Skip to content

Οι “Vodkes”, το “Club Riot” και ένα βράδυ Σαββάτου στο Principal Club Theater

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Η δεκαετία του ’90 μας βομβάρδισε με ποπ είδωλα, τα οποία εκθειάστηκαν  διεθνώς, από εκατομμύρια fans, σε μία φρενίτιδα έντονου χορευτικού ρυθμού, ξέφρενων φωτορυθμικών, να προκαλούν το κοινό σε κραυγές και συγκινήσεις, καθώς και υπερμεγέθη stage, να στήνονται και να περιμένουν τους καλλιτέχνες με ορδές χορευτών και φωνητικών να τους ακολουθούν. Αυτό που σίγουρα πρόσφεραν; Υπερθεαματικές παραστάσεις, με κάθε έννοια υπερβολής… σήμα κατατεθέν των 90’s! Παράλληλα, ωστόσο, η ροκ σκηνή καραδοκεί και προσφέρει στην ιστορία της μουσικής, ανεπανάληπτα συγκροτήματα και αλησμόνητα κομμάτια, δίνοντας ελπίδες και νόημα στους pop haters! Η νέα χιλιετηρίδα μας υποδέχεται, με νέους ήχους και συνδυασμούς της κλασικής μουσικής, όπως την ξέραμε, με ηλεκτρονικά στοιχεία και είδη να μπερδεύονται , σε ένα κράμα ποικιλόμορφης μελωδίας. Τα 90΄s, δυστυχώς για κάποιους, συνεχίζουν την πορεία τους, ενώ νέες μπάντες έρχονται στο προσκήνιο, για να προξενήσουν το ενδιαφέρον μας και να πυροδοτήσουν τα χτυπήματα στο youtube. Κάπου εκεί συναντάμε και τους «Vodka Juniors».   

Πρωτοσυστήνονται στην Αθήνα το 2000, με hardcore punk προφίλ και κυκλοφορούν την ίδια χρονιά, την πρώτη κυκλοφορία τους, υπό τη μορφή demo κασέτας, με τίτλο “No Drinks For You”. Έπειτα, εξακολουθούν,  με ξένο στίχο και αέρα ξένων καλλιτεχνών, να ηχογραφούν, σε συνεργασία με την Cannonball 666 Records, και να συμμετέχουν σε ελληνικές και μη συλλογές. Στην ατζέντα τους περιέχονται 3 άλμπουμ, εκ των οποίων το «Dark Poetry», που  τέθηκε σε κυκλοφορία το 2007. Ήταν η τελευταία τους δουλειά και συμπεριλάμβανε διπλό δίσκο, απαρτιζόμενο από 38 κομμάτια. Το άλμπουμ αυτό γνώρισε μεγάλη επιτυχία και όνομα, καθώς αποτέλεσε ένα αμάγαλμα dub, acoustic, serf, και rok αποχρώσεων. Οι γνωστοί στο κοινό και ως «Vodkes», ροκάρουν, υπό την επήρεια hardcore punk στοιχείων του ’80, μελωδικών μπαλάντων και ευχάριστων χορωδιακών φωνητικών, με τη συνοδεία αλαφιασμένων drums. Δεν μπορούμε να μην ρίξουμε μία επιπλέον ματιά στις συνεργασίες τους, με τους Propagandhi, Agnostic Front, Lagwagon, Therapy, και τις περιοδείες τους στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με το live στην Ρουμανία το 2010,  να καθίσταται ξεχωριστό και θορυβώδες,  μεταμορφώνοντας την σκηνή σε πάρτι. Και η αιτία…; Γιορτή, για τα 10 χρόνια επιτυχίας της μπάντας, σε ένα ξέφρενο live, που τίποτα δεν είχε να ζηλέψει, από αυτά των ένδοξων, ξένων συγκροτημάτων.

1545882_776391465709717_185551335_n

Γυρίζουν στην έδρα τους, εν έτη 2015, αφήνοντας πίσω μια ευρωπαϊκή περιοδεία και φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, στις 24 Οκτωβρίου, για να δώσουν μία συναυλία, που να αποδεικνύει την στάση τους απέναντι στο τυπικό, made in Greece και με ξένο στίχο, συγκρότημα.  Το Principal ανοίγει τις πόρτες του και οι «Vodkes» τα μικρόφωνα, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τριπλού άλμπουμ, με τίτλο “Club Riot”. Όπως λένε οι ίδιοι, πρόκειται για μία προσπάθεια κατάργησης των μουσικών ορίων και για την επιθυμία τους να παραδώσουν στο κοινό ένα λουτρό συναισθημάτων, μέσα από τις λέξεις, τον ήχο και τον ρυθμό.

**Σάββατο 24 Οκτωβρίου κυκλοφορεί η τριπλή CD έκδοση του νέου album των Vodka Juniors “Clubriot”, το οποίο κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή πριν το καλοκαίρι. Ανήμερα της κυκλοφορίας με το συλλεκτικό triple Box παραμάσχαλα οι Vodka Juniors στήνουν μεγάλη γιορτή στη Θεσσαλονίκη. Παρουσίαση του νέου δίσκου, αναδρομές στο παρελθόν και τα γνωστά άγνωστα, σε μία ολική ανακαίνιση του χώρου του Principal Club Theater.

www.vodkajuniors.com
www.facebook.com/vodkajuniors

Σαν να μην έφτανε αυτό μαζί και οι Γάλλοι punk rockers Shut Up! Twist Again!
https://shutuptwistagain.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Shutuptwistagain

Το εκρηκτικό line-up ολοκληρώνουν, οι δυναμίτες D3STΛB1LIZED (προφέρεται ”destabilized” και είναι γραμμένο στη γλώσσα των gamers “l33t”), το δημοφιλές Electrocore project από Θεσσαλονίκη & Λονδίνο αποτελούμενο από ένα drummer, ένα DJ και ένα κιθαρίστα που ανακατεύουν rock-metal-punk φόρμες με dubstep/ drum n’ bass & EDM.
http://facebook.com/d3stab1lized
http://soundcloud.com/d3stab1lized
http://youtube.com/d3stab1lized

Dresscode: Επιγονατίδες, περιαγκωνιδες, μπέρτες για απογείωση κτλ.

Εισιτήρια προπωλούνται σε Rover Bar, Musicland (Tickethouse), WE, Public, viva.gr & eventbrite (vj15skg.eventbrite.com)

1483217_776391105709753_333225881_n

AUTHOR

Δήμητρα Σαμσάκη

Γενικά, θα την χαρακτήριζες λάτρη της «ψαγμενιάς»… Άλλωστε, πάντα το δήθεν ελκύει!

Loading...
Το 7ply Project συνεχίζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
«Μένγκελε», ένα “παιχνίδι” με τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης.