Skip to content

Οι Calexico επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Οι Calexico έρχονται live την Τρίτη 26 Ιουλίου, στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, λίγο πριν από τα live τους σε Λάρισα και Αθήνα. Άλλωστε δεν ξεχνούν τους πιστούς τους φίλους εδώ και ξέρουν πόσο μας έλειψαν. Δε χρειάζονται αφορμές και προσχήματα. Ανταποδίδουν την αγάπη και επανέρχονται on stage για να ανασύρουμε εικόνες όπως εκείνες στην Τεχνόπολη με τους mariachi lus de luna τον Σεπτέμβριο του 2000, για να ζήσουμε βραδιές όπως εκείνες τις δύο στο Ηρώδειο το 2018 που ήταν sold out, για να απολαύσουμε στιγμές απόλυτης μουσικής έκστασης, για να γνωρίσουμε το νέο τους album με τίτλο «El Mirador».

Οι Calexico έχουν να εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη από το 2015. Πολλά μεσολάβησαν και πολλά άλλαξαν από τότε. Ένας νέος κόσμος αναδύεται. Μια νέα πραγματικότητα σχηματίζεται, μια νέα ελπίδα γεννιέται. Οι άνθρωποι βγαίνουν ξανά στους δρόμους, οι πόλεις πλημμυρίζουν από την ανθρώπινη παρουσία. Ήχος και φως. Η μουσική επιστρέφει. Η αγάπη στέκεται πάντα στην κορυφή και μας δείχνει το δρόμο. Οι Calexico είναι εδώ, πιο ώριμοι και πιο αισιόδοξοι.

Με την μπάντα σε πλήρη σύνθεση, όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους στις βαλίτσες τους και ένα νέο δυνατό αισιόδοξο άλμπουμ, οι Calexico πραγματώνουν το όνειρο κάθε καλλιτέχνη, και ετοιμάζονται να μας ταξιδέψουν σε μια βραδιά αγάπης, λυρισμού και χαρμόσυνης μελωδίας στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Αθήνα. Με ανοιχτές και πρόθυμες καρδιές σε ανοιχτούς και φιλόξενους ορίζοντες!

Το συγκρότημα που πήρε το όνομά του από την πόλη Calexico, στα σύνορα του Μεξικό με τη Καλιφόρνια, έρχεται από το Tucson της Αριζόνα, μετρώντας δεκαετίες καριέρας και με φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Η πόλη της Τουσόν απέχει ελάχιστα από τα σύνορα με το Μεξικό. Είναι φυσικό λοιπόν, οι ήχοι από τις κιθάρες, τα βιολιά και τις τρομπέτες των γειτονικών mariachi να έφταναν στα στέκια των Joey Burns και John Convertino την εποχή που αυτοί μεγάλωναν. Το 1996, όταν οι Calexico ξεκινούσαν, βρήκαν μουσικά στηρίγματα στην αμερικάνικη παράδοση, στις μουσικές που ακούγονταν στις επίπεδες πόλεις της αμερικάνικης μεθορίου, στους ήχους της απέραντης ερήμου και των ατελείωτων δρόμων.
«El Mirador»

Στις 8 Απριλίου 2022 κυκλοφορεί το καινούργιο τους album, «El Mirador», το δέκατο κατά σειρά και φωτεινότερο, στο οποίο συμμετέχουν ο Sergio Mendoza, η τραγουδίστρια – τραγουδοποιός Gaby Moreno από τη Γουατεμάλα, ο Ισπανός rocker Jairo Zavala, η ποιήτρια Pieta Brown που πρόσφερε δύο ποιήματα της και φυσικά ο Sam Beam των Iron & Wine.

Το El Mirador» είναι ένα ελπιδοφόρο καλειδοσκόπιο από ροκ, blusey επιρροές, κουβανέζικες κιθάρες και λατινοαμερικάνικες αναφορές. Δημιουργήθηκε στο home studio του σταθερού συνεργάτη τους Sergio Mendoza στο Tucson της Αριζόνα – ένα καταφύγιο στον καιρό της πανδημίας. Εκεί δοκίμαζαν και πειραματίζονταν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021 για να δημιουργήσουν τελικά μία από τις πιο ιδιόρρυθμες και απροσδόκητες παραγωγές τους. Σε αυτό συνενώνονται αγαπημένες αναμνήσεις από τα γνώριμα νοτιοδυτικά σκηνικά και τις χαρούμενες θορυβώδεις γειτονιές με μια συγκινητική ερωτική αναφορά προς τα ερημικά συνοριακά τοπία. Τα απόκοσμα.

Στο «El Mirador» οι Calexico δεν αναμειγνύουν μόνο μουσικές αλλά και τις πολιτισμικές ψηφίδες, τις μοναδικές κοινωνικές και γλωσσικές διασταυρώσεις που συναντά κανείς στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα αλλά με απέραντες δυνατότητες. Ένας κόσμος των ανοιχτών οριζόντων.

______________________

Οι Calexico live στη Μονή Λαζαριστών!

Τρίτη 26 Ιουλίου

Κολοκοτρώνη 25 – 27, Σταυρούπολη

Εισιτήρια
Early bird: 28€
Α’ στάδιο Προπώλησης: 32€
Τελικό στάδιο προπώλησης: 35€

Προπώληση: viva.gr

Σημεία Προπώλησης
Ηλεκτρονικά: viva.gr
Τηλεφωνικά: 11876

Περισσότερα: www.casadecalexico.com

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
SRAMAANA: Η οπτικοακουστική περιπέτεια δύο εφηβικών φίλων.
«Εκεί που καταλήγει η στάχτη», το ποίημα της Παρασκευής.