Skip to content

To ”Spintronics” είναι ένα από τα καλύτερα album που ακούσαμε μέσα στον Απρίλη!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

 

562779_267239473377607_1380054315_n

Κείμενο: Κυριάκος Διγενάκης

Οι αναζητήσεις, φυσικά και οι μουσικές, είναι πάντοτε ταξίδια με άγνωστο προορισμό, αλλά πολύ πλούσιες σε εμπειρίες, διαδρομές. Η διαδρομή του Βασίλη Κεσαλίδη τον φέρνει, λοιπόν, αυτές τις μέρες, στην κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του δίσκου, στη V.I.M. Records, μετά από 7 χρόνια αναζητήσεων.

Το ταξίδι του στο χώρο της μουσικής, ξεκίνησε το 2007, με τη γέννηση του σχήματος «Fabrics», σε συνεργασία με τον Θανάση Δημητριάδη. Οι προθέσεις, τότε ξεκάθαρα πειραματικές, μια εξερεύνηση των τεχνικών δυνατοτήτων, της διάθεσης αυτοσχεδιασμού, αλλά και των κοινών επιρροών από την ηλεκτρονική σκηνή. Μέσα από αυτή την πορεία, γεννήθηκε το προσωπικό πρότζεκτ του Βασίλη, με το όνομα ”Spinnet”.

Παράλληλα με την ολοκλήρωση και κυκλοφορία του ”Fabrics LP” το 2011, από την “From A Tree Records”, ο ίδιος προσπαθεί να εκφράσει τις προσωπικές επιρροές που δεν “χωράνε” στο σχήμα “Fabrics”, επιρροές από την drum & bass σκηνή αλλά και την dub αισθητική προσέγγιση στον ήχο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, συνοψίζεται αυτό το απόσταγμα ιδεών και επιρροών, στο πρώτο προσωπικό δίσκο ”Spintronics”, που ουσιαστικά ολοκληρώνει μια πορεία από EP, singles και remixes που κυκλοφόρησαν στην V.I.M. Records όλο το προηγούμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε ακόμη ένα μουσικό σχήμα, το πρότζεκτ «One Arc Degree», σε συνεργασία με τον Ιωάννη Κωνστάντιο, αυτή τη φορά με στόχο την πιο μελωδική και συναισθηματική διάσταση της ηλεκτρονικής μουσικής, με καταβολές στους χώρους της ambient, αλλά και της trance. Η πολύπλευρη αυτή “επίθεση” στη μουσική δημιουργία, φαίνεται να είναι η κινητήριος δύναμη, το οξυγόνο του Spinnet. Υπάρχουν πολλές ακόμα συνεργασίες που έχουν, ήδη, αποδώσει ή θα αποδώσουν σύντομα καρπούς, με καλλιτέχνες, όπως ο Monsieur Minimal, ο Deeply Unexpected, ο Headshell και ο Halftribe. Το μέλλον προμηνύεται πολύμορφο και ενδιαφέρον!

Find Spinnet on:
Facebook
Discogs
Beatport
Soundcloud
Mixcloud

10898065_575319585902926_3764640356750112106_n

 

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Snapshots of In-Edit | Thessaloniki Music Documantary Festival
Η Τρίτη μέρα του In-Edit τελείωσε και η σημερινή είναι πολλά υποσχόμενη!