Skip to content

Μια καινούρια σειρά για το φθινόπωρο που δεν πρέπει να χάσεις!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το Undone είναι η νέα σειρά που θα σε καθηλώσει στην οθόνη σου με την πρώτη σεζόν και αυτά τα 8 εικοσάλεπτα επεισόδιά της. Πρόκειται για μια νέα κινηματογραφική εκδοχή κινουμένων σχεδίων του 21ου αιώνα, με κοινωνικό προβληματισμό για τους ανθρώπους που βασανίζονται από ψυχικές ασθένειες.

Στο Undone θα δεις ανθρώπους μεταμορφωμένους σε σκίτσα. Μια πρωταγωνίστρια να παλεύει να ξεφύγει από την καθημερινότητά της, έναν πατέρα που επιστρέφει από τον άλλον κόσμο για να ζητήσει τη βοήθειά της, μια αδερφή που ετοιμάζει το γάμο της και όλα αυτά δοσμένα με πολύ αγωνία και κινηματογραφική ροή, μέσα από ελαιογραφίες και σκίτσα.

Οι δημιουργοί του, Bojack Horseman, Raphael Bob-Waksberg και Kate Purdy, χρησιμοποιήσαν την τεχνική rotoscope animation, που ακολούθησε την κινηματογράφηση ηθοποιών σε σκηνοθετημένες σκηνές, για να δημιουργήσουν αυτό το πρωτότυπο κινούμενο σχέδιο. Ένα βήμα παραπέρα της αισθητικής του Loving Vincent από το 2017, όπου χρησιμοποιήθηκε frame by frame animation και χιλιάδες ζωγραφιές. Η σειρά προβάλλεται από το διαδικτυακό κανάλι Prime της Amazon κι αποτελεί μέρος της προσπάθειας της μεγάλης αυτής εταιρείας να κερδίσει μερίδιο στην διαδικτυακή τηλεόραση.

Η υπόθεση

Η πρωταγωνίστρια Alma είναι υπεύθυνη για ένα σχεδόν μοιραίο αυτοκινητιστικό ατύχημα, μετά από το οποίο αρχίζει να βλέπει και να συνομιλεί με το όραμα του νεκρού πατέρα της. Αυτός, καθηγητής φυσικής με ενδιαφέρον κατά την ακαδημαϊκή καριέρα του στα ταξίδια στο χρόνο, προσπαθεί να την εκπαιδεύσει να χειριστεί το χρόνο και τις διαστάσεις του, με απώτερο σκοπό να αποτρέψει τον θάνατό του αρκετά χρόνια πριν. Αυτή ήταν και η στιγμή στη ζωής της – 28χρόνης πια – Alma που τα πάντα άλλαξαν και συνεχίζει να την κυνηγάει με ψυχικές συνέπειες και συνεχόμενες κρίσεις αυτοεκτίμησης και αυτοκτονικές τάσεις.

Είναι αυτές οι συναντήσεις και συζητήσεις με τον νεκρό πατέρα αποτέλεσμα της ψυχικής ασθένειάς της; Ταξιδεύει σε διαφορετικές διαστάσεις και μπορεί να αποτρέψει το τροχαίο ατύχημα που κόστισε τη ζωή στον αγαπημένο της πατέρα; Τί ζητάει από το χρόνο και ποια γνώση θέλει ν’ αποκτήσει; Θα είναι ποτέ ίδια στην καθημερινότητά της, στη σχέση της, στη δουλειά της μετά από αυτό;

Το ταξίδι στο χρόνο και η συνειδητοποίηση της απώλειας της λογικής σημαίνει για την Alma ότι μπορεί να ελέγξει τι της αρέσει και τι όχι. Με συνεχή σκηνοθετικά περάσματα από αστικά τοπία σε ονειρικά κι από ξεσπάσματα της πρωταγωνίστριας σε στιγμές γαλήνης και ονείρου, η σειρά πραγματεύεται το τεράστιο θέμα των ψυχικών ασθενειών και την αντιμετώπιση ή αποφυγή τους από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον.

Αν κάτι θέλεις ν’ αλλάξεις στο φετινό τηλεοπτικό σου φθινόπωρο δοκίμασε αυτή τη σειρά. Κάνε το ταξίδι με το Undone και σκέψου ότι ο χρόνος και ο τόπος μπορεί να γίνουν ένας πίνακας με ζωγράφο και πρωταγωνιστή εσένα.

AUTHOR

Δημήτρης Τσιρώνης

Δεν ξέρει ακόμα τι θέλει να κάνει, όμως ονειρεύεται να παίζει με ένα πικάπ και δίσκους βινυλίου πάνω σε ένα βουνό.

Loading...
Το νέο video clip της Peggy Gou είναι ονειρικό!
Armani & Κινηματογράφος: Οι 10 κορυφαίες στιγμές σύμφωνα με τη Vogue!