Skip to content

Η Αλεξάνδρα Κολλάρου και οι ήρωες του βιβλίου «Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω» στη Θεσσαλονίκη!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η Αλεξάνδρα Κολλάρου και οι ήρωες του βιβλίου «Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω» ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, για μια βραδιά – ωδή στην σύγχρονη ελληνική τέχνη.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου, στις 20:00, η Γκαλερί Ρω και η Key Books, καλούν το κοινό να μυηθεί στα μυστικά της Ελληνικής Τέχνης, μέσα από μία «μετανεωτερική» pop-up έκθεση – παρουσίαση του εικαστικού best-seller. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση
Οι πρωταγωνιστές του κόσμου της Αλεξάνδρας Κολλάρου – η γκαλερίστα, ο συλλέκτης και ο καλλιτέχνης – και άλλες σημαίνουσες προσωπικότητες του εικαστικού οικοσυστήματος, αποτυπώνονται σε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του ελληνικού καλλιτεχνικού γίγνεσθαι, μέσα από 12 πίνακες βασισμένους στις εικονογραφήσεις του βιβλίου. Μια έκπληξη περιμένει το κοινό που για πρώτη φορά θα πάρει στα χέρια του τη δύναμη να καθορίσει μόνο του τους κανόνες της αγοράς τέχνης.
Η pop-up έκθεση θα παρουσιαστεί στη γκαλερί Ρω για ένα βράδυ μόνο.

Το βιβλίο
Μεχρι πόσων χρονών μπορείς να θεωρείσαι νέος καλλιτέχνης; Ποιά είναι η δουλειά ενός κιουρέιτορ; Τι είναι οι εναλλακτικοί χώροι; Τι ρόλο παίζουν οι συλλέκτες;

Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα βρίσκουν απαντήσεις στο κωμικό αυτό εξποζέ του κόσμου της Ελληνικής τέχνης, γραμμένο από έναν άνθρωπο που τον έχει ζήσει από την πρώτη γραμμή.

Γραμμένο με χιουμοριστική διάθεση αλλά και αγάπη απέναντι στην τέχνη και τους εργάτες της, το βιβλίο αποκωδικοποιεί τα μυστικά και τους μηχανισμούς που συνθέτουν το εικαστικό τοπίο. Η συγγραφέας εικονογραφεί η ίδια τις έννοιες που παρουσιάζει μέσα από σπαρταριστά, ναΐφ σχέδια.

Όποια και αν είναι η σχέση σας με την τέχνη, το μόνο σίγουρο είναι ότι το βιβλίο αυτό θα σας κάνει να γελάσετε.

Διάβασε Επίσης: Μιλήσαμε με την Αλεξάνδρα Κολλάρου για την Τέχνη

Η συγγραφέας
Η Αλεξάνδρα Κολλάρου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Τέχνη και Design στο Λονδίνο και στη Φλωρεντία, και ζει & εργάζεται ανά τον κόσμο. Δραστηριοποιείται στον εικαστικό χώρο με πολλές ιδιότητες αλλά πρώτα και πάνω απ΄όλα δηλώνει λάτρις της τέχνης. Είναι δημιουργός της εικαστικής πλατφόρμας artAZ, ενώ έχει οργανώσει & επιμεληθεί δεκάδες εκθέσεις και 2 μεγάλες εικαστικές-φιλανθρωπικές εκστρατείες, το Girl Power και την ΕΚΠΛΗΞΗ. Αρθρογραφεί περιστασιακά στα ΜΜΕ και διατηρεί το αγγλόφωνο blog «The Real Queen of Stuff».

«Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω» είναι το πρώτο της βιβλίο.
www.alexandrakollaros.com

 

Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω
Αλεξάνδρα Κολλάρου
pop-up έκθεση & παρουσίαση βιβλίου στη Γκαλερί Ρω
Παρασκευή 10 Μαΐου, 20:00, Ρωμανού 5, Θεσσαλονίκη

Εκδόσεις: Key Books
Κατηγορία: Τέχνη
Σελίδες: 120 / Σχήμα: 13 Χ 18. Μαλακό εξώφυλλο
Τιμή: 11,00 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
ISBN: 978-618-81543-1-5

Είπαν για το βιβλίο

«Εξαιρετικό κόνσεπτ (βλ. Κ)! Θα ήθελα να παρουσιάσω το βιβλίο στην γκαλερί (βλ. Γ), αν βρω χορηγία (βλ. Χ) κρασιών».
– Δάφνη Ζουμπουλάκη, γκαλερίστα

«Σε κοινωνικοπολιτικές συνθήκες έκτακτης ανάγκης, αυτές που ζούμε δηλαδή, η Αλεξάνδρα Κολλάρου στο βιβλίο της επιχειρεί κάτι δύσκολο: να δημιουργήσει με ανατρεπτικό, δροσερά χιουμοριστικό τρόπο μια ρωγμή στο υπάρχον σύστημα και να μας αποκαλύψει τη διαδικασία, πώς “μοιραζόμαστε” την τέχνη ως κοινωνικό αγαθό. Τα καταφέρνει περίφημα».

– Ανδρέας Μπελιμπασάκης, δημοσιογράφος, πολεμικός ανταποκριτής
«Το διαβάζεις μονορούφι και γελάς, μα προσοχή! Το κορίτσι ξέρει πολύ καλά για τι μιλάει – και δαγκώνει».
– Γιώργος Χαδούλης, ζωγράφος

«Από το Ω μέχρι το Α της ελληνικής τέχνης θα το βρεις επίκαιρα και έξυπνα γραμμένο και εικονογραφημένο από την Αλεξάνδρα Κολλάρου στο έργο της Η ελληνική τέχνη από το Α έως το Ω».
– Νίκος Βερνίκος, εφοπλιστής, συλλέκτης

«’Ντάξ’, τα σπάει».
– Πέτρος Κόκκαλης, γενικός γραμματέας Οργάνωση ΓΗ

Loading...
«Το Μπουλούκι… Το μυστικό του ανέμου» καταφθάνει στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον!
Οι νικητές των 10ων βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου!