Skip to content

Τι θα δεις σήμερα στο Thessaloniki Design Week;

DATE

SHARE THIS ARTICLE

ThessDW, μέρα δεύτερη. Και αν θες να κερδίσεις κατά κράτος την ανία της Δευτέρας, έχεις επιλογές.

Μπορεί σήμερα το MOMus (τόσο το Πειραματικό Κέντρο Τεχνών όσο και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) να είναι κλειστό, αλλά αν είσαι κοντά στον χώρο της ΔΕΘ, σε περιμένουν 3 απογευματινές παρουσιάσεις. Η πρώτη στις 4, με τον Γιώργο Μαντζουρανίδη και το Word (ναι, Word) Wide Web του. Copywriter και brand narrator ο ίδιος, θα σου μιλήσει για τον σχεδιασμό του online κειμένου για τον ψηφιακό αναγνώστη του σήμερα. Στις 5 και μισή, παίρνει τη σκυτάλη η Dot Lung -γνωστή και ως Mother of Social Media Dragons. Αν θες να γίνεις και εσύ ένας Social Dragon στο Instagram, έλα να την ακούσεις. Τέλος, από τις 6 ως τις 8, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ (με Post Spectacular Office, O Right Studio, Σοφία Παπαδοπούλου, Yesim Demir, Geray Gençer και Zeynep Tonguç) με συντονιστή τον Δημήτρη Φακίνο, συζητάει για το παρόν και τις προοπτικές της γραφιστικής, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Έλα, άκουσε, ρώτησε, μάθε. Και φυσικά, συνεχίζεται η έκθεση με θέμα τις ψηφιακές τεχνολογίες στις παραγωγικές διαδικασίες, ενώ ολοκληρώνεται και το εργαστήριο του Νίκου Γιούρη του Slab Design.

Στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία μετα-βιομηχανικού σχεδιασμού συνέχεια, καθώς και προβολές διαλέξεων Empowerment. Με νέα διάρκεια, 10 το πρωί με 10 το βράδυ. Στο Μέγαρο -και τον απόηχο της χθεσινής Τελετής Απονομής ΕΒΓΕ 2019- για τελευταία μέρα η έκθεση εντύπων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εξωφύλλων δίσκων και DVD μέχρι τις 6 το απόγευμα. Και όχι πως δεν είναι καλή η θέα στο σημείο, αλλά με αυτά τα εκθέματα, γίνεται καλύτερη… Τέλος, στο 12ο Γυμνάσιο στην Ξηροκρήνη, για δεύτερη ημέρα, Urban Act και Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς επί τω έργω, ενώ ξεκινάει και το Εικαστικό εργαστήρι του ΠΙΟΠ με τίτλο «Ζωγραφίζοντας την πόλη» (που θα συνεχιστεί μέχρι τις 9 Μαΐου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου 08:00-14:00), όπου με αφετηρία το εικαστικό κίνημα του κυβισμού, οι μαθητές του 12ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης ζωγραφίζουν την πόλη τους με τη συγκεκριμένη τεχνοτροπία.

Τέλος, μην παραλείψεις να απολαύσεις το εκλεκτό πανόραμα χώρων και επιλογών στη γαστρονομία και στη διασκέδαση που έβαλε τη Θεσσαλονίκη στο διεθνή χάρτη των επισκεπτών καθ’όλη τη διάρκεια του Thessaloniki Design Week. Σε υπέροχα νεοκλασικά, όπως το Casablanca, σε πολυχώρους πολιτισμού και διασκέδασης, όπως το ΥΨΙΛΟΝ, παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις που προτείνει το AGORA, σε κατάφυτα στενά, όπως το Cafe Bazaar της Άθωνος, αλλά και σε πολλά άλλα, τα οποία αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ThessDW. Τα εστιατόρια θα παρέχουν τις επιλογές τους με εκπτωτική τιμή για τους συμμετέχοντες με την επίδειξη της κάρτας της διοργάνωσης.

Δευτέρα – Thessaloniki Design Week, σημειώσατε 2. Και έχουμε συνέχεια…

Loading...
Monika, Vassilikos, Cult Battle, Online Dating και Επιγενετική στη σκηνή του TEDxThessaloniki 2019!
Το Open House Thessaloniki σε καλεί να γίνεις τουρίστας στην πόλη σου!