Skip to content

Αυτό που θέλουν οι άντρες.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Χθες το βράδυ έπεσα σε ένα άρθρο της καθημερινής με τίτλο “Τι θέλουν οι άντρες από μια σχέση;”. Το άρθρο απευθύνεται σε γυναίκες με σκοπό να δώσει συμβουλές για μια επιτυχημένη σχέση. Η εμπειρία μου μου έλεγε ότι θα ήταν ένα άρθρο δίχως ουσία και κατάφορο τσουβάλιασμα των ανδρών αλλά τρωγόμουν να το διαβάσω. Τελικά ήταν ένα άρθρο ωδή στον σεξισμό.

Πάμε όμως να δούμε κάποια από αυτά που θέλουν οι άντρες σύμφωνα με το άρθρο.

Επιβεβαίωση: Οι άντρες περισσότερο από τις γυναίκες έχουν ανάγκη να ικανοποιούν τον εγωισμό τους, να δέχονται επιβεβαίωση για τις ικανότητές τους ως εραστές, σύντροφοι και επαγγελματίες. Όταν οι γυναίκες αμελούν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να επιβεβαιώσουν την αγάπη τους τότε αισθάνονται ανικανοποίητοι μέσα σε μια σχέση.

Σεβασμός: Οι άντρες πολλές φορές εκλαμβάνουν τον σεβασμό ως αγάπη. Αν παραπονιέστε συχνά για τα ελαττώματά του, για τη δουλειά του ή τα οικονομικά προβλήματα του σπιτιού τότε όχι μόνο θα αμφιβάλει για την αγάπη σας αλλά μπορεί να σταματήσει να σας έχει εμπιστοσύνη.

Χώρο: Οι γυναίκες θέλουν να περνούν πολλές ώρες με τον σύντροφό τους, όμως οι άντρες επιζητούν μια ισορροπία. Θέλουν να είναι κοντά με τη γυναίκα τους αλλά να εξασφαλίζουν τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για τον εαυτό τους και τα ενδιαφέροντά τους.

Καταλάβατε κυρίες μου;

Ο εγωισμός του άντρα είναι πιο ισχυρός από της γυναίκας, το ήξερες; Το έμαθες! Αγαπημένη φίλη μην αμελείς να του λες κάθε μέρα πόσο καλός εραστής είναι ακόμα και αν το μόνο που τον νοιάζει είναι η δική του ευχαρίστηση, πόσο καλός σύντροφος είναι και ας μην μπορείς να πάρεις ανάσα από την ζήλεια του. Του χρωστάς να νιώθει ότι τα κάνει όλα τέλεια, του χρωστάς την καθημερινή του επιβεβαίωση!

Τόλμησες να παραπονεθείς για τα ελαττώματα του; Σα δεν ντρέπεσαι. Μόνο ναι θα λες και πόσο υπέροχος είναι, τα παράπονα σου κρύψτα κάτω από το χαλί και για διάλογο με τον σύντροφο σου ούτε λόγος.

Άκουσε χρυσή μου επειδή εσύ δεν θέλεις τον χώρο σου και όλη σου η ύπαρξη είναι αφιερωμένη σε εκείνον δεν θα την πληρώσει αυτός. Έχει και ενδιαφέροντα δεν μπορεί να ασχολείται συνέχεια μαζί σου. Τι και εσύ έχεις; Αυτό δεν μας αφορά το παν είναι εκείνος.

Συμπερασματικά αν θέλετε μια υγιή σχέση που το επικέντρο της είναι αυτός και εσείς ζείτε για να ικανοποιείται τις ανάγκες του τότε παρακαλώ ακολουθήστε τις συμβουλές του άρθρου. Αν θέλετε μια σχέση ισότιμη τότε σας παρακαλώ μην ψάχνετε συμβουλές από το ίντερνετ από αμφισβητίσιμες πηγές. Ένα μεγάλο ποσοστό των άρθρων διακατέχεται από σεξισμό και στερεότυπα που προσπαθούν να πλάσουν την εικόνα της τέλειας γυναίκας που βάζει τους πάντες πάνω από τον εαυτό της, φοβάται να γίνει δυσάρεστη και γενικότερα φοβάται να διεκδικήσει την ευτυχία της με τους δικούς της όρους. Μην γίνεται αυτή η γυναίκα και μην επενδύετε συναισθηματικά σε έναν άντρα που περιμένει από εσάς να είστε αυτή η γυναίκα.
______________________
Το επίμαχο άρθρο εδώ.

AUTHOR

The Abstract Girl

H Εύα Κώττα σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστων στο ΑΠΘ. Στην συνέχεια μετακόμισε για επαγγελματικούς λόγους στην Αθήνα όπου και διαμένει τα τελευταία χρόνια. Μέσα στην καραντίνα δημιούργησε το The Abstract Girl ένα blog με σκοπό να στεγάσει τις απόψεις της, τα πράγματα που την εμπνέουν και όλα αυτά που την προβληματίζουν καθημερινά. Τα αγαπημένα της θέματα αφορούν την ισότητα, την αλληλοϋποστήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών.
Γιατί όμως The Abstract Girl? Γιατί οραματίζεται κορίτσια αφηρημένα, που δεν χωράνε σε καλούπια, δεν φέρουν ταμπέλες και δεν περιορίζονται στα στενά όρια που η πατριαρχία τους επιβάλλει, αντίθετα εκτείνονται από το μηδέν εώς το άπειρο, δημιουργούν, ονειρεύονται και ζουν με τους δικούς τους κανόνες.

Loading...
Land of Milk and Honey: Μία συζήτηση με τους Héctor Domínguez-Viguera και Andrés Díaz
«Ύδρα 1960», το ποίημα της Παρασκευής.