Skip to content

Ο ήχος του Archaic Ways επέστρεψε στην πόλη!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου έγινε το opening για την δεύτερη σεζόν Archaic Ways, που με γνώριμο και πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, μας έκανε να καταλάβουμε πόσο μας είχε λείψει ένα τέτοιο πάρτι τον τελευταίο καιρό. Απόδειξη, η μεγάλη προσέλευση του κοινού που ήρθε να βιώσει μια δυνατή techno εμπειρία και να δηλώσει πως είναι έτοιμο για ακόμη μια χρονιά. Ο χώρος του Club του Μύλου μας έφερε σε άμεση επαφή με τους καλλιτέχνες, ενώ η ενέργεια από και προς την σκηνή εκδηλωνόταν άριστα με χορό και -φυσικά- πολλή μουσική.

Το πρώτο τρίωρο χαρακτηρίστηκε από σταδιακή κορύφωση του ρυθμού, συνοδευόμενου από ατμοσφαιρικούς ήχους που «γέμιζαν» τα κομμάτια στα κατάλληλα σημεία. Με απόλυτη αφοσίωση πάνω στα decks, η Celestia έκανε μια εξαιρετική αρχή με έναν τονωτικό παλμό που διήρκησε σε όλο της το set. Κινούμενη με σίγουρα και σταθερά βήματα, δημιούργησε το ιδανικό κλίμα για την συνέχεια της βραδιάς.

Γνωστός από την περσινή σεζόν, ο Keith Carnal επέστρεψε στην πόλη για ένα ακόμη Archaic Ways. Κινούμενος σε γρήγορο τέμπο με μπάσα που χτυπούσαν ακατάπαυστα, προσέφερε ένα δυνατό set, αντιπροσωπευτικό της θέσης του στην techno σκηνή. «Επιθετικός» ήχος, που χάρισε τρομερή ζωντάνια στο κοινό, με εναρμονισμένες εναλλαγές παλαιότερων και σύγχρονων παραγωγών, συνέθεσε ένα χαρακτηριστικό -για το πρόσωπό- του set. Έτσι, διατηρώντας σταθερά θετική εικόνα και στην δεύτερη εμφάνιση, έδωσε την ξεκάθαρη εντύπωση ενός καλλιτέχνη που ακούει το κοινό και κάνει το πάρτι μια εύκολη και άκρως διασκεδαστική υπόθεση.

Στην συνέχεια, τα ηνία παρέλαβε το -πρωτοεμφανιζόμενο στην Θεσσαλονίκη- δίδυμο από την Γερμανία, των SHDW και Obscure Shape, που ήταν έτοιμοι και ορεξάτοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Σε απόλυτη χημεία μεταξύ τους, επέλεξαν έναν συνδυασμό από «ωμό» ήχο με διακριτικές μελωδίες στο background, αναδεικνύοντας έτσι την ιδιαίτερη τεχνική τους. Εμπνευσμένοι σε σημεία από old-school τεχνοτροπίες άφησαν το δικό τους προσωπικό στίγμα, που όπως φάνηκε ήταν απόλυτα αρεστό.

Η βραδιά δεν είχε ακόμη τελειώσει, καθώς ακολουθούσε η εμφάνιση του SENKA. Σκοτεινός ήχος που γέμισε τον χώρο με απολαυστικές και άκρως ταιριαστές για την περίσταση επιλογές, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταθερά ψηλά σε μουσικά επίπεδα, η δυναμική του αποτυπώθηκε άμεσα στο dancefloor, χαρίζοντας ένα χαρακτηριστικό για τα δεδομένα του set και κλείνοντας ένα γεμάτο ένταση Σαββατόβραδο.

Διαβάστε ακόμη: Το project των Archaic Ways κατακτά τη Θεσσαλονίκη!

Πέρσαν κοντά στους 5 μήνες κι όμως, υπήρχε η αίσθηση πως δεν έγινε ποτέ διακοπή. Αυτό, γιατί η ατμόσφαιρα παρέμεινε οικεία και άμεση, με όλα αυτά τα στοιχεία που πλαισίωσαν την προσπάθεια της πρώτης Archaic Ways χρονιάς. Με ένα τέτοιο ξεκίνημα, σίγουρα η συνέχεια δεν μπορεί να ‘ναι διαφορετική. Ακολουθεί, λοιπόν, ένα residency opening στο Urania Bar, στις 20 Οκτωβρίου, με τους SENKA, Volkova, Bipolar και ANNE στα decks, καθώς και ένα επετειακό πάρτι για το οποίο σίγουρα ανυπομονούμε.


Περισσότερα: www.facebook.com/archaicways1

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
Το ελληνικό Queer σινεμά ζωντανεύει στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου!
Ο MR. Raoul K στα decks του Uberdooze!