Skip to content

Design στο υπνοδωμάτιο: Η εξέλιξή του στον χρόνο.

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος, στον οποίο περνάμε αρκετές ώρες, κυρίως για ξεκούραση, χαλάρωση και ύπνο. Είναι το σημείο που μπορούμε να διαβάσουμε το βιβλίο μας, να ξαπλώσουμε το μεσημέρι μετά τη δουλειά και να οργανώσουμε την ντουλάπα για την ένδυσή μας.

Πέρα από την πρακτική του πλευρά, το υπνοδωμάτιο είναι και το σημείο μέσα στο οποίο το design εξελίσσεται ανά τα χρόνια και μπορεί να ξεχωρίσει. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις σκεφτεί να αλλάξεις την αισθητική ή τη διακόσμηση του δωματίου σου, ώστε να ταιριάζει περισσότερο με τις ανάγκες σου, αλλά και με τη διάθεσή σου ανά περιόδους.

Ποια είναι όμως τα στοιχεία και τα έπιπλα του υπνοδωματίου, που μπορούν να το κάνουν να ξεχωρίσει αλλά και να του προσδώσουν τα κυριότερα χαρακτηριστικά; Πάμε να τα ανακαλύψουμε παρακάτω μαζί!

Κρεβάτι

Το κρεβάτι θεωρείται ένα από τα κυριότερα έπιπλα του υπνοδωματίου και ξεχωρίζει κυρίως για το πρακτικό του κομμάτι, καθώς είναι αυτό που λαχταράμε να «συναντήσουμε» κάθε φορά που επιστρέφουμε σπίτι, μετά από μια κουραστική μέρα. Ωστόσο, αυτό συνέβαινε παλιότερα!

Με την εξέλιξη της διακόσμησης, τα σύγχρονα κρεβάτια κυριαρχούν για το design αλλά και την αισθητική τους. Είτε διαλέξεις μικρό είτε μεγάλο, αξίζει να προσέξεις το χρώμα του σκελετού καθώς και την επένδυση του υφάσματος στο κεφαλάρι. Τα χρώματα που ξεχωρίζουν είναι κυρίως τα γήινα, όπως μπεζ και γκρι, ενώ μπορείς να επιλέξεις και την πιο διαχρονική τους εκδοχή, που δεν είναι άλλη από το αγαπημένο πλέον μαύρο.

Ντουλάπα

Ένα τεράστιο κεφάλαιο σε αυτή την κατηγορία αποτελούν και οι ντουλάπες υπνοδωματίου που χαρακτηρίζονται για τους χώρους αποθήκευσης που προσφέρουν, αλλά πολλές φορές και για τις ξεχωριστές τους λεπτομέρειες στην διακόσμηση. Παλαιότερα, τα κυριότερα στοιχεία για μια ντουλάπα ήταν κυρίως η εργονομία αλλά και το υλικό της. Πλέον, το ιδιαίτερο στυλ που η ίδια θα προσδίδει στον χώρο σου, παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο.

Η επιλογή του κατάλληλου είδους ντουλάπας θα σε βοηθήσει να προσφέρεις στο υπνοδωμάτιό σου, τόσο ένα λειτουργικό και ευρύχωρο σημείο, όσο και μια αισθητική που ξεχωρίζει. Ανάλογα με τα διαθέσιμα τετραγωνικά του χώρου σου, μπορείς να βρεις την κατάλληλη ντουλάπα για το υπνοδωμάτιό σου, επιλέγοντας ανάμεσα σε δίφυλλες, τρίφυλλες και τετράφυλλες. Σχετικά με το design, η επιλογή θα γίνει σίγουρα σύμφωνα με τη γενικότερη αισθητική του υπνοδωματίου. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις ντουλάπα και με βάση το υλικό, όπως κάποια ξύλινη ή μεταλλική, αλλά και κάποια με καθρέφτη, ενώ ιδανικό θα ήταν ένα βεστιάριο και πολλά ακόμη, ανάλογα πάντοτε με το γούστο και τις ανάγκες που επιθυμείς να καλύψεις.

Κουρτίνες

Πριν κάποια χρόνια, οι κουρτίνες ήταν απαραίτητες μόνο για πρακτικούς λόγους, καθώς εξυπηρετούσαν την κάλυψη του παραθύρου από τον εξωτερικό κόσμο. Με την πάροδο των ετών, αρχίζουν και μπαίνουν για τα καλά στο «παιχνίδι» της διακόσμησης, με πολλές και διαφορετικές επιλογές σε υφάσματα, χρώματα και στυλ. Μια όμορφη κουρτίνα μπορεί να αποδώσει αμέσως το mood που θέλεις να έχει το υπνοδωμάτιό σου.

Χρώματα στους τοίχους

Τα χρώματα σε ένα υπνοδωμάτιο είναι αυτά που θα ξεχωρίζουν και το κάνουν να γίνεται μοναδικό. Η παλέτα για τους τοίχους υπνοδωματίου είναι τεράστια και οι επιλογή γίνεται συνήθως με βάση το γενικότερο design του χώρου. Πλέον, οι τάσεις προστάζουν να επιλέγουμε elegant αλλά και πιο φωτεινά χρώματα, όπως pastels, σκούρα πράσινα, σμαραγδί και πολλά ακόμη σε αυτή την κατηγορία.

Επίλεξε να εμπλουτίσεις τον χώρο σου με χρώματα που θα σου φτιάχνουν τη διάθεση, αλλά παράλληλα θα σου προσφέρουν και την ηρεμία που ζητάς, κατά τις ώρες χαλάρωσης και ξεκούρασης. Μην φοβηθείς τα πιο cool και φωτεινά χρώματα, καθώς θα δεις πως το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει και θα κάνει το υπνοδωμάτιο τον αγαπημένο σου χώρο στο σπίτι, ακόμη κι αν καταλαμβάνουν ένα κομμάτι του.

Το design στο υπνοδωμάτιο είναι μια πτυχή που εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου και αποτελεί προτεραιότητα στο «στήσιμο» της αισθητικής. Δημιούργησε το mood που σε εκφράζει με τα ιδανικά χρώματα, έπιπλα και διακοσμητικά και απογείωσε την εικόνα του υπνοδωματίου σου, με πολύ απλές κινήσεις. Επίλεξε κάποιες από τις παραπάνω ιδέες μας και ξεκίνα σήμερα κιόλας!

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
«Άλκηστις», το ποίημα της Παρασκευής.
Καπνιστική κάνναβη, μόδα της εποχής ή συνειδητή επιλογή;