Skip to content

Έρωτας Γεφυροποιός: Μια έκθεση για την αναζήτηση της ισορροπίας, της σιωπής και της ομορφιάς.

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η εικαστική έκθεση Έρωτας Γεφυροποιός είναι μια αναζήτηση της Ισορροπίας, της Σιωπής, της Ομορφιάς με σκοπό την προσέγγιση του Πνευματικού Έρωτα. Η καλλιτεχνική ομάδα Art of Life εργάζεται πάνω σε αυτή τη θεματική ενότητα από τον Μάρτιο του 2023.

Στην έκθεση παρουσιάζονται σχέδια από χρωματιστά μολύβια, λάδι σε καμβά, γλυπτά από μάρμαρο, πηλό, γυάλινες εγκαταστάσεις (βιτρώ), εγκατάσταση με ύφασμα και μικτή τεχνική. Το κάθε έργο γίνεται γέφυρα που συνδέει και εναρμονίζει τα δύο πεδία, του εγώ και του εαυτού, του ορατού και αοράτου. Όλα μαζί συνομιλούν μέσω του κοινού τους πυρήνα, που είναι ο πόθος του αναζητητή για να ζήσει την Ενοποίηση.

Κείμενο Έκθεσης

Είμαστε όλοι Δημιουργοί στη ζωή. Δημιουργοί στην κάθε στιγμή μέσω της σκέψης, της επιλογής, της δράσης. Το άτομο έρχεται στη ζωή και εκπαιδεύεται ώστε να εκφράσει τον Εαυτό μέσα στο πεδίο της φύσης. Κατά τη διάρκεια της ζωής όμως και μέσα στα πλαίσια του μικρόκοσμού του ξεχνιέται, αμφιβάλλει, φοβάται. Τα εμπόδια που συναντά είναι μέρος του “παιχνιδιού” όπου δοκιμάζεται η Θέλησή του, δηλαδή ο Έρωτας του για Ζωή.

Με την επιλογή του να παραμείνει Ζωντανός, αγωνιστής για το Έργο του, ο άνθρωπος επιτρέπει να “βιώσει” τον θάνατο. Τον θάνατο σε ότι τον περιορίζει και σε ό,τι τον κάνει ελεγκτικό. Έτσι, ελευθερώνεται και ταυτόχρονα μαθαίνει να γίνεται ευπροσάρμοστος στις διάφορες περιστάσεις. Μέσα από αυτή την αρμονία ανανεώνει το βλέμμα και ξαναδημιουργεί. Δημιουργεί μέσα από την Αλήθεια, εκφράζοντας τη μεγαλοπρέπεια του Είναι.

Έρωτας – Θάνατος – Δημιουργία

Είναι ο Έρωτας η κινητήριος δύναμη, η λάμψη της ένωσης που βιώνεται με την αναγνώριση του Πνεύματος μέσα στην Ύλη. Είναι η δύναμη που ωθεί τον άνθρωπο στο εξελικτικό ταξίδι της συνείδησης, να πεθαίνει, να γεννιέται και να γεύεται την Αθανασία.

Οι καλλιτέχνιδες πραγματεύονται τη δύναμη του Έρωτα.

Καλλιτέχνιδες: Ειρήνη Άψυχου, Αλεξία Γραμμενίδου, Άλκηστη Παναγιωτοπούλου, Φρειδερίκη Παπασταυροπούλου, Μάρσυ Συρεγγέλα
Επιμέλεια: Λίλα Νικολάου

Τα μέλη της Art of Life εργάζονται μαζί ως πνευματική και καλλιτεχνική ομάδα από το 2017. Ήρθαν κοντά μέσω της Διδασκαλίας του Yoga Science στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε, μοιράζονται κοινές εμπειρίες σε ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης και δημιουργικότητας μέσα από την τέχνη και τη γιόγκα. Η τέχνη και η γιόγκα έχουν έναν κοινό πυρήνα: την ενότητα του υλικού και του πνευματικού πεδίου μέσω της συνειδητής πρακτικής. To 2022 ίδρυσαν την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Yoga Science & Art of Life με στόχο τη διοργάνωση πολιτισμικών και καλλιτεχνικών δράσεων. Τον Ιούνιο του 2022 πραγματοποίησαν εικαστική έκθεση στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με τίτλο «Είσαστε τα μάτια μέσα από τα οποία η Δημιουργία γνωρίζει τον Εαυτό της» και τον Ιούλιο του 2023 παρουσίασαν την performance «Η Αφθονία του 5» στο θέατρο του Delphi Palace, στους Δελφούς.

Η ομάδα αποτελείται από πέντε καλλιτέχνιδες απόφοιτες της Σχολής Καλών Τεχνών του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μια εικαστική επιμελήτρια απόφοιτη του Μεταπτυχιακού στη «Διοίκηση Τέχνης» του Πανεπιστημίου Ca’Foscari της Βενετίας. Τα μέλη ζουν και εργάζονται πλέον σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού και εκτιμώντας βαθιά την ουσιαστική δύναμη της ομάδας, συνεχίζουν μαζί το καλλιτεχνικό τους έργο. H πραγματοποίηση του παρόντος project στην πόλη γίνεται ως φόρος τιμής στον τόπο γνωριμίας.

Στον χώρο θα διατίθεται καλλιτεχνικός κατάλογος/λεύκωμα με το οδοιπορικό της ομάδας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν 3 μαθήματα Yoga Science στις 11/10, 18/10 και 25/10 στις 17:45-19:00.

______________________

Έκθεση «Έρωτας Γεφυροποιός»

03 – 30 Οκτωβρίου 2023

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών
(Αγίου Δημητρίου 159Α ,546 36 Θεσσαλονίκη)

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09 :00-14:00, Τετάρτη 09:00- 14:00 & 17:00- 21:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00- 18:00

Εγκαίνια: Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023, 19:00

Εmail: [email protected]
Τ: 6948833587, 6981675862
Περισσότερα: art-of-life.gr & yogascience.gr

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Το Πικ Νικ Urban Festival έρχεται στη Νέα Παραλία και θα είναι προσβάσιμο σε όλους!
Ανακαινίστε την κουζίνα σας με αυτές τις συμβουλές