Skip to content

Κadebostany: Εκπλήσσομαι από την ποιότητα της ελληνικής μουσικής!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Μία από τις αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού, όπως αποδεικνύουν οι sold out εμφανίσεις τους αλλά και οι πρώτες θέσεις στα charts, έρχονται για μία αποκλειστική εμφάνιση στο Principal Mylos Complex την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Ο Αλέξανδρος Τσώνης από τον Beater.gr, τους συνάντησε και συζήτησε μαζί τους τόσο για την πορεία τους μέχρι τώρα, όσο και για το τί πρόκειται να δούμε στις επόμενες εμφανίσεις τους.

Λίγα λόγια για την πορεία:

Οι Kadebostany είναι μια εκκεντρική και δημοφιλής μουσική ομάδα που προέρχεται από το Ελβετικό Δουκάτο της Kadebostan. Ξεκίνησαν την πορεία τους τη δεκαετία του 2010, κερδίζοντας φανατικούς οπαδούς με τον μοναδικό ήχο τους που συνδυάζει την ηλεκτρονική μουσική με το χαρακτηριστικό ύφος της indie pop. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Pop Collection,” καθιέρωσε τους ως καινοτόμους καλλιτέχνες με εμπνευσμένα στοιχεία από διάφορες μουσικές εποχές. Στη συνέχεια, η μπάντα συνέχισε να κυκλοφορεί επιτυχημένα άλμπουμ και τραγούδια, ενώ παράλληλα ενισχύει το live της έμπειρο μείγμα θεατρικών στοιχείων. Ένα από τα δημοφιλέστερα τους τραγούδια είναι το “Castle in the Snow,” που κυκλοφόρησε το 2014 και έγινε άμεσα επιτυχία, κατακτώντας τα ραδιοφωνικά και μουσικά charts. Το “Mind if I Stay” αποτελεί άλλο ένα αγαπημένο τραγούδι τους, ενώ το “Early Morning Dreams” συνέβαλε στο να καθιερωθούν ως μια από τις πιο δημιουργικές μπάντες στον χώρο της ηλεκτρονικής και indie pop μουσικής. Με κάθε νέα κυκλοφορία, οι Kadebostany συνεχίζουν να συναρπάζουν το κοινό με τον πρωτοποριακό ήχο τους και τις εκρηκτικές τους εμφανίσεις.

Ποια είναι η έμπνευση πίσω από το όνομα “Kadebostany” και πώς αντικατοπτρίζει την ταυτότητα ή το μουσικό στυλ του συγκροτήματος;

Ήθελα να το συνδέσουμε κάπως με την καταγωγή μας! Όταν το έψαξα στο Google δεν έβγαλε τίποτα… Έτσι κι έγινε. Ήθελα να δημιουργήσω αυτή τη φανταστική πολυφωνία για να αποκτήσω 100% καλλιτεχνική ελευθερία, διατηρώντας όμως μία ισχυρή καλλιτεχνική κατεύθυνση. Επίσης τέτοιου είδους ονόματα δεν έχουν μία ξεκάθαρη ταυτότητα. Ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα: μία σύνδεση μεταξύ ανατολής και δύσης.

Πώς προσεγγίζετε τη δημιουργική διαδικασία; Πολύ συχνά συνδυάζετε διάφορα είδη, όπως το ηλεκτρονικό, το ποπ και το indie, στη μουσική σας.

Δεν βλέπω τη μουσική ως είδη! Υπάρχει καλή ή κακή μουσική. Διαφέρει από άτομο σε άτομο.
Απλώς δημιουργώ μόνη επιθυμία να ευχαριστήσω τον εαυτό μου, δίνοντάς μου την απόλυτη ελευθερία.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την εξέλιξη της μουσικής σας μέσα στα χρόνια;

Tο όραμά μου είναι πάντα το ίδιο, να δημιουργήσω την πιο ενδιαφέρουσα μουσική! Μέσα από τις αλλαγές στην καθημερινότητα, τις συναντήσεις και αλληλεπίδραση με ανθρώπους, αλλά και η έμπνευση της στιγμής επηρεάζουν την πορεία της μουσικής.

Πιστεύετε στις συνεργασίες; Πώς επιλέγετε τους συνεργάτες σας;

Αγαπώ τις συνεργασίες! Στην αρχή υπάρχει πάντα ο φόβος μήπως κάπως δεν ταιριάξει έτσι ακριβώς όπως το είχες σκεφτεί. Αλλά αυτή η αίσθηση του αγνώστου, σε συνδυασμό με τη δημιουργική διαδικασία και τη συνεργασία, είναι πάντοτε ιδιαιτέρως γοητευτικό!

Πώς έχει επηρεάσει η κουλτούρα και η ατμόσφαιρα της Ελλάδας τη μουσική και τη δημιουργική σας διαδικασία;

Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που αγκάλιασαν τον ήχο Kadebostany. Θα είμαι λοιπόν αιώνια ευγνώμων για αυτό! Επίσης νιώθω πολύ κοντά στον ελληνικό τρόπο ζωής. Ωραίος καιρός, μουσική με πολλές επιρροές και μεγάλη ιστορία! Θα μπορούσα σίγουρα να δω τον εαυτό μου να ζω στην Ελλάδα. Αρκετά τραγούδια στη δισκογραφία μου προήλθαν από περιοδείες στην Ελλάδα.

Έχετε να μοιραστείτε μία αξέχαστη εμπειρία σε κάποια ελληνική σας εμφάνιση;

Πρώτη παράσταση στην Αθήνα, Gazarte! Οι άνθρωποι ξαφνικά άρχισαν να χειροκροτούν και να σηκώνονται όταν αρχίσαμε να παίζουμε ένα νέο τραγούδι που ονομάζεται «Castle in the snow». Τα υπόλοιπα είναι ιστορία …

Πώς σας φαίνεται η ελληνική μουσική;

Είναι μία μουσική που έχει βάθος και μου αρέσει ιδιαιτέρως πολύ! Κάθε φορά που μένω στην Ελλάδα ακούω διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και εκπλήσσομαι από την ποιότητα της μουσικής.

Τί να περιμένει να δει το ελληνικό κοινό στις εμφανίσεις σας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Λοιπόν, είναι η περιοδεία PLAY THIS AT MY FUNERALS. Είναι μία παράσταση αρκετά θεατρική, με πολύ συναίσθημα. Ταξιδεύουμε μεταξύ χαράς & λύπης, νοσταλγίας & ελπίδας!  Επιπλέον, θα ερμηνεύσουμε τόσο τα κλασικά μας τραγούδια, όσο και ολοκαίνουργια τραγούδια που θα τα ακούσουν για πρώτη φορά.

______________________

Πληροφορίες για τις εμφανίσεις:

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, Fuzz Club

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου,  Principal Mylos Complex

Εισητήρια: εδώ

AUTHOR

Αλέξανδρος Τσώνης

Εάν ήταν τραγούδι θα ήταν το «Αλλιώτικο Παιδί» της Μαρίζας Ρίζου. Ένας space cowboy που ζει στο Άμστερνταμ, αγαπά το Star Wars, την country μουσική και τις queer τέχνες.

Loading...
Ο Στέλιος Τσουκιάς και η μπάντα του έρχονται στη Θεσσαλονίκη για ένα μοναδικό live!
Beater Essentials #136: Τα τραγούδια της εβδομάδας!