Skip to content

Οι Underground Youth ξέρουν πως να φτιάχνουν το soundtrack των καιρών μας.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Αχαλίνωτοι, σαγηνευτικοί, σκοτεινοί, οι Underground Youth για ακόμα μια φορά φτιάχνουν το soundtrack των καιρών μας. Στο τελευταίο τους album, “Montage Images Of Lust & Fear”, συνθέτουν, ενώνουν, περιπλέκουν και μετουσιώνουν την σφοδρή επιθυμία και τον φόβο σε κομμάτια και ιστορίες. Δίνοντας στον ήχο τους αυτή την αίσθηση της παραμορφωμένης ψυχεδέλειας και της στοιχειωμένης punk, δημιουργούν μια μοναδική μελωδική ατμόσφαιρα που σε προσκαλεί να χαθείς μέσα της. Από το σκοτάδι στο φως, το αγαπημένο συγκρότημα, επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Λίγο πριν ζήσουμε την υπερβατική εμπειρία των live τους συνομιλήσαμε με τον Craig Dyer για την έμπνευση, την θέση του καλλιτέχνη και την ομορφιά της τέχνης.

 

Για την περιοδεία. «Πάντα θέλουμε να βιώνουμε στο έπακρο την κάθε εμπειρία μας»

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στις αρχές του έτους ολοκληρώσαμε μια τρίμηνη περιοδεία, αυτή η εβδομάδα που έρχεται δεν μοιάζει και τόσο «τρομακτική». Θα επισκεφτούμε μερικά από τα αγαπημένα μας μέρη και προσωπικά ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Πάντα θέλουμε να βιώνουμε στο έπακρο την κάθε εμπειρία μας.

Η πολιτική και η υφιστάμενη κατάσταση ως μέσο έμπνευσης.

Είναι δύσκολο να μην επηρεάζεσαι από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου. Συνεπακόλουθα όλες αυτές οι καταστάσεις περνούν στους στίχους και στη μουσική μας. Δεν επικεντρώνομαι σκοπίμως σε τέτοια ζητήματα, ωστόσο δεν έχουμε πάντα τον πλήρη έλεγχο των πραγμάτων που μας εμπνέουν, ούτε του τελικού αποτελέσματος.

Η θέση του καλλιτέχνη.

Σε στιγμές κρίσης και αναταραχών δεν πιστεύω πως ο καλλιτέχνης πρέπει αναγκαστικά να πάρει θέση, δεν είναι το καθήκον του. Σέβομαι τον καλλιτέχνη που μιλά για όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά σέβομαι και τον καλλιτέχνη που επιλέγει να σιωπήσει. Παρόλα αυτά όμως, κάποια στιγμή γίνεται πραγματικά δύσκολο να αγνοήσεις όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου.

Το νέο albumMontage Images Of Lust & Fear”.

Αυτό είναι το πρώτο album που γράψαμε και ηχογραφήσαμε όλοι μαζί σαν συγκρότημα. Ο καθένας μας έφερε διάφορες ιδέες στο studio… Παίξαμε όλοι μαζί και το ηχογραφήσαμε live γιατί θέλαμε να καταγράψουμε την ακατέργαστη ζωντανή ενέργεια των τραγουδιών. Για εμάς αυτή η προσέγγιση ήταν συναρπαστική και νομίζω πως όλο αυτό το feeling διαφαίνεται και στις ηχογραφήσεις. Τα στιχουργικά θέματα του album, είναι εμπνευσμένα από όλα αυτά που βλέπουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη γρήγορη εναλλαγή και διαδοχή της βίας και του σεξ. Τα τραγούδια βασίζονται σε αυτές τις δύο πλευρές, δημιουργώντας ένα μοντάζ σφοδρής επιθυμίας και φόβου.

Η αντίδραση του κοινού.

Η αντίδραση του κοινού  ήταν θετική, ωστόσο δεν συνηθίζω να υπεραναλύω κριτικές μετά από κάθε κυκλοφορία μας. Τα νέα τραγούδια «λειτουργούν» τέλεια και στις live εκδοχές τους, καθώς ηχογραφήθηκαν και με αυτόν τον τρόπο. Θα έλεγα πως είναι συναρπαστικές προσθήκες στο set μας.

Η «συνέχεια» της δημιουργίας.

Προσπαθώ να δημιουργώ το album που θέλω τη δεδομένη στιγμή. Νομίζω αυτό είναι που αποβάλλει το stress από τη συνεχή δημιουργία και έμπνευση. Δεν πιέζω κάτι που δεν έρχεται φυσικά.

Η σχέση με τη μουσική δέκα χρόνια μετά.

Πολλά έχουν αλλάξει, πολλά έχουν συμβεί. Ακόμα αγαπώ πραγματικά αυτό που κάνω και βρίσκω πάντα έμπνευση για κάτι νέο. Αυτή είναι η ομορφιά της τέχνης… Η σχέση που έχουμε με την τέχνη εξελίσσεται και αλλάζει όσο περνάει ο καιρός.

Quick Fire Ερωτήσεις:

Αγαπημένο album;
Φοβάμαι πως είναι αδύνατο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Αλλά αν πρέπει να πω ένα τότε Bob Dylas – Blood On The Tracks.

Αγαπημένη ταινία;
Και πάλι αδύνατο! Αλλά θα πω “Wings Of Desire”.

Αγαπημένο βιβλίο;
Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα του Mikhail Bulgakov.

Αγαπημένος προορισμός;
Αγία Πετρούπολη!

Ψηφιακό ή αναλογικό;
Αναλογικό!

______________________

The Underground Youth + opening act Psychedelic Trips to Death

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου | Fix Factory of Sound

Η προπώληση ξεκινάει στα 15€ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 17 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 20€.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Fix Factory of Sound
26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη
Tηλ.: 2310 500670 & 2310 504014.

Πληροφορίες: www.fixfactoryofsound.gr

Διάθεση εισιτηρίων:
Τηλεφωνικά στο 11876
Online: www.viva.gr / www.fixfactpryofsound.gr/event/undergroundyouth
Φυσικά σημεία: Kαταστήματα Seven Spots, Media Markt

______________________

Σάββατο 5 Οκτωβρίου | Fuzz Live Music Club 

Η προπώληση ξεκινάει στα 17€ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 20 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 23€.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα
Τηλ.: 210 3450817).

Πληροφορίες: www.fuzzclub.gr

Διάθεση εισιτηρίων:
Τηλεφωνικά στο 11876
Online: www.viva.gr / www.fixfactpryofsound.gr/event/undergroundyouth
Φυσικά σημεία: Kαταστήματα Seven Spots, Media Markt

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες συμπληρώνουν 6 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζουν!
Όσα πρέπει να ξέρεις για να δημιουργήσεις φωτογραφίες με διπλοέκθεση!