Skip to content

4 online προορισμοί αν έχεις στόχο την υγεία και ευεξία!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η επιλογή του να ακολουθείς ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, με στόχο την υγεία αλλά και την ευεξία σου είναι πολύ σημαντική για την καθημερινότητά σου, καθώς προσφέρεις στον εαυτό σου το πολύτιμο δώρο της προσοχής και της φροντίδας.

Πέρα από το κομμάτι της διατροφής, μπορείς να δημιουργήσεις μια γενικότερη φιλοσοφία, επιλέγοντας να την ακολουθείς και σε άλλες δραστηριότητες, όπως στην καθημερινή σου άσκηση. Ο τρόπος που μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό είναι ενδιαφέροντες online «προορισμοί» με tips, blogs και πολλά ακόμη.

Παρακάτω θα βρεις 4 από αυτούς, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τον στόχο σου για υγεία και ευεξία…πραγματικότητα, ενώ θα σου δώσουν και το κατάλληλο positive boost για την καθημερινότητά σου.

Μια ανάγνωση σε… τροφή για σκέψη

Πολλές φορές μέσα στη μέρα μπορεί να χρειαζόμαστε μια καλή σκέψη, ένα boost για να συνεχίσουμε και να αλλάξει εντελώς η διάθεσή μας προς το καλύτερο, ή κάτι ενδιαφέρον που θα μας προβληματίσει και θα μας κάνει να δούμε τα πράγματα αλλιώς. Ευτυχώς υπάρχουν αμέτρητες επιλογές που γίνονται σύμμαχοί μας στον δρόμο προς την ευεξία, όπως το Thrive της Arianna Huffington. Εκεί μπορείς να ανακαλύψεις πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα με πλούσιο περιεχόμενο για τη διατροφή, τις υγιεινές καθημερινές συνήθειες αλλά και tips για ευεξία και θετική διάθεση. Top κατηγορίες περιεχομένου αποτελούν και οι προτάσεις για καθημερινά γεύματα, η σημαντικότητα της άσκησης για την υγεία μας, τρόποι να βελτιώσουμε την σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους, αλλά και εναλλακτικές για να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας.

Fitness Blogs

Ειδικά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης, όπως είναι λογικό χρειάζονται και έμπνευση για να συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον την προσπάθεια. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που ψάχνουν ένα fitness blog για έξτρα έμπνευση, υπάρχουν πολλές επιλογές για να βρεις το section εκείνο με την θεματολογία που σου ταιριάζει. Με μια απλή αναζήτηση, μπορείς να βρεις στο λεπτό προτάσεις με υγιεινά γεύματα για το γραφείο, τρόπους για να ελέγξεις την καύση των θερμίδων, επιλογές διατροφής για χορτοφάγους, καθώς και προτάσεις για υγιεινά φαγητά που μπορούν να γίνουν yummy! Σημασία άλλωστε έχει να βρεις τους σωστούς συμμάχους και να δημιουργήσεις το περιβάλλον που θέλεις για να μπορέσεις να πετύχεις και τους fitness στόχους σου. Φίλτραρε τις επιλογές που έχεις, κράτησε εκείνες που σου ταιριάζουν, και οργάνωσε την fit καθημερινότητά σου με όλα τα tips και το boost που χρειάζεσαι.

Yoga Choice

Τέλεια ιδέα για ευεξία και καλή διάθεση είναι και τα Youtube κανάλια με ασκήσεις γυμναστικής που βοηθούν το σώμα και το νου να φτάσει σε άλλο επίπεδο. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελεί και η yoga, που καλλιεργεί σώμα και πνεύμα και χαρίζει την ηρεμία και την ευεξία που χρειάζεσαι μέσα στη μέρα σου. Αν είσαι yoga addict και θα ήθελες να ακολουθήσεις και να παρακολουθήσεις κάτι extra fresh μπορείς να τσεκάρεις το Youtube κανάλι της Adriene (Yoga With Adriene). Εκεί θα βρεις την ηρεμία που αναζητάς, με απλές και κατανοητές ασκήσεις yoga για όλους.

Η yoga είναι η τέλεια λύση εκγύμνασης και ευεξίας, καθώς προσφέρει στον οργανισμό κάποια πολύ σημαντικά οφέλη, μερικά από τα οποία μπορείς να βρεις παρακάτω:

  • Βελτιώνει την ισορροπία
  • Βελτιώνει την συντονιστική ικανότητα του ατόμου
  • Κάνει καλό στην ψυχολογία
  • Βελτιώνει την ευλυγισία
  • Δυναμώνει τους μύες
  • Κάνει καλύτερη τη στάση του σώματος
  • Βοηθά στο να ελέγχουμε καλύτερα την αναπνοή μας
  • Οξύνει το πνεύμα και τη διαύγεια
  • Περιορίζει το stress
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Podcasts

Τα podcasts έχουν γίνει η μεγαλύτερη τάση της εποχής μας και μπορείς να τα ακούσεις απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι, είτε χαλαρά στο σπίτι, είτε στον δρόμο προς τη δουλειά. Πλέον μπορείς να βρεις πολλές κατηγορίες σε θεματικά περιεχόμενα, όπως και αυτές που αφορούν στην ευεξία, αλλά και στο mindfulness. Μια πολύ ωραία ιδέα σε podcast αυτής της κατηγορίας είναι και το Mind Your Mind. Εκεί θα βρεις πολύ ωραίες ιδέες για να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου, να πάρεις ιδέες για απλές, καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σου κάνουν καλό και πολλά ακόμη. Αν θέλεις να προσθέσεις μια θετική και ευχάριστη πινελιά στην καθημερινότητά σου, τότε αξίζει να το τσεκάρεις.

Η ευεξία αλλά και η καλή σχέση με τον εαυτό και το σώμα μας, μπορούν να μας δώσουν το ερέθισμα να φροντίσουμε περισσότερο εμάς τους ίδιους και τις ανάγκες μας. Βρες τις online επιλογές που σου ταιριάζουν και χάρισε στον εαυτό σου το πολύτιμο δώρο της αγάπης και του caring.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Artpeckers x Child of Antigone: Ένα μαντήλι για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.
Οι Αμερικανοί Imagine Dragons για πρώτη φορά στην Ελλάδα!