Skip to content

Create Your Short Story: Πατέρα περίμενε λίγο. Δεν πρόλαβα να σου πω πολλά.

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Σε συνεργασία με τον Γιάννη Μυλόπουλο, Digital Storytelling Consultant, και το Beater.gr.

Το #CreateYourShortStory είναι μια ελληνική ψηφιακή πρωτοβουλία κοινωνικού και πολιτιστικού προφίλ με την μορφή Pocket Size Storytelling. Δημιουργήθηκε με αγάπη και αυθεντικότητα από τον Γιάννη Μυλόπουλο στο πλαίσιο του #menoumespiti, φιλοδοξώντας να είναι μαζί σου όπου κι αν βρίσκεσαι. Γεννήθηκε για σένα, τον σύγχρονο άνθρωπο που θέλει να διαβάσει και να «χαθεί» σε δυο – τρία λεπτά μέσα στην αφήγηση μιας μοντέρνας λογοτεχνικής ιστορίας, αλλά ξαφνικά αποκόπηκε απότομα από τους έντονους ρυθμούς της εποχής που ζούσε μέχρι πριν λίγες μέρες, ξεχνώντας όμως πως μερικές φορές η πολυτέλεια του χρόνου βρίσκεται τελικά στο χέρι μας!

Εσύ – που θέλεις να αποσυνδεθείς από οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι αρκετά πιο αμήχανα – και αυτόματα να συνδεθείς με την μετάδοση μιας φρέσκιας μυθοπλαστικής αφήγησης, το #CreateYourShortStory είναι ο καλύτερος και πιο αχώριστος φίλος των ημερών στην καραντίνα. Αν νιώθεις πως το μυαλό χρειάζεται να μεταφερθεί σε ένα περιβάλλον γεμάτο φαντασία, άσε την παραγωγή ερεθισμάτων που θα αισθανθείς από τις πρώτες κιόλας γραμμές κειμένου του #CreateYourShortStory να γράψουν την καλύτερη σύντομη ιστορία με αποτέλεσμα να έχεις την ευκαιρία σαν ταλαντούχος #CreateYourShortStoryteller, να παρουσιάσεις τη δική σου εκδοχή ως δημιουργός συγγραφικού περιεχομένου.

Δες τις υπόλοιπες ιστορίες και τις απαντήσεις τους εδώ!

Αφήγηση στις μέρες μας είναι η τέχνη του χρόνου να μπορείς να αφεθείς μέσα σε λίγα λεπτά, μέσα από μικρές ιστορίες και διαμορφωμένους χαρακτήρες που επικοινωνούν τη ζωντανή επιθυμία για παύση από αυτό που κάνεις, σχηματίζοντας συναισθήματα και εικόνες σε στιγμές χαλάρωσης και έμπνευσης, αποδίδοντας με τη σειρά τους ροή και συνέχεια σε πράξεις καθημερινού νοήματος στην ατομική ψυχική ισορροπία.

Γιάννης Μυλόπουλος είναι Storyteller και δουλειά του είναι να παρατηρεί την κοινωνία, να σκιαγραφεί προσωπικότητες, να κατασκευάζει χαρακτήρες και να φτιάχνει ιστορίες από το πουθενά. Ακολούθησε κι εσύ την καινοτομία σκέψης στο ταξίδι του #CreateYourShortStory, αν σου αρέσει να σκαρώνεις λέξεις, γράφοντας εκείνες τις ιστορίες που θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσειCreate Your Short Story: όλος ο κόσμος μαθαίνοντας το ταλέντο σου αλλά ποτέ δεν είχες χρόνο και στη συνέχεια μοίρασε την πλοκή τους με φίλους σου στα κοινωνικά και ψηφιακά μέσα. Και που ξέρεις, μπορεί το πρώτο σου κείμενο να είναι μόνο η αρχή για μια νέα σελίδα στην καριέρα σου, όπου το «μολύβι» του μυαλού δεν τολμούσε καν να διανοηθεί ότι το ‘χεις. Κι όμως το φαντάστηκε! Είναι εδώ, μπροστά σου. Είστε έτοιμοι; Πάμε!

Πέμπτη ιστορία: Πατέρα περίμενε λίγο. Δεν πρόλαβα να σου πω πολλά.

«Τη ζωή να την παίρνεις πιο ελαφρά. Μην την παίρνεις τόσο σοβαρά… Άσε τα πράγματα να έρθουν και θα δείξουν από μόνα τους που θα σε βγάλουν. Μην τα εκβιάζεις και μην τα προκαθορίζεις. Θα έρθει από μόνο του αυτό για το οποίο πασχίζεις και δουλεύεις. Έστω και τώρα. Εσώκλειστος και μπαρουτιασμένος εκεί μέσα. Στην ξενιτεμένη σπηλιά του σπιτιού σου. Μην μπερδεύεσαι με το τώρα. Αναλογίσου το μετά. Όσα έρχονται είναι για να αλλάξουν κάποια άλλα. Κανένας φόβος δεν είναι ικανός να προετοιμάσει την αλλαγή. Αποκλειστικός υπεύθυνός είναι ο εαυτός σου. Αυτό το μόνο φιλαράκι σου που γνωρίζει ότι όταν υπάρχει άγχος και ανησυχία μόνο για καλό είναι. Μετέτρεψε αυτά τα δύο σε ευκαιρίες και να με θυμηθείς. Θα είσαι ευγνώμων μια μέρα για όλο αυτό. Μπράβο να λες! Επιβράβευσε τον εαυτό σου έστω και για λίγο. Μη φοβάσαι. Αύριο είναι η μεγάλη μέρα. Δε θα πω περισσότερα. Γνωρίζεις καλύτερα από μένα τη δουλειά για την οποία θα περάσεις συνέντευξη. Ξέρεις πόσο σημαντικό γεγονός είναι για σένα αυτό. Μην το ξεχνάς. Θα ήθελα μόνο να παριστάνεις, έστω και μέσω Skype, σαν μην τρέχει τίποτα και δεν έχεις επηρεαστεί από όλη αυτή την πρωτόγνωρη παράνοια που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες και να σταθείς ήρεμος και χαμογελαστός για την περίσταση που προέκυψε. Μόνο αυτό σου ζητάω γιε μου. Σε παρακαλώ».

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Το ΑΦΤΕΡΛΩΒ είναι διαθέσιμο για online προβολή!
Ακούστε το νέο κομμάτι του Transparent Man!