Skip to content

Create Your Short Story: Το Πάρτι

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Σε συνεργασία με τον Γιάννη Μυλόπουλο, Digital Storytelling Consultant, και το Beater.gr.

Δέκατη ιστορία: Το Πάρτι

Η αμμουδιά άρχισε να γίνεται υγρή από το μεγαλύτερο κύμα που έσκαγε ατίθασο, όταν ακούστηκε για πρώτη φορά μια γυναικεία κραυγή που σπάραζε αλαφιασμένη από τρόμο στον αέρα. Το κοντράστ θερμοκρασίας με το μεσημεριανό τιτίβισμα παρουσίαζε μια σχεδόν τροπική αύρα. Ο κόσμος άρχισε να καταφτάνει γύρω τις οκτώ. «Η καλύτερη ώρα είναι τώρα», φώναξε επίμονα και δυνατά,  η Μαρία φορώντας το επαναλαμβανόμενο ψεύτικο χαμόγελο της. Οι ετοιμασίες είχαν γίνει όλες με πιστή οργανωτική συνοχή και πειθαρχική επίβλεψη κάτω από το βλέμμα της. «Είμαστε on time! Τζάμπα αγχωνόσουν αγάπη μου», ανταποκρίθηκε ο Γιώργος, ο επί εικοσιπέντε χρόνια σύζυγος της. Ο στημένος διάλογος τους κόπηκε απότομα από τη φοβερή τσιρίδα της απροσδιόριστης γυναικείας ηχούς, σπάζοντας την ευχάριστη ηρεμία του γιορτινού κλίματος που επικρατούσε επιτέλους μετά τις πυρετώδεις δουλειές του πρωινού αλλά και της προηγούμενης μέρας.


Το #CreateYourShortStory είναι μια ελληνική ψηφιακή πρωτοβουλία κοινωνικού και πολιτιστικού προφίλ με την μορφή Pocket Size Storytelling. Δημιουργήθηκε με αγάπη και αυθεντικότητα από τον Γιάννη Μυλόπουλο στο πλαίσιο του #menoumespiti, φιλοδοξώντας να είναι μαζί σου όπου κι αν βρίσκεσαι. Γεννήθηκε για σένα, τον σύγχρονο άνθρωπο που θέλει να διαβάσει και να «χαθεί» σε δυο – τρία λεπτά μέσα στην αφήγηση μιας μοντέρνας λογοτεχνικής ιστορίας, αλλά ξαφνικά αποκόπηκε απότομα από τους έντονους ρυθμούς της εποχής που ζούσε μέχρι πριν λίγες μέρες, ξεχνώντας όμως πως μερικές φορές η πολυτέλεια του χρόνου βρίσκεται τελικά στο χέρι μας!

Εσύ – που θέλεις να αποσυνδεθείς από οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι αρκετά πιο αμήχανα – και αυτόματα να συνδεθείς με την μετάδοση μιας φρέσκιας μυθοπλαστικής αφήγησης, το #CreateYourShortStory είναι ο καλύτερος και πιο αχώριστος φίλος των ημερών στην καραντίνα. Αν νιώθεις πως το μυαλό χρειάζεται να μεταφερθεί σε ένα περιβάλλον γεμάτο φαντασία, άσε την παραγωγή ερεθισμάτων που θα αισθανθείς από τις πρώτες κιόλας γραμμές κειμένου του #CreateYourShortStory να γράψουν την καλύτερη σύντομη ιστορία με αποτέλεσμα να έχεις την ευκαιρία σαν ταλαντούχος #CreateYourShortStoryteller, να παρουσιάσεις τη δική σου εκδοχή ως δημιουργός συγγραφικού περιεχομένου.

Δες τις υπόλοιπες ιστορίες και τις απαντήσεις τους εδώ!

Αφήγηση στις μέρες μας είναι η τέχνη του χρόνου να μπορείς να αφεθείς μέσα σε λίγα λεπτά, μέσα από μικρές ιστορίες και διαμορφωμένους χαρακτήρες που επικοινωνούν τη ζωντανή επιθυμία για παύση από αυτό που κάνεις, σχηματίζοντας συναισθήματα και εικόνες σε στιγμές χαλάρωσης και έμπνευσης, αποδίδοντας με τη σειρά τους ροή και συνέχεια σε πράξεις καθημερινού νοήματος στην ατομική ψυχική ισορροπία.

Γιάννης Μυλόπουλος είναι Storyteller και δουλειά του είναι να παρατηρεί την κοινωνία, να σκιαγραφεί προσωπικότητες, να κατασκευάζει χαρακτήρες και να φτιάχνει ιστορίες από το πουθενά. Ακολούθησε κι εσύ την καινοτομία σκέψης στο ταξίδι του #CreateYourShortStory, αν σου αρέσει να σκαρώνεις λέξεις, γράφοντας εκείνες τις ιστορίες που θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσειCreate Your Short Story: όλος ο κόσμος μαθαίνοντας το ταλέντο σου αλλά ποτέ δεν είχες χρόνο και στη συνέχεια μοίρασε την πλοκή τους με φίλους σου στα κοινωνικά και ψηφιακά μέσα. Και που ξέρεις, μπορεί το πρώτο σου κείμενο να είναι μόνο η αρχή για μια νέα σελίδα στην καριέρα σου, όπου το «μολύβι» του μυαλού δεν τολμούσε καν να διανοηθεί ότι το ‘χεις. Κι όμως το φαντάστηκε! Είναι εδώ, μπροστά σου. Είστε έτοιμοι; Πάμε!

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Η Guardian διαλέγει τις πιο καθηλωτικές φωτογραφίες της τελευταίας εβδομάδας!
Η συνέχεια του Escape From Reality από την RAW.