Skip to content

Umwelt: Ένας underground θρύλος της ηλεκτρονικής μουσικής!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Με άρωμα Γαλλίας συνεχίζεται η σειρά των Synthetic Selects με καλεσμένο τον underground θρύλο από την Λυών, τον Fred Poncet ή αλλιώς Umwelt. Ο παθιασμένος με τον αναλογικό ήχο παραγωγός έρχεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, για να κατακλύσει τον χώρο του The Host με ονειρικούς old school ρυθμούς. Έχοντας παρουσία στην τοπική σκηνή της γενέτειράς του από τα μέσα του ’90 και κυκλοφορίες σε πολλά underground labels από το ’97 κι έπειτα, η δραστηριότητά του τον καθιστά ως έναν καλλιτέχνη με απίστευτη αντοχή στον χρόνο, ενώ η ατμόσφαιρα των tracks που επιλέγει και δημιουργεί, παραμένει αναμφίβολα αυθεντική. Η φιλοδοξία του, που αποτελεί και την κινητήριο δύναμη της καριέρας του, είναι να μοιραστεί τον rave ήχο και φιλοσοφία με το κοινό με τον καλύτερο τρόπο.

Με χαρακτηριστική ευθύτητα η -κλιμακούμενα- μελαγχολική, σκοτεινή και παράλληλα χορευτική ατμόσφαιρα μεταφέρεται με περίσσεια ευχέρεια στον ακροατή, ο οποίος βυθίζεται σε μια ιδανική για το dancefloor κατάσταση. Αυτή η χημεία του Umwelt με τον κόσμο είναι αποτέλεσμα χρόνων, μέσα στους οποίους γνώρισε από κοντά την πρώιμη μορφή της ηλεκτρονικής μουσικής καθώς και την εξέλιξή της, διατηρώντας ακόμα ζεστό το συναίσθημα που βίωνε από τότε. Παίρνοντας στα σοβαρά τον ρόλο του στην κουλτούρα των parties της Γαλλίας και γνωρίζοντας γρήγορη άνθηση ως DJ, προσπαθεί αδιάκοπα να προσφέρει στη νέα γενιά ό,τι έζησε και αγάπησε την δεκαετία του ’90, ώστε η ουσία του rave να παραμείνει ζωντανή. Μάλιστα, στις αρχές του 2000, ανακαλύπτοντας labels όπως οι Electrix, Monotone Satamile και Kommando 6, το ενδιαφέρον του άρχισε να κινείται σε μια πιο συναισθηματική προσέγγιση, μέσω των κομματιών. Η επαφή του με καλλιτέχνες όπως η Helena Hauff, του άνοιξε νέους electro ορίζοντες έμπνευσης, με αποτέλεσμα να είναι αυταπόδεικτη η συνεχής του επαφή με οτιδήποτε «φρέσκο» κυκλοφορεί.

Έχοντας στο ενεργητικό του δεκάδες κυκλοφορίες, διαχειρίζεται παράλληλα δύο labels. Η μία αυστηρά προσηλωμένη στην electro μουσική και το βινύλιο με όνομα (Long Live the) “New Flesh Records” και αφετηρία το 2009, προβάλλει μια σοβαρή ταυτότητα στον χώρο, κινούμενη σε έναν αδιαίρετο συνδυασμό artwork και μουσικής. Η άλλη αποτελεί καταφύγιο για την techno πλευρά με τον τίτλο-μήνυμα “Rave Or Die”. Και οι δύο όμως, αποτελούν τρόπο έκφρασης και όλα όσα αντικατοπτρίζει η προσωπικότητα του Umwelt στον χώρο. Πετυχαίνοντας την ένταξη του «σκοτεινού» στοιχείου στα live set του και συνδυάζοντάς το με τις ισχυρές sci-fi και dystopian επιρροές του, προσπαθεί να νιώσει τον παλμό του κόσμου και να του δώσει αυτό που χρειάζεται, είτε είναι ωμός και δυνατός ήχος, είτε πιο ατμοσφαιρικός και ταξιδιάρικος. Ένα είναι σίγουρο γι’ αυτόν, κάθε εμφάνιση του είναι μοναδική και θα πρέπει να αποτυπωθεί στο κοινό σαν μια περιπέτεια, μια ικανοποίηση και -σίγουρα- μια βραδιά αξέχαστη.

Το να ξεχωρίσεις κάποιο δημιούργημα του έναντι κάποιου άλλου είναι πραγματικά δύσκολο, μιας και κάθε του κυκλοφορία έχει την δική της ιστορία και το δικό της ακουστικό αντίκτυπο. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι κυκλοφορίες του διατηρούν μια σταθερή, κοινή γραμμή η οποία έχει καταστήσει τον Umwelt ένα πρόσωπο-σύμβολο στον underground χώρο της ηλεκτρονικής σκηνής, έναν πρεσβευτή μιας διαφορετικής εποχής, πλήρως προσαρμοσμένης στα μοντέρνα πρότυπα.


Μετά από το άκρως εντυπωσιακό ξεκίνημα της σεζόν, το Synthetic επιστρέφει για το 2ο του party στο “The Host“. Αυτή τη φορά φιλοξενεί τον βετεράνο της ηλεκτρονικής σκηνής Umwelt, από την Λυών της Γαλλίας στην πρώτη του εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη. Ο κορυφαίος DJ και παραγωγός έρχεται για ένα vinyl only set που συνδυάζει ravey techno, «βρώμικη» electro, «ωμή» acid και industrial ήχους. To line up συμπληρώνουν οι Elder & Wynn σε hybrid set (DJ set με live elements) και οι resident Jockeys του Synthetic, Thomas Numan και George Kouros.

Πσαρασκεύη 19 Απριλίου

Line up: Umwelt, Elder & Wynn (hybrid set), George Kouros, Thomas Numan

Visuals: Pixels On Space

50 περιορισμένα εισιτηρια των 5€ – SOLD OUT
70 περιορισμένα εισιτηρια των 8€ – SOLD OUT

Διαθέσιμα ηλεκτρονικά στο: www.viva.gr
Και το πανελλαδικό δίκτυό της: Seven Spots, Καταστήματα Wind, Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, Viva Kiosks (Σύνταγμα & Τεχνόπολις), Reload Stores, Τηλεφωνικά στο 11876 και το Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη).

Η τιμή στη συνέχεια θα διαμορφωθεί σε 10€ και 12€.

The Host
Πάικου 4 & Καποδιστρίου 7 (είσοδος από Πάικου)
Περιοχή Βαλαωρίτου
Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης: 23.30

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
Εσύ έμαθες τα νέα; Τα Yec talks έρχονται στην πόλη!
Sober On Tuxedos & Ρόδες United live στο Ίλιον Plus!