Skip to content

Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα του φετινού Reworks Festival!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

0702561001382995671To Reworks παρουσιάζει τους πρώτους καλλιτέχνες και σχήματα που θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη το 3ο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη. Οι Jamie Woon, GusGus, Kiasmos, Mind Against, Kobosil παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί με τους WhoMadeWho, οι οποίοι εμφανίζονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Oι Solomun, Ben Klock, Agoria, Michael Mayer, Mano Le Tough θα βρεθούν στις σκηνές του Reworks όπως και το καλύτερο live act στον κόσμο για το 2015, ΚiNK.

Κάθε Σεπτέμβρη η Θεσσαλονίκη αναπνέει διαφορετικά. Γίνεται το επίκεντρο –  μια μοναδική μουσική γιορτή για την Ελλάδα και όχι μόνο. Ανοίγει τις πύλες της σε επισκέπτες, οι οποίοι ταξιδεύουν προς τη Θεσσαλονίκη και γίνονται ένα μαζί με το κοινό της. Όλοι μαζί παρακολουθούν από κοντά το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, νέες μουσικές τάσεις, ανερχόμενα ονόματα, αλλά και την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής σκηνής μέσα από την παρουσίαση καλλιτεχνών της χώρας. Το μέσο για όλη αυτή την διαδικασία είναι το Reworks.

bandΜέχρι σήμερα το φεστιβάλ φιλοξένησε και παρουσίασε το έργο περισσότερων από 900 καλλιτεχνών και σχημάτων. Σταθερά στα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για το μήνα Σεπτέμβρη τα τελευταία 9 συνεχόμενα χρόνια στο μεγαλύτερο διαδικτυακό μέσο στον κόσμο το Resident Advisor, το Reworks βάζει την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο φεστιβαλικό χάρτη. 11 χρόνια γεμάτα από μοναδικές στιγμές, χαμόγελα, χέρια στον αέρα, χορό… 11 χρόνια Reworks.

Φέτος το φεστιβάλ προσδοκά να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη για μια ακόμη χρονιά σε σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Σταθερά συνεχίζοντας να αναπτύσσεται παρά την οικονομική κρίση, η 12η έκδοση του φεστιβάλ για πρώτη χρονιά θα διαρκέσει 5 ημέρες. Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο και με φετινές παρουσιάσεις σε Bαρκελώνη, Λονδίνο, Τρόμσο, Σόφια και Σκόπια η 12η έκδοση του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ Reworks θα πραγματοποιηθεί από τις 14-18 Σεπτεμβρίου 2015.

R6QueNxFkJTt-originalLine up και ειδικά πρότζεκτ / Τα πρώτα ονόματα

Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις, νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Ο χαρισματικός Jamie Woon με την μαγική φωνή του για πρώτη φορά θα παρουσιάσει στην Ελλάδα τις μεγάλες του επιτυχίες Night Air και Shoulda, ο Ben Klock για πολλούς o πιο πολυζητημένος techno DJ αυτή τη στιγμή στον κόσμο, το Νο1 Live Act της χρονιάς στον πλανήτη ΚiNK, ο αγαπημένος του κοινού Solomun,  ο Ιρλανδός Mano Le Tough που επιστρέφει μετά τη μοναδική του εμφάνιση στο Reworks 2015, ο αγαπημένος της Θεσσαλονίκης Agoria, o άνθρωπος πίσω από το μεγαλύτερο ίσως label της Γερμανίας την Kompakt, Michael Mayer, οι ανατρεπτικοί WhoMadeWho και οι ιδιαίτεροι GusGus, οι οποίοι για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στην Ελλάδα, όπως και οι Kiasmos -το πρότζεκτ του Olafur Arnalds-, ο Kobosil και οι εκρηκτικοί Mind Against. Παράλληλα, για μια ακόμη χρονιά το φεστιβάλ θα αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών. Τα πρώτα ονόματα για το Reworks 2016 είναι.

Jamie Woon (PMR/Polydor, Ην.Βασίλειο)

Ben Klock (Klockworks/Ostgut Ton, Γερμανία)

Solomun (Diynamic, Κροατία)

GusGus (4ΑD/Kompakt, Ισλανδία)

ΚiNK (Ovum, Βουλγαρία)

Kiasmos (Erased Tapes, Ισλανδία)

WhoMadeWho (Darup Associates, Δανία)

Αgoria (Innervisions, Γαλλία)

Mano Le Tough (Maeve, Ιρλανδία)

Μind Against (Life+Death, Ιταλία)

Μichael Mayer (Kompakt, Γερμανία)

Κobosil (Ostgut Ton, Γερμανία)

Ison (Noir Music, Ελλάς)

Actor One (Noir Music, Ελλάς)

Τendts (Fair Weather Recs, Ελλάς)

Senka (NON/Labrynth, Ελλάς)

George Adi (NON/Shift Audio, Ελλάς)

fae2396e76fa22b0eb9b6b768beffdb1Bios

Τον γνωρίσαμε με τις επιτυχίες του ”Night Air”, ”Shoulda” και ”Lady Luck” από το ντεμπούτο album του. Το 2016 τον βρίσκει με νέο υλικό και πιο ώριμο από ποτέ. Το Reworks με μεγάλη χαρά παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον τραγουδιστή, παραγωγό και συνθέτη από την Μεγάλη Βρετανία τον Jamie Woon.

Αναμφίβολα μια από τις ξεχωριστές παρουσίες για το Reworks είναι και αυτή του Ben Klock, o οποίος αποτελεί το κυρίαρχο όνομα στον χώρο της techno μουσικής. Το 2014 παρουσίασε το κορυφαίο σετ του Reworks εκείνη την χρονιά και η επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μιας από τις κορυφαίες στιγμές για το φετινό Reworks.

O Solomun επιστρέφει μετά από καιρό στη Θεσσαλονίκη. Με τα σετ του να είναι περιζήτητα ο ίδιος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ακατάπαυστα και η εμφάνιση του θα συγκεντρώσει τα φώτα στο φετινό Reworks.

Ένα ειδικό μουσικό πρότζεκτ θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη και ο ΚiNK, ο οποίος σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στον χώρο. Ψηφισμένο ως το καλύτερο live act της χρονιάς παγκοσμίως θα είναι ένα από τα highlights του φετινού Reworks.

Agoria-e1406909906988-1024x547Επιστροφή στην Ελλάδα και το Reworks και για τους Αgoria, Mano Le Tough και Michael Mayer. Αγαπημένα πρόσωπα, στο Reworks θα παρουσιάσουν τις δικές τους μουσικές προτάσεις.

Ακόμη μια σημαντική παρουσία είναι αυτή των GusGus, οι οποίοι θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με 5 LP από την 4AD και την Kompakt εκτός των άλλων θεωρούνται από τους πρωτεργάτες της ισλανδικής σκηνής. Στο Reworks θα παρουσιάσουν όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες.

Oι χαρισματικοί WhoMadeWho έχουν καταφέρει διαχρονικά να αποτελούν κεντρικές φυσιογνωμίες στον χώρο της χορευτικής indie μουσικής. Διατηρώντας το δικό τους μοναδικό στιλ, η μουσική τους δυναμική θα δονήσει το χώρο στην πρώτη της εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν και oι Kiasmos το πρότζεκτ των Olafur Arnalds & Janus Rasmussen με το γεμάτο συναίσθημα ήχο τους. To φεστιβάλ συνεχίζοντας την παρουσίαση νέων τάσεων και καλλιτεχνών καλωσορίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Mind Against και Kobosil, ονόματα τα οποία απασχόλησαν την παγκόσμια σκηνή με τις εμφανίσεις και τις κυκλοφορίες τους μέσα στην χρονιά.

Στην Ελληνική παρουσίαση τα πρώτα ονόματα είναι οι Ιson,  Actor One, Tendts, Senka, George Adi, ArKI κ.α

*Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

yrGROaqEJDv1-originalREWORKS AGORA

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για το Reworks. To φεστιβάλ εντάσσει στο πρόγραμμα της ετήσιας δράσης του ένα πολυδύναμο και διαθεματικό forum με διεθνή απήχηση, στο οποίο θα παρουσιαστούν ομιλητές, ειδικοί και εμπειρογνώμονες του ευρύτερου χώρου της μουσικής, της τεχνολογίας και του πολιτισμού. Eργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις, θα λάβουν χώρα με στόχο να εμπνεύσουν ένα κοινό μελλοντικό όραμα για τη μουσική, την ψηφιακή κουλτούρα, την τεχνολογία και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξέλιξη τους στην Ελλάδα.

Νέες Συνεργασίες

Mε αφετηρία το 2016, το Reworks συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα We are Europe, εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο ανταλλαγών και δημιουργικού διαλόγου ανάμεσα σε 8 μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Στο We are Europe, 8 καταξιώμένα μουσικά φεστιβάλ από 8 διαφορετικές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συνδημιουργία και την προώθηση καινοτόμων πολιτισμικών – πολιτιστικών πρακτικών, επανασχεδιάζοντας ένα νέο πολιτιστικό χάρτη για την Ευρώπη. Περισσότερα ονόματα καλλιτεχνών, δράσεις και συνεργασίες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος, θα ανακοινωθούν σύντομα.

mind-againstΈνα σύμβολο στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Το Reworks συνεχίζει να είναι παρόν για 12η συνεχή χρονιά και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που διατηρεί τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια με βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις. Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό. Για πρώτη χρονιά το φεστιβάλ θα διαρκέσει 5 ημέρες από τις 14 μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους και τις ακριβείς δράσεις και δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.

We Define our Future

Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την χώρα και τον πολιτισμό να είναι ένα από τα θύματα της, το Reworks συνεχίζει με όλη του την δύναμη να προσπαθεί να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή για όλους. Να δώσει στιγμές χαράς αλλά παράλληλα να ενημερώσει το κοινό. Με μήνυμα του και φέτος το «we define our future», καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής και προσκαλεί καλλιτέχνες και κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα. Καλεί τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε πόλη να γίνουν ένα.

Προπώληση εισιτηρίων:
Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας on line από την ιστοσελίδα www.viva.gr

*Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Πέμπτη 21 Απριλίου

Τιμές εισιτηρίων: 

  • Εισιτήριο τριημέρου (16,17 & 18.9.2016): 55 Eυρώ  / Early Bird

Περισσότερες πληροφορίες στο www.reworks.gr

Facebook
https://www.facebook.com/reworksfestivalofficial

Twitter
www.twitter.com/ReworksFestival

Instagram
www.instagram/reworksfestival

miss-kittin-hires2Pre-reworks event Thessaloniki

Λίγο πριν μπούμε σε ρυθμούς Reworks, όπως κάθε Μάιο εδώ και 11 χρόνια έτσι και φέτος ξεκινάμε με το καθιερωμένο Pre Reworks event για το 2016.
Μετά τους Paul Kalkbrenner, Apparat, Τale of Us, Pan-Pot, Agoria, Carl Craig, Heidi, Derrick May, Tiga, dOP, Matthew Jonson, James Holden, The Hacker, Michael Mayer, Quantic και πολλούς άλλους καλλιτέχνες της παγκόσμιας σκηνής που πέρασαν τα προηγούμενα έτη τον μήνα Μάιο για λογαριασμό των Pre Reworks events, φέτος καλεσμένος μας μετά από πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη θα είναι ο Loco Dice και η πιο σημαντική γυναίκα DJ σήμερα, η αγαπημένη DJ στην πόλη Miss Kittin! Το Line up συμπληρώνει o Caleb Calloway, ένα ανερχόμενο ταλέντο που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα βρίσκονται και ο Ison με την ArKI.

*Δύο stages θα στηθούν για το Pre-reworks event. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα ονόματα στο μεγαλύτερο ραντεβού της άνοιξης.

Loading...
Οι Planet of Zeus είναι το πιο hot όνομα της ελληνικής σκηνής!
Beater Tapes | John Slender