Skip to content

Η ιστορία των Underground Youth μέσα από 10 τραγούδια τους!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Οι Underground Youth είναι ατμοσφαιρικά αχαλίνωτοι και σαγηνευτικά σκοτεινοί. Γράφουν μουσική που ακροβατεί ανάμεσα στην ψυχεδέλεια, στραμμένη στην πλευρά της shoegaze και μια εκλεπτυσμένη εκδοχή του post punk. Μέσα της εσωκλείει όλα τα ερεθίσματα που άφησαν παρακαταθήκη συγκροτήματα, όπως οι Velvet Underground, οι Joy Division και oι Brian Jonestown Massacre. Ο Craig Dyer ξεκίνησε το 2008 να γράφει τραγούδια δημιουργώντας ένα solo project, το οποίο αργότερα μετουσιώθηκε στους Underground Youth, με την αρχή τους να λαμβάνει χώρα στο Manchester και τη συνέχεια τους να διαμορφώνεται στο Βερολίνο. Εξαιρετικά παραγωγικοί σαν μουσικοί, δεν μένουν ποτέ στάσιμοι, εξελίσσονται, δημιουργούν, ενώ οι στίχοι τους παραμένουν πάντοτε ποιητικοί, καθώς ο Craig Dyer γράφει σαν ένα «άλλος Bob Dylan”. Οι Underground Youth εμπνέονται από τη μουσική, τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία και τελικά συνθέτουν έναν απαράμιλλο ήχο, μοναδικά δικό τους. Τα live τους αποτελούν και αυτά μια προσωπική σχεδόν υπερβατική εμπειρία, εξαιτίας αυτής της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που αποπνέουν τα τραγούδια τους.

Για άλλη μια φορά το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει στις 4 και 5 Οκτωβρόυ στο Fix Factory of Sound και το Fuzz Live Music Club.

Πριν βρεθείς όμως και εσύ εκεί, διάβασε για την πορεία του συγκροτήματος μέσα από δέκα τραγούδια τους!

The Rules Of Attraction

Το “Rules Of Attraction” συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη κυκλοφορία των Underground Youth, “Morally Barren”. Με κιθαριστική ενορχήστρωση και τη φωνή του Craig Dyer που μοιάζει να απαγγέλει τους στίχους , οι Underground Youth συστήνονται στο κοινό, δίνοντας μια γεύση από τον ήχο τον οποίο έμελλε να γίνει το προσωπικό τους ύφος. Οι επιρροές των Velvet Underground διατρέχουν όλη την έκταση του κομματιού.

______________________

Hope And Pray

Το “Hope And Pray” είναι το εναρκτήριο κομμάτι του “Mademoiselle”, του album που σύστησε τους Underground Youth σε ένα ευρύτερο κοινό. Αποπνέει επιρροές από Spacemen 3 και σε προσκαλεί με τον πιο δελεαστικό τρόπο σε μια απολαυστική ακρόαση του album, που στο μυαλό μου έχει ταυτιστεί με την Anna Karina, εξαιτίας του εξωφύλλου του. Το “Mademoiselle” είναι album-ορόσημο για τους Underground Youth.

______________________

Morning Sun

To 2010 οι Underground Youth κυκλοφορούν το “Sadovaya” και το “Morning Sun” μαζί ε το “Lost Recording” είναι  η πιο αντιπροσωπευτική προσωποποίηση του ήχου του album. Ρυθμικό, σκοτεινό, εθιστικό και οριακά «νευρικό», σε προσκαλεί να χορέψεις κοιτάζοντας τα παπούτσια σου!

______________________

Ι Need You

Το “Delirium” που κυκλοφόρησε το 2011, περιλαμβάνει πολλά από τα τραγούδια που χρησιμοποιείς σαν παράδειγμα, όταν κάποιος σου ζητάει να περιγράψεις τον ήχο των Underground Youth. To “I Need You” είναι σκοτεινό και ατμοσφαιρικό καθώς νιώθεις τη φωνή του Craig να ψιθυρίζει στο αυτί σου “…girl i need you”.  Πρόσθετες αξιέπαινες αναφορές του track list είναι το “Silhouette” και το “What she does to me”.

______________________

Rodion

To 2013 κυκλοφορεί το “The Perfect Enemy For God”.  Το “Rodion” είναι ένα από τα τραγούδια του album που ξεχωρίζουν. Laid back κιθάρες, υποβόσκουσα χαρούμενη μελωδία, σκοτεινοί στίχοι συνθέτουν ένα μουσικό συνονθύλευμα που δεν περνά απαρατήρητο.

______________________

In Sofia’s Reflection

Στο ίδιο album συναντάς και το “ In Sofia’s Reflection”. Σκοτεινό, μελαγχολικό, κλασσικό τραγούδι των Underground Youth. Ακούγεται συνδυαστικά με το “Juliette” που ακολουθεί στο tracklist.

______________________

Scarlet Room

Στο “Scarlet Room” η φωνή του Craig Dyer έρχεται να σου θυμίσει αυτή του Ian Curtis. Γοητευτικό, μελαγχολικό αλλά ταυτόχρονα ρομαντικό, άλλο ένα τραγούδι μοναδικά χαρακτηριστικό του ήχου των Underground Youth. Συμπεριλαμβάνεται στο EP “A Lo-fi Cinematic Landscape”.

______________________

The Girl Behind

Πρόκειται για ένα τραγούδι που χαρακτηρίζεται από τους post punk ήχους της δεκαετίας του 1980. Η ψυχεδέλεια περιπλέκεται με τη shoegaze και τον «θόρυβο» και σε προϊδεάζει για μια ιδιαίτερη ακρόαση. Θα το βρεις στο LP “Haunted”, που κυκλοφόρησε το 2015.

______________________

Alice

Οι Underground Youth το 2017 κυκλοφορούν το “What Kind Of Dystopian Hellhole is This?”, κάνοντας το δικό τους σχόλιο για την επικρατούσα κατάσταση στον κόσμο. Πρόκειται για ένα album που ξεχωρίζει από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά. Το “Alice” αν και στην αρχή  γράφτηκε με ακουστική κιθάρα, στη συνέχεια άλλαξε και μετουσιώθηκε σε αυτό το drum beat και την εναλλακτική, οριακά ατμοσφαιρική, pop μελωδία.

______________________

Amerika

Στο ίδιο album περιλαμβάνεται και το “Amerika”, ένα σκοτεινό κομμάτι που αντιπροσωπεύει ένα είδος «διεστραμμένης ψυχεδέλειας».  Σύγχρονο του καιρού του, δίνει το soundtrack μιας εποχής.

The Underground Youth + opening act (tba)

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου | Fix Factory of Sound

Η προπώληση ξεκινάει στα 15€ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 17 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 20€.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Fix Factory of Sound
26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη
Tηλ.: 2310 500670 & 2310 504014.

Πληροφορίες: www.fixfactoryofsound.gr

Διάθεση εισιτηρίων:
Τηλεφωνικά στο 11876
Online: www.viva.gr / www.fixfactpryofsound.gr/event/undergroundyouth
Φυσικά σημεία: Kαταστήματα Seven Spots, Media Markt

______________________

Σάββατο 5 Οκτωβρίου | Fuzz Live Music Club 

Η προπώληση ξεκινάει στα 17€ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 20 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 23€.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα
Τηλ.: 210 3450817).

Πληροφορίες: www.fuzzclub.gr

Διάθεση εισιτηρίων:
Τηλεφωνικά στο 11876
Online: www.viva.gr / www.fixfactpryofsound.gr/event/undergroundyouth
Φυσικά σημεία: Kαταστήματα Seven Spots, Media Markt

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Αυτό είναι το μεγαλύτερο Flea Market & Street Food Thessaloniki της χρονιάς!
Το πλούσιο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την περίοδο που έρχεται!