Skip to content

Η ανανεωμένη πρεμιέρα του United We Stream Balkan!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Με ελαφρώς αλλαγμένο αλλά εξίσου δυνατό line up, το πρώτο ολοκληρωμένο live stream του United We Stream Balkan θα προβληθεί αυτή την Παρασκευή 15/01 με ώρα έναρξης στις 20:00. Ως πρόγραμμα θα παρουσιάζει μερικά από τα πιο εμβληματικά μέρη και τοποθεσίες των πόλεων και, μια φορά τη βδομάδα, θα έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε με εικόνα και ήχο και να εξερευνήσουμε περισσότερο την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η βραδιά θα ξεκινήσει στο Μαυροβούνιο δίνοντάς μας την ευκαιρία να δούμε από τις οθόνες μας ένα από τα μέρη με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και ιστορία κατά τη διάρκεια των 80’s, το Restaurant Ribnica που αναδιαμορφώθηκε το 2020 σε χώρο πολιτισμικών εκδηλώσεων. Με την παρουσία του συνέβαλε ενεργά στην πολιτιστική εξέλιξη της Ποντγκόριτσα μέσω ραδιοφώνου, διάθεσης του χώρου για clubbing και φεστιβάλ, αλλά και με τη δουλειά και την προσπάθεια όλων όσων εργάζονταν εκεί. Από αυτό το μέρος λοιπόν θα ακούσουμε τον DJ Audiostorm, μια πλέον αναγνωρισμένη προσωπικότητα της μουσικής βιομηχανίας, αρκετά περιζήτητη, που μέσω αυτού του project μπόρεσε και εισήλθε για τα καλά στην Ευρωπαϊκή σκηνή.

Από το Βελιγράδι και το Dim παίρνουν σειρά οι Vizelj, ένα σχήμα τριών μουσικών που μπορεί κάλλιστα να περιγραφεί ως έντονο και παθιασμένο. Με τον καιρό ο συγκεκριμένος χώρος απέκτησε διαστάσεις γκαλερί, θεάτρου, club, συναυλιών και μέρος για drag queens.

Συνεχίζουμε στο κέντρο του Σαράγεβο και τη γειτονιά-κοιτίδα πολλών DJs και της πάρτι κοινότητας, το Alipasino Polje, όπου υπάρχει ένα ιδιαίτερο μέρος στη θέση του πρώην Night Club Stella. Ένα μέρος που αποτέλεσε ένα πολυδιάστατο concept στα 90’s ανοίγοντας λεπτά πριν την σύρραξη. Το streaming θα γίνει σε συνεργασία με το Klabika εις μνήμην του DJ Vanja S-Cream με τον DJ Borgie στα decks.

Η δυνατότερη μουσικά παρουσία της πρώτης νύχτας, η Insolate, θα εκπροσωπήσει την techno σκηνή της Κροατίας. Έχει σταθεί επάξια σε παγκόσμια κλίμακα ως DJ και παραγωγός για πάνω από 20 χρόνια, λαμβάνοντας δράση και ως επικεφαλής της δισκογραφικής Out Of Place αλλά και ως δημιουργικός παράγοντας πίσω από τα TRAUM events. Κι αυτή τη φορά, θα παίξει από μια underground τοποθεσία στην πόλη του Όσιγιεκ.

Κλείνοντας έχουμε το δίδυμο της Nina Hudej και Nina Bell, γνωστότερο κι ως Warrego Valles, από την Λουμπλιάνα της Σλοβενίας που θα παίξει σε ένα εναλλακτικό πολιτιστικό στέκι, το Metelkova Art Center, εκεί όπου η λογοτεχνία, το θέατρο, οι διαλέξεις και οι εκθέσεις συνυπάρχουν και συμβιώνουν. Οι συνονόματες παραγωγοί, DJs και club promoters έχουν αναγνωριστεί ως δημιουργικές φιγούρες και ιδρύτριες της τωρινής μουσικής σκηνής της πρωτεύουσας. Με ένα ιδιαίτερο μουσικό μείγμα σε ήχο και στιλ, ισορροπούν μεταξύ ρυθμού και ατμόσφαιρας, χορευτικά beats, πειραματισμό και μελωδικές προσθήκες. Θα τις απολαύσουμε σε ένα περιβάλλον γεμάτο τοιχογραφίες, αγάλματα και γκραφίτι!

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν με δυνατότητα συνεισφοράς μέσω Paypal. Τα χρήματα που συλλέγονται θα κατανέμονται εξίσου μεταξύ των περιοχών όπου κάθε ομάδα θα υποστηρίξει την κατανομή πόρων για το καλύτερο δυνατό επιχειρηματικό μοντέλο, ιδέα ή καινοτομία σχετικά με την εκάστοτε μουσική σκηνή. Όλα θα ανακοινωθούν δημόσια στις επίσημες σελίδες του United We Stream Balkan. Ως ένδειξη αλληλεγγύης και κατανόησης σε θέματα περιβαλλοντικής κρίσης, θα υπάρξει επιπλέον 8% φόρος αλληλεγγύης που θα πάει στο “The Balkan rivers – known as Europe’s ‘blue heart’“. Η εκστρατεία αυτή και οι τοπικοί εταίροι υποστηρίζουν ένα ευρύ δίκτυο ακτιβισμού για τα ποτάμια της ευρύτερης περιοχής, με πρόθεση την ένωση των Βαλκανικών χωρών στον αγώνα τους για δωρεάν ποτάμια, ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όλα τα προγραμματισμένα live streamings μπορείτε να τα παρακολουθήσετε απ’ ευθείας κι από την σελίδα του Beater.gr στο Facebook!

______________________

Ανακαλύψτε το υλικό των καλλιτεχνών στους παρακάτω συνδέσμους
Borgie: www.linktr.ee/borgie
Out Of Place (label της Insolate): www.outofplacerecords.bandcamp.com
Vizelj: www.vizeljbend.bandcamp.com
Warrego Valles: www.warregovalles.bandcamp.com

Ως διεθνής πολιτιστική πλατφόρμα, η United We Stream υποστηρίζει τη διατήρηση της διαφορετικής κουλτούρας των club και των αξιών της. Μαζί αντιμετωπίζουμε την τρέχουσα κρίση και ασχολούμαστε εντατικά με τα θέματα της σύγχρονης πολιτιστικής εκπαίδευσης. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη φωνή και τη δουλειά όλων όσων συμμετέχουν στην επένδυση και διατήρηση του πολιτισμού μας.

Loading...
Μια εξαιρετική ηχογράφηση από συναυλία του Bob Dylan το 2002!
Cinematheque: Ένα αφιέρωμα από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης για το σινεμά και τη φωτογραφία!