miranda είναι ο Caliban, ένας ιθαγενής του νησιού που συμπεριφέρεται χυδαία στο αφεντικό του, ο οποίος προσπαθεί να τον εκπολιτίσει.

Όσοι συνωμότησαν εναντίον του για το θρόνο του Μιλάνου, θα τύχει να ταξιδέψουν με πλοίο κοντά στο νησί. Έπειτα από μια τρικυμία που προκαλεί ο Prospero με τις μαγικές του δυνάμεις, το καράβι του Alonso βουλιάζει κι όλοι ναυαγούν. Χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, πιστεύουν ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι νεκροί.

Εκεί, λοιπόν, παρασύρονται από τις παραισθήσεις που προκαλεί ο Prospero και αγγίζουν την τρέλα. Ώσπου ανακαλύπτουν ότι ο λόγος που βασανίζονται οφείλεται στο πώς τον αδίκησαν παλιότερα, θέλοντας έτσι να του επιστρέψουν το Δουκάτο για να τους συγχωρέσει.

Χαρακτήρες

Ariel: Ένα πνεύμα παγιδευμένο σε δέντρο. Ελευθερώθηκε, πριν πολύ καιρό, από έναν μάγο και βρίσκεται πλέον στις υπηρεσίες του.

Caliban: Το τέρας. Ζει στον λαβύρινθο ως δέσμιος ενός εισβολέα μάγου.

Miranda: Η κόρη ενός έκπτωτου δούκα, που διαθέτει μαγικές μαγικές ικανότητες. Παγιδευμένη, με τη σειρά της, στον λαβύρινθο της εξορίας του.

Alonso: Ο βασιλιάς που είναι εγκλωβισμένος στον λαβύρινθο.

Stefano: Ο δυσαρεστημένος υπηρέτης του βασιλιά, που ναυάγησε μαζί του.

#1 Ναυαγός: Γνωστός για τις μουσικές του τάσεις.

#2 Ναυαγός: Επίσης γνωστός για τις μουσικές του τάσεις.

#3 Ναυαγός: Υπεύθυνη για την όψη του πλοίου.

_____________________

Συντελεστές
Χορογραφία / Χορός: Δροσιά Τριαντάκη (Miranda, Alonso, Stefano)
Χορός: Ιωάννα Παλαμήδους, Σαββίνα Ρωμανού-Πύλλη (Ariel, Caliban)
Μουσική: Dani Joss, Δημήτρης Δαλέζης (Ναυαγός #1, Ναυαγός #2)
Live visuals / mapping: Αλίκη Ιωσαφάτ (Ναυαγός #3)
Σκηνικά / ηλεκτρονικά: Ιωάννης Περισοράτης
Κοστούμια: Έλενα Σπενταμίδου / Fractal Apparel
Makeup: Λίλιαν Ραφτούδη

Ημερομηνίες
Σάββατο 19 Μαρτίου: 21:30
Κυριακή 20 Μαρτίου: 19:00

Τοποθεσία
Vitruvian Thing
Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς

Εισιτήρια
Προπώληση: €10, φοιτητικό/ανέργων: €8
Ηλεκτρονικά μέσω viva.
Στην πόρτα: €12

Η παράσταση, σε χορογραφία Δροσιάς Τριαντάκη, πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

(*) Χώρος Covid-free: απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης 6 μηνών. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Απαραίτητη η χρήση μάσκας, πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό, μειωμένος αριθμός θέσεων, συστηματική απολύμανση καθισμάτων και επιφανειών.

Loading...
Ο Constantin Prozorov κι ένα αντισυμβατικό σύμπαν μόδας.
Beater Essentials #56: Τα τραγούδια της εβδομάδας!