Skip to content

Οι ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν στο We Are One: A Global Film Festival

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το We Are One: A Global Film Festival διοργανώνεται σε συνεργασία με μερικά από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, όπως των Καννών, του Τορόντο, του Βερολίνου και της Βενετίας ανάμεσα σε άλλα, μετά και την ακύρωση αρκετών από αυτών λόγω της πανδημίας, και θα είναι online από σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου, έως και τις 7 Ιουνίου.

Ανάμεσα σε έναν μεγάλο αριθμό ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και συζητήσεων συναντάμε ταινίες τεσσάρων ελλήνων σκηνοθετών που έχουν προβληθεί στο παρελθόν σε κάποιο από τα φεστιβάλ που συμμετέχουν στο We Are One.

Οι Κάννες στο πλαίσιο της προβολής του διαγωνιστικού των ταινιών τους μικρού μήκους της περασμένης χρονιάς θα προβάλλουν το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου, το φεστιβάλ Βενετίας προτενει τον «Ηλεκτρικό Κύκνο» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, το φεστιβάλ του Σαράγεβο το «Route-3» του Θανάση Νεοφώτιστου ενώ το φεστιβάλ της Νέας Υόρκης σε ένα πρόγραμμα με τίτλο Film as a Subversive Art συμπεριλαμβάνει την μικρού μήκους της Αθηνάς Τσαγγάρη «24 Frames Per Century».

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις μικρού μήκους όταν θα γίνουν διαθέσιμες μετά από την έναρξη του φεστιβάλ.

https://www.youtube.com/watch?v=bK4rECAoXAE

«Η Απόσταση ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου
Προβολή: Παρασκευή 29 Μαΐου 15:20

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δυο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 72o Φεστιβάλ Καννών.


https://www.youtube.com/watch?v=U6HR6cBPQ5A

«Ηλεκτρικός Κύκνος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη
Προβολή: Παρασκευή 29 Μαΐου 20:00

Υποτίθεται πως τα κτίρια δεν κουνιούνται. Αλλά στη Λεωφόρο Λιμπερταδόρ 2050, ένα κτίριο κουνιέται. Μια περίεργη ναυτία εισχωρεί στους τοίχους και αποσυντονίζει τους κατοίκους. Αυτοί που ζουν στους ψηλούς ορόφους φοβούνται οτι θα πέσουν- αυτοί που μένουν από κάτω φοβούνται οτι θα πνιγούν.

Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους (μυθοπλασία) από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.


https://www.youtube.com/watch?v=DqpwNLUuPyU

«Route -3» του Θανάση Νεοφώτιστου
Προβολή: Σάββατο 6 Ιουνίου 18:15

Στο βαγόνι του τραμ στη Γραμμή-3, κατά τη διάρκεια μιας ζεστής μέρας στο κέντρο του Σαράγιεβο, η μεσήλικη κυρία με το λεοπάρ φόρεμα κερνάει τους επιβάτες φέτες ζουμερού πορτοκαλιού. Μια φέτα είναι το μόνο που συνδέει την Νάντια, την πριγκίπισσα με το ροζ χιτζάμπ, τον Λούκα, τον παρθένο αλάνι έφηβο και τόσους άλλους, απλούς καθημερινούς ανθρώπους, επιβάτες της γραμμής. Όλους, εκτός από ένα ντροπαλό, πλην καυλωμένο, έφηβο με το όνομα Αμάρ.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 44ου Φεστιβάλ του Τορόντο και πραγματοποιήθηκε σε παραγωγή του Obala Art Center, που διοργανώνει το Φεστιβάλ του Σαράγιεβο.


https://www.youtube.com/watch?v=wsvZkCHLmzA&feature=emb_title

24 Frames Per Century» της Αθηνάς Τσαγγάρη
Προβολή: Πέμπτη 4 Ιουνίου 16:45

Στην άκρη ενός μικροσκοπικού πλανήτη, δυο δεινόσαυροι αναμένουν υπομονετικά μια σύντομη συνάντηση.

Ένας ελεγειακός φόρος τιμής στην «Περιφρόνηση» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ανάθεση του Φεστιβάλ Βενετίας (2013) και σε επιμέλεια του Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης.

 

Το We Are One: A Global Film Festival θα διεξαχθεί από τις 29 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου στο YouTube. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους, μουσικές ταινίες και online συζητήσεις. Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ: www.weareoneglobalfestival.com

Η δράση δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις, αλλά θα υπάρχει προτροπή για οικονομική ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς και τοπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων.

https://www.youtube.com/weareone 

Loading...
Δες την μικρού μήκους ταινία «Ο καφές» του Αχιλλέα Κυριακίδη εδώ!
«Οι μέρες μου με ‘σένα», η ιστορία της 22ης Μαΐου 2020.