Skip to content

50 φωτογραφίες από ένα καυτό καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Κείμενο & Φωτογραφίες: Αρίστη Ζαφειράκογλου

Η Θεσσαλονίκη φαίνεται να κατέχει μια πλεονεκτική θέση ανάμεσα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Διαθέτει λιμάνι κι έτσι αποτέλεσε παραδοσιακά, μια πόλη εμπορική, με δυνατότητα να αναπτύξει τουριστικό πρόσωπο, φιλοξενώντας, έστω και ως ενδιάμεσος προορισμός, ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Η πόλη διαθέτει σύνδεση με τον κεντρικό κορμό του σιδηρόδρομου της χώρας, καθώς επίσης και ένα αεροδρόμιο, που δέχεται πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ότι η πόλη μαρτυρά κιόλας περισσότερα από 100 χρόνια ελεύθερης δημοκρατικής ζωής, ενώ ήδη από πιο παλιά υπήρξε η Θεσσαλονίκη της Συνύπαρξης των πολιτισμών και των λαών, με ελληνόφωνους – φραγκόφωνους – τουρκόφωνους κατοίκους, καθιστούν την πόλη ένα ζωντανό σταυροδρόμι.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η πόλη αποτελεί μάλλον ένα ευχάριστο «πέρασμα» πριν την άφιξη σε παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα της Χαλκιδικής, αλλά και γνωστών ελληνικών νησιών. Το μήνα του Αυγούστου, οι πολιτιστικοί παλμοί στο ιστορικό κέντρο πέφτουν, μιας και το ενδιαφέρον μεταφέρεται σε εστίας δροσιάς κοντά στην πόλη, όπως σε υπαίθρια θέατρα και στο Φράγμα της Θέρμης. Πολλά μουσεία, βέβαια, παραμένουν ανοιχτά ή προσαρμόζουν τα ωράριά τους, ώστε να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες. Όλα αυτά κρατούν 3 – 4 εβδομάδες το πολύ.

summer in thess - beater.gr (58)

Η πόλη, από την τελευταία κιόλας εβδομάδα του Αυγούστου, γεμίζει ξανά με τους ντόπιους, που είναι χαμογελαστοί και γεμάτοι αισιοδοξία. Πολλοί αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν στο κοινό για την Πανσέληνο του μήνα (29 Αυγούστου), ενώ τα περισσότερα Μουσεία ετοιμάζουν τους εκθεσιακούς τους χώρους για το φθινόπωρο. Το «Taratsa Film Festival», στις 19 – 23 Αυγούστου, θα μας ταξιδέψει από τρεις ταράτσες του κέντρου της πόλης, σε κινηματογραφικούς προορισμούς. Ακολουθεί το «Πικ Νικ Urban Festival», που φέτος θα λάβει χώρα το διάστημα 26 – 28 Αυγούστου, στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης. Αποτελεί πια εκδήλωση – σημείο αναφοράς, με μαζική προσέλευση που αγαπήθηκε από τους Θεσσαλονικείς. Σειρά έχει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, 5 – 13 Σεπτεμβρίου, στο χώρο της HELEXPO – Δ.Ε.Θ., που μαζί με τα πρώτα κρύα, την έναρξη της εξεταστικής περιόδου του Σεπτέμβρη, το άνοιγμα των σχολείων και την επανεκκίνηση των καταπληκτικών ραδιοφωνικών εκπομπών του Beater.gr, σηματοδοτούν το τέλος του θέρους και την έναρξη ενός πολλά υποσχόμενου, ρομαντικού φθινοπώρου.

Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο φωτορεπορτάζ, που εξασφάλισε ο σταθμός για όλους εσάς που βρίσκεστε για μπάνιο. Προτείνονται δεκαπέντε ημέρες υπομονή για εσάς που βαρεθήκατε τους άδειους δρόμους του κέντρου τις τελευταίες ημέρες. Μέχρι να ανταμώσουμε όλες και όλοι ξανά στα μεγάλα πολιτιστικά δρώμενα (17th LGBTQ Thessaloniki’s Film Festival, 49α Δημήτρια, 56th Thessaloniki’s Film Festival και πολλά ακόμη), τουλάχιστον εμένα με βλέπω να βασανίζομαι στους πεζόδρομους έξω από κλειστά μαγαζιά. Για τους λοιπούς άτυχους, προτείνεται περπάτημα, τάισμα περιστεριών, αλκοολούχα σε ταράτσες και σιροπιαστά που δε λιώνουν. Ας είμαστε όλοι καλά!

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Οι Iron Maiden κυκλοφορούν νέο κομμάτι και βίντεο 5 χρόνια μετά την τελευταία φορά!
Αυτό είναι το trailer της νέας ταινίας του Tarantino!