Skip to content

Οι Universal Trilogy με μια επετειακή έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου album τους!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Οι Universal Trilogy πρωτοπόροι της εγχώριας ηλεκτρονικής μουσικής πραγματοποιούν μια ιστορική αναδρομή στην δισκογραφία τους και μας παρουσιάζουν ψηφιακά το πρώτο τους album με τίτλο MultiMorphic σε μια επετειακή έκδοση για την συμπλήρωση των 25 χρόνων από την κυκλοφορία του. Το κύριο χαρακτηριστικό, όπως είναι και ο τίτλος, είναι η ηχητική του πολυμορφικότητα! Σε εκείνη την έντονα επαναστατική περίοδο των 90’s για την παγκόσμια ηλεκτρονική σκηνή, οι Universal Trilogy συμμετείχαν ενεργά σε αυτήν με τους δικούς τους πειραματισμούς, δημιουργώντας συνθέσεις με διαφορετικά στυλ και επιρροές.

Χαρακτηριστικές συνθέσεις του album είναι, αρχικά, το Heartbeat που ήταν το single με το οποίο έγιναν ευρέως γνωστοί. Στην νέα έκδοση συμπεριλαμβάνεται ένα ακυκλοφόρητο remix του σε old school break beat στιλ, το οποίο μετ’ έπειτα παρουσίαζαν στα live τους. Σειρά παίρνει το We Came, We Saw, We Kicked His Ass ως ένα αγαπημένο track τόσο του συγκροτήματος όσο και των fan τους, που εδραιώθηκε μέσα από τα live τους. Επόμενο είναι το X-Tasy, που το παρουσίασαν για πρώτη φορά ζωντανά στο ιστορικό «Ρόδον» στην Αθήνα, στα πλαίσια του 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού rock τραγουδιού.

Σε αυτή την ψηφιακή έκδοση υπάρχουν και bonus tracks στα οποία θα βρείτε μια ανακατασκευασμένη έκδοση του Check 2 The Bass Line, όπως και edits από τα We Came, We Saw, We Kicked His Ass, Heartbeat και Meaning Of Life.

______________________

Βιογραφικό

Ξεκίνησαν το 1994 όταν οι P.X. Harris, CJ Aos και Nomik συμμετείχαν σε ζωντανές εμφανίσεις σε underground clubs και parties της Θεσσαλονίκης. Ακούστηκαν με την κυκλοφορία του Global EP το 1995 και εμφανίστηκαν στο «Ρόδον» στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού rock τραγουδιού. Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψαν στη σκηνή του ως guests, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το ντεμπούτο τους με τίτλο MultiΜorphic. Την κυκλοφορία του δίσκου ακολουθεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Το 1997 το group κυκλοφορεί το δεύτερο album με τίτλο Front Line και εμφανίζεται ως guest στα πλαίσια του πανελλήνιου διαγωνισμού Djs στην Αθήνα. Τα επόμενα τρία χρόνια πειραματίζονται αρκετά στο στούντιο φτιάχνοντας το νέο τους ήχο, συμμετέχουν με το Rave Tango στο soundtrack της ταινίας «Η διακριτική γοητεία των αρσενικών», ενώ κάνουν live εμφανίσεις με την Amstel στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε Ιταλία και Γερμανία το 1999. Το Φεβρουάριο του 2000 παίζουν support στους Death In Vegas στο Club του Μύλου δίνοντας μια μικρή γεύση στο κοινό απ’ το νέο τους album. Το 2001 κυκλοφορεί το τρίτο album τους Plus (+), τα Inside Blue και Make My Day κερδίζουν τα ραδιόφωνα όλης της χώρας, το group δίνει συναυλίες σε μεγάλα φεστιβάλ των Αθηνών με Elbow και Scissor Sisters και μουσικές σκηνές σ’ όλη την επικράτεια.

Το 2002 έρχεται στην Ελλάδα ο Άγγλος παραγωγός John Antony (Genesis, Roxy Music, Queen, xtc) για να δουλέψει νέο, αλλά και παλαιότερο υλικό με το group. Αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι το τέταρτο album με τίτλο Ι Τhought It Was All Over που κυκλοφόρησε το 2004. Τον Φεβρουάριο αυτού του έτους ένιωσαν την ανάγκη να βάλουν μια άνω τελεία στην μέχρι τότε δημιουργική τους πορεία και να επιστρέψουν τον Απρίλιο του 2011 με το single One On One, προπομπό του νέου τους album Pop Crisis, γνωρίζοντας αμέσως ευρεία, θετική ανταπόκριση. Μετά από ένα χρόνο δημιουργίας στο στούντιο παρουσιάζουν τον Απρίλιο του 2012 το album και το ομώνυμο ραδιοφωνικό single. Τον χειμώνα του ίδιου έτους το συγκρότημα πραγματοποίησε περιοδεία με τον τίτλο “Pop Crisis Tour” σε πέντε μεγάλες πόλεις (Αθήνα – Κύτταρο, Θεσσαλονίκη – Block33, Λάρισα – Stage , Τρίκαλα – Κεντρική Πλατεία, Ξάνθη – Lola) με μεγάλη επιτυχία. Το 2014 εντείνουν την μουσική τους δραστηριότητα με τον προγραμματισμό ζωντανών εμφανίσεων και την κυκλοφορία του single She Moves the World.

______________________

Κυκλοφορεί από την Plus Rec, με διανομή από την Panik Records. Μπορείτε να το βρείτε σε περισσότερες πλατφόρμες στους παρακάτω συνδέσμους.

iTunes: https://apple.co/3d7k2nZ
Spotify: https://spoti.fi/3tUzWsl
Junodownload: https://bit.ly/2PwF8nC
Deezer: https://bit.ly/3rphE0L
Amazon Music: https://amzn.to/3ftnEUb

Loading...
Η πρώτη ανακοίνωση για την 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης!
Από το πρωί της Δευτέρας, δυο άνθρωποι φιλιούνται δημοσίως στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο.