Skip to content

To Third Wave ψάxνει τον καλύτερο bartender της βορείου Ελλάδος!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Βίντεο & Φωτογραφίες: Κατερίνα Μποτζώρη

Ποια είναι η μυστική συνταγή για ένα εξαιρετικό cocktail; Ποιο είναι το απαραίτητο συστατικό που καθιστά το cocktail μια απολαυστική εμπειρία; Φτάνουν μόνο οι πρώτες ύλες, οι αλχημείες,  η τεχνική ή το ταλέντο;  Όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν οδηγήσει τους bartenders του Third Wave να αναγάγουν την παρασκευή  ενός cocktail, σε ολόκληρη επιστήμη.  Το πάθος, λοιπόν, για τη μαεστρική παραγωγή ενός cocktail ήταν η κινητήριος δύναμη, για τη δημιουργία ενός διαγωνισμού, που αναζητεί το νέο καλύτερο και φιλόδοξο bartender της Βορείου Ελλάδος.  Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο τη σύζευξη των σχέσεων  μεταξύ των δυναμικότερων bartenders και τη δημιουργία μιας ενωμένης ομάδας, έρχεται στις 12 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά, το «1st Young Blood Cocktail», που αλλού, μα φυσικά στο Third Wave! Αν είσαι κι εσύ ένας από τους bartenders, που πιστεύεις στο ρητό “trust the barman” και στην πραγματική απόλαυση που προσφέρει ένα καλοφτιαγμένο cocktail, δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Πιο αναλυτικά, το Third Wave πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα διαγωνισμό, μακριά από συμφέροντα,  που στοχεύει αποκλειστικά στην ανάδειξη του καλύτερου bartender και στη διασκέδαση.  Αναρωτιέσαι με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή η ανάδειξη;  Καταξιωμένοι connoisseur του χώρου θα παρευρεθούν στο διαγωνισμό, για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον καλύτερο. Η επιλογή, όμως, του καλύτερου δεν θα γίνει αποκλειστικά από τους κριτές, αλλά και από το κοινό που θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει αυτά τα φαντασμαγορικά cocktails.

Αν θεωρείς πως έχεις όλα τα προσόντα, ιδού πως μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή. Να σημειωθεί πως οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και λήγουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Κανονισμοί:

1. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους.
2. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να παρασκευάσουν ένα (1) κλασσικό Cocktail και μια παραλλαγή του, που θα αποτελεί δίκη τους έμπνευση (signature cocktail).
3. Οι διαγωνιζόμενοι θα παρασκευάσουν δυο (2) από το signature cocktail, ένα για την κριτική επιτροπή και ένα για τους πελάτες του καταστήματος.
4. Εκτός από την κριτική επιτροπή, θα συμμετέχουν στην επιλογή των νικητών και οι πελάτες του καταστήματος.
5. Ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους οι διαγωνιζόμενοι για να παρουσιάσουν τα Cocktail τους, είναι 10 λεπτά. Τυχόν υπέρβαση του προκαθορισμένου χρόνου, θα συνοδεύεται από βαθμούς ποινής 6. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν 5 λεπτά προετοιμασίας του πόστου τους, πριν διαγωνιστούν.
7. Το Signature Cocktail θα πρέπει να περιέχει συνολικά 6 συστατικά, συμπεριλαμβανομένων σταγόνων (drops, dashes, twist κτλ), ψεκασμών (spray vapour, sprinkle), σκόνης ή άλλων προϊόντων μέσα στο ποτό.
8. Επιτρέπεται η χρήση homemade προϊόντων.
9. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν όλα τα υλικά, τα φρούτα και τα ποτήρια που θα χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν τα Cocktail τους.
10. Θα υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία.

Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στα Third Wave, Bar Testament, Bar Institute και Barsho. Η συμμετοχή πρεπει να περιλαμβάνει oνοματεπώνυμο, ηλικία, τις δυο συνταγές (Με τις ποσότητες που θα χρησιμοποιηθούν) και το καταστημα που εργάζεται ο κάθε διαγωνιζόμενος.

Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς όχι μόνο θα κερδίσει δώρα, που κάθε barman που σέβεται τον εαυτό του θα επιθυμούσε, αλλά και το προνόμιο να βάλει το όνομά του και τη συνταγή του, στη νέα Cocktail List του Third Wave.

Σημείωσέ το στο ημερολόγιό σου. Στις 12 Οκτωβρίου, πίνουμε για να αναδείξουμε τον καλύτερο bartender της Βορείου Ελλάδος!12

AUTHOR

Βικτώρια Γκουντώνη

Ζει με τη μουσική και για τη μουσική. Φοράει συνήθως μαύρα, γελάει ακατάπαυστα, κάνοντας γκριμάτσες, ή μιλάει για ένα τραγούδι που ψάχνει να βρει.

Loading...
Μία από τις καλύτερες παραστάσεις που θα δείτε φέτος, κάνει πρεμιέρα απόψε στο BIOS!
Όλα όσα έγιναν στο Urban Art Ventures, στη Θεσσαλονίκη…