Skip to content

ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA: Η “πιο 2024” έκθεση κρασιού επιστρέφει!

DATE

SHARE THIS ARTICLE


Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA επιστρέφει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και μεταμορφώνει το Ωδείο Αθηνών  σε μια πολύχρωμη γιορτή κρασιού! Aπό την Θράκη μέχρι την Κρήτη και από την Ικαρία μέχρι την Πελοπόννησο, οινοποιεία από όλη την χώρα θα φέρουν τα κρασιά τους στον ιστορικό χώρο του Ωδείου όπου θα παρουσιαστεί το εύρος και η δυναμική του ελληνικού φυσικού κρασιού. 

Κρασιά βιολογικά, βιοδυναμικά, με ελάχιστα θειώδη, γηγενείς ζύμες, αδιαύγαστα, αφιλτράριστα, θα γεμίσουν τα ποτήρια σας και θα διηγηθούν τις μοναδικές τους ιστορίες. Πλάι στους Έλληνες παραγωγούς φέτος το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA φιλοξενεί 6 οινοποιεία από την Ιταλία, τη Σερβία και την Γεωργία, χώρες με μακρά παράδοση στη φυσική οινοποίηση. Μέσα σε μια μέρα θα δοκιμάσετε πάνω από 200 κρασιά ελαχίστων παρεμβάσεων και θα γνωρίσετε τους δημιουργούς τους. Τα κρασιά τους είναι αγνά, φιλικά προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα πολύ νόστιμα!

Μαζί μας στο Ωδείο Αθηνών θα είναι το Τρομερό Παιδί με ψωμιά από φυσικό προζύμι, τα Καραμανλίδικα του Φάνη με εκλεκτά τυριά και για το επιδόρπιό μας έχει φροντίσει το Maraboo με παγωτό από κρασί. Στις 3 Νοεμβρίου γιορτάζουμε και πάλι τους ανεξάρτητους παραγωγούς, τη δουλειά τους, τον σεβασμό τους προς τη φύση και πάνω από όλα τα γεμάτα χαρακτήρα κρασιά τους που αντιπροσωπεύουν τις προσωπικότητές τους και τα ποικιλόμορφα terroirs από τα οποία προέρχονται. 

Βιωσιμότητα & Διοργάνωση

Αγαπάμε τα κρασιά που προέρχονται από βιολογικούς ή και βιοδυναμικούς αμπελώνες γιατί συνδέουν  την σύγχρονη οινοποίηση και την αρμονία με τη φύση. Τα φυσικά κρασιά καλλιεργούνται σε ένα καθαρό περιβάλλον, χωρίς πρόσθετα, συνθετικά λιπάσματα και παρασιτοκτόνα, όπου τα φυτά και η γη ανθίζουν. Η οινοποίησή τους γίνεται με ελάχιστα ή καθόλου θειώδη, χωρίς διαυγαστικά και ζύμες εμπορίου. 

Ο εξοπλισμός της έκθεσης είναι ειδικά σχεδιασμένος για επαναχρησιμοποίηση και κατασκευασμένος με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, αποκλείοντας τα πλαστικά μιας χρήσης. Το 2023 ανακυκλώθηκαν 2.000 φιάλες γυαλιού και κομποστοποιήθηκαν 2.120 τεμάχια αποτσίγαρων και 1.400 τεμάχια φελλού.

______________________

ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2024:

Κυριακή 3 Νοεμβρίου
Ωδείο Αθηνών
More info: εδώ
Εισιτήρια: εδώ

AUTHOR

Μιχάλης Φραντζής

-Δεν υπάρχει πόνος όταν είσαι γεωπόνος, θα τον ακούσεις να λέει συχνά. Τα καλοκαίρια και το φθινόπωρο θα τον βρεις στο Αμύνταιο να μαζεύει ροδάκινα και σταφύλια. Του αρέσει το καλό φαγητό και κρασί. Πιστεύει επόμενη γενιά του ελληνικού αμπελώνα, θα δώσει στο εγχώριο κρασί τη θέση που του αξίζει!

Loading...
«Για την Αποκατάσταση του Μαύρου» το ποίημα της Παρασκευής.
Athens Bar Show 2024: Η επιτομή του “Fine Drinking” επιστρέφει τον Νοέμβριο!