Skip to content

Velona Records: Το νέο «βινυλιακό» στέκι της πόλης!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες: Γιάννης Τόμτσης

Στα δισκοπωλεία ακούγονται συνεχώς ιστορίες. Ιστορίες που ξεπηδούν και διαχέονται στην ατμόσφαιρα μέσα από τα «αυλάκια» του βινυλίου, καθώς τα ακουμπάει η βελόνα του πικ-απ, ιστορίες από ανθρώπους που πιστεύουν στην ιεροτελεστία της ακρόασης μουσικής και στη φράση: “books, records, films: these things matter in life”. Σε ένα δισκάδικο θα συναντήσεις διαφόρων ειδών μουσικόφιλους, ωστόσο όλοι έχουν ένα βασικό κοινό. Είναι σκυμμένοι πάνω από τα ράφια με τους δίσκους, κουνούν μανιωδώς τα ακροδάχτυλά τους, διαβάζοντας τίτλους και φαίνονται πραγματικά ικανοποιημένοι και ενθουσιασμένοι τη στιγμή που θα βρουν «ΑΥΤΟ» το βινύλιο. Είναι φετιχιστές, εραστές του καλού ήχου, μανιακοί συλλέκτες ή περιστασιακοί εκτιμητές, ενός αισθητικά ικανοποιητικού εξωφύλλου. Τέτοιους ανθρώπους θα συναντήσεις στο νέο «βινυλιακό» στέκι της πόλης που ακούει στο όνομα Velona Records.

0I4A4196

Τιρκουάζ τοίχοι, κρεμασμένες αφίσες, μια κόκκινη neon επιγραφή με τη λέξη «records», γεμάτα με δίσκους ράφια και εμπνευσμένες περιγραφές για τα genres, αποτελούν τα βασικά συστατικά του Velona Records. Η Σοφία Γεωργιάδου και ο Αναστάσης Πετρέλης , φίλοι από παλιά και ορμώμενοι από την κοινή αγάπη τους για τη μουσική και το βινύλιο, αποφάσισαν αυθόρμητα να ανοίξουν ένα δισκάδικο, που στα ράφια του θα φιλοξενεί μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών, κατάλληλη για να εμπλουτίσει τη δισκοθήκη των δισκο-λατρών της Θεσσαλονίκης. Δεινοί υποστηρικτές της ολοκληρωμένης εμπειρίας ακρόασης, που προσφέρει ένας δίσκος βινυλίου, προτρέπουν τους επισκέπτες τους να αφήσουν βελόνα του πικ-απ να πέσει και να απολαύσουν αυτή την εθιστική εμπειρία. Πιστεύουν στο διαλογικό χαρακτήρα ενός δισκάδικου και αναλαμβάνουν το ρόλο καθοδηγητή στα βινυλιακά μονοπάτια που χαράζονται στην οδό Μητροπόλεως 125.

Όταν ψάχνεις στα ράφια του Velona Records θα πρέπει να σκεφτείς αντισυμβατικά, καθώς ο Αναστάσης και η Σοφία δεν προτιμούν τις κλασικές ετικέτες για να περιγράψουν τους δίσκους. Μην ψάξεις για ετικέτες soul/funk, αλλά για πρωτότυπες περιγραφές όπως “got soul” ή «go funk yourself”. Μεγάλο μέρος της ελληνικής σκηνής βρίσκεται ανάμεσα στον εκλεκτικό κατάλογο του δισκοπωλείου, που διανθίζεται με νέες κυκλοφορίες, πολυπόθητα μεταχειρισμένα δισκάκια, cds και κασέτες. Το νεοσύστατο δισκάδικο του κέντρου θα αποκτήσει σε λίγο καιρό και το αντίστοιχο online store, ενώ παράλληλα η δημιουργία μια δισκογραφικής εταιρίας αποτελεί το επόμενο project του.

0I4A4227

Αν επισκεφτείς μια φορά το Velona Records, είναι σίγουρο πως θα επιστρέψεις σ’ αυτό, που θα σου δείξει να εκτιμάς τον αγοραίο μουσικό πολιτισμό και την αξία του να επενδύεις στο δισκάδικο της γειτονιάς σου. Γι’ αυτό λοιπόν, μην αργείς η βελόνα έχει πέσει και η μουσική έχει αρχίσει.

Απανταχού βινυλιο-λάτρες support your local record store!


Για περισσότερες πληροφορίες και το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος ακολουθήστε το Velona Records σε Facebook και Instagram.

Velona Records
Μητροπόλεως 125, Τ.Κ.: 54621
Θεσσαλονίκη
Τ.: 231 309 0695

 

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Ο Emmanuel είναι ένας άξιος εκπρόσωπος της techno μουσικής!
Το φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας «ΚΟΘ Underground» επιστρέφει!