Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πάει…Καπάνι!
Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Kapani Project παρουσιάζουν ένα Live Μusic Session, μέσα στην αγορά Καπάνι, το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 12.00.
Mε αφορμή τη νέα ενότητα του 19ου Φεστιβαλ Ντοκιμαντέρ “Food vs Food”, με θέμα το φαγητό, στις 4 Μαρτίου από τις 12.00 έως τις 15.00 το μεσημέρι το Καπάνι μετατρέπεται στην απόλυτη μουσική γειτονιά για ένα μοναδικό Food vs Food Street Party σε συνεργασία με το Kapani Project.
Θα μπούμε σε ξεχωριστούς ρυθμούς, αλλά πάντα με φόντο την αγορά, τους ανθρώπους της, τα προϊόντα, τις αυθεντικές μυρωδιές, τους πάγκους και τα σοκάκια, την ιστορία της. Οι Τhe coconaut rockers και οι Deep in the Top από τη Θεσσαλονίκη είναι οι δύο μπάντες που θα μας παρασύρουν σε ήχους αλλιώτικους, ενώ το ίδιο βράδυ μετά τις 22.30 ένα Food vs Food After Party στο Uberdooze θα ολοκληρώσει το φεστιβαλικό σκηνικό με τους Κωνσταντίνο Τίκη, Λάζαρο Αλληλόμη και Miss Linenwood στα decks.
12.00-13.30 The Coconaut Rockers
13.45-15.00 Deep in the Top
Λίγα λόγια για το Kapani Project
Το «Καπάνι Project» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 5 Οκτωβρίου 2016 στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης «Καπάνι», αποτελεί μια δράση πολιτισμού, πολυμορφική, πολυπρόσωπη, πολυδιάστατη, πρωτοποριακή, φρέσκια και με την προοπτική ενός ωραίου θεσμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί τα ομορφότερα πράγματα συμβαίνουν στις γειτονιές με ιστορικό βάθος, εκείνες που έχουν πολλά να αφηγηθούν. Σε αυτό το ολοήμερο πάρτι μουσικοί, ηθοποιοί, εικαστικοί και άλλοι… έδωσαν τον δικό τους παλμό, μοιράστηκαν τις μουσικές τους, έφτιαξαν έναν κόσμο γεμάτο ενέργεια και καινούργιες ιδέες. Μότο; “Να «δούμε» το μέλλον της Αγοράς. Να γνωρίσουμε το παρελθόν της. Να δούμε πόσο κοντά βρίσκονται καινοτομία και παράδοση, και φυσικά να ταξιδέψουμε την ιδέα μας σε όλες τις παραδοσιακές αγορές της Ελλάδας.”
Το “Kapani Project” προσέλκυσε περισσότερους από 6000 επισκέπτες την ημέρα της διεξαγωγής του και είχε σημαντική κάλυψη από τα σημαντικότερα Μέσα της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Διαβάστε ακόμη: H ομάδα πίσω από το Kapani Project μιλάει στον Beater.gr!
The Coconaut Rockers: Οι the coconaut rockers ξεκίνησαν το 2013 ως μουσικοί του δρόμου. Η όλη ιδέα του σχηματισμού της μπάντας προήλθε από τους Αλεξανδρίδης Βασίλης (κιθάρα, φωνή) και Ραφαήλ Τάσιος (κιθάρα, φωνή). Λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησαν ένα demo τριών κομματιών. Η μπάντα άφησε ένα κενό στον χώρο για περίπου ένα χρόνο και με νέα σύνθεση πλέον 7 ατόμων επέστρεψε με αρκετά live σε αρκετές πόλεις και φεστιβάλ στα οποία εμφανίστηκε δίπλα στους Koza Mostra, Baildsa, Imam Baildi, Locomondo, Maravejas, Μάλαμα, Χαΐνηδες κ.α. Το ύφος της μπάντας χαρακτηρίζεται ως Balkan/gypsy με στοιχεία πανκ/ροκ. Η μπάντα αποτελείται από τους: Αλεξανδρίδη Βασίλη (ηλ.κιθάρα, φωνή), Ραφαήλ Τάσιο (κλασσική κιθάρα, φωνή), Κάνο Στράτο (drumms), Τσότρα Παναγιώτη (μπάσο), Ηλιάδη Λευτέρη (τρομπέτα), Λαζαρίδη Χάρη (σαξόφωνο), Παπαδόπουλο Χρήστο (βιολί).
Deep in the Top: Οι Deep in the Top δημιουργήθηκαν το 2010 στη Θεσσαλονίκη από τέσσερις μαθητές λυκείου. Έκτοτε έχουν εμφανιστεί σε κάποιες απ’ τις πιο γνωστές μουσικές σκηνές της πόλης καθώς και σε μουσικά φεστιβάλ. Τον Φεβρουάριο του 2012 συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με τη σημαντικότερη ίσως ελληνική blues μπάντα, τους Blues Wire, σε ένα live που έγινε στο Γαία live stage. Η επόμενη συνεργασία ήταν το καλοκαίρι του ’12, όταν ηχογράφησε μαζί τους δύο τραγούδια ο Ηλίας Ζάικος. Αυτή ήταν και η πρώτη απόπειρα των Deep in the Top να ηχογραφήσουν. Δύο εβδομάδες στο studio και το αποτέλεσμα ήταν δέκα τραγούδια, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν δικές τους συνθέσεις. Τη χρονιά που ακολούθησε, όντας πλέον φοιτητές, αφιέρωσαν τον περισσότερό τους χρόνο στη σύνθεση δικών τους τραγουδιών, χωρίς όμως να χάνουν καμιά ευκαιρία για live gigs. Σημαντικότερο από αυτά ήταν εκείνο στις 26 Ιουνίου του 2013, στο Γαία live stage που, εκτός από τους καθιερωμένους Blues και Rock ‘n’ Roll ρυθμούς, περιλάμβανε και ένα σύνολο γυναικείων φωνητικών. Ένα μήνα πριν από εκείνο το live, οι Deep in the Top επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού μουσικών συγκροτημάτων που διοργανώνει το ωδείο Φίλιππος Νάκας, και ταξίδεψαν στην Αθήνα για να συμμετέχουν στους ημιτελικούς. Τελικά, απέσπασαν το 1ο βραβείο, πράγμα που τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν ακόμα μια εκδρομή στην πρωτεύουσα για να ηχογραφήσουν. Τέσσερις μέρες έφτασαν για να ηχογραφήσουν οχτώ τραγούδια, αυτή τη φορά όλα δικά τους και με πιο ώριμο και δουλεμένο ήχο από πριν. Οι επιρροές των Deep in the Top ξεκινούν από τον ευρύ χώρο της Blues, αλλά επεκτείνονται και στη jazz, τη funk και, λιγότερο, στη rock. Στον ήχο της κιθάρας είναι εμφανείς οι επιρροές από κλασικούς μπλουζίστες όπως ο Albert Collins, αλλά και από πιο σύγχρονους όπως ο Eric Clapton, o Stevie Ray Vaughan και ο John Mayer καθώς και από τον Έλληνα, Ηλία Ζάικο. Στον ήχο τον πλήκτρων διακρίνεται η jazz και fusion επιρροή, από καλλιτέχνες όπως ο Jimmy Smith, ο Jack McDuff και ο Herbie Hancock. Αυτό τον καιρό, οι Deep in the Top συνεχίζουν να δουλεύουν πάνω σε δικές τους ιδέες και σχεδιάζουν τις εμφανίσεις τους στη Θεσσαλονίκη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Miss Linenwood: Η Ελεάνα ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική πολύ πριν βρεθεί πίσω από τα decks κάποιου μαγαζιού όπως φαντάζονται οι περισσότεροι καθώς στις αρχές του 2000 έκανε PR σε γνωστά club της Αθήνας. Στα τέλη του 2010 έκανε μια γνωριμία ζωής. Ένας άνθρωπος με φρέσκες ιδέες και ενστικτώδη σκέψη της πρότεινε να φτιάξουν μια ομάδα, ένα γυναικείο dj δίδυμο που θα ταρακουνούσε τα νερά της μέχρι τότε ανδροκρατούμενης κυρίως σκηνής. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν οι TEARDROPS και η Ελεάνα κατάφερε μέσα από αυτές να εκφράσει τη μεγάλη αγάπη της για τη μουσική σε νέο ρόλο που ως τότε δεν είχε καν φανταστεί. Με σταθερή παρουσία στην Αθηναϊκή νύχτα τα τελευταία 6 χρόνια η Miss Linenwood αναζητά συνεχώς φρέσκα ακούσματα με αναφορές πάντα στη disco των 70s και τη house μουσική καθώς και νέα project για να συνεχίσει να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπά. Το 2016 εμφανίστηκε στο πολυαναμενόμενο Odyssia festival δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας και ξένης disco και house σκηνής. Έχει παίξει μουσική σε μερικά από τα γνωστότερα μαγαζιά της Αθήνας όπως το Yoga Bala, Pixi, Spiti Cocktail Bar, six d.o.g.s., Bios, Cantina Social, Romantso αλλά και σε μεγάλα events του Ozon Magazine, H&M, Nike, Redken κλπ.
https://soundcloud.com/
https://www.mixcloud.com/
https://www.facebook.com/
tikis: O tikis a.k.a. 9west, βρίσκεται πίσω από τα decks και μέσα στα studios για σχεδόν μια δεκαπενταετία, αποτελώντας πλέον μία από τις εξέχουσες μορφές της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής. Έχει καταφέρει να μεταφέρει τον ήχο του σε όλη την Ελλάδα αλλα και σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού όπως το Βερολίνο,το Παρίσι,η Φρανκφούρτη, Λοζάνη ,Μεξικό, Μόσχα και άλλες. Με πάνω από 45 κυκλοφορίες σε διεθνή label όπως τα Dessous, Liebe* Detail, King Street Sound και Nite Grooves, μέχρι το πρόσφατο ¨Heart Shaped Moon¨ στην δική μας Klik records. Σε προσωπικό επίπεδο ο Tikis κάνει παράλληλα σόλο κυκλοφορίες και DJ εμφανίσεις.
Lazaros Allilomis: Ζει στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, που πηγαίνει από τους πρώτους σε μια συναυλία και καταλήγει να τη βλέπει, με την πλάτη στον τοίχο. Δεν του αρέσει η βαβούρα. Είχε τα πρώτα του μουσικά ακούσματα από τις ταινίες “porno”, που έβλεπε μικρός, κρυφά από τους δικούς του, ενώ από τότε αγόραζε δίσκους, χωρίς να έχει καν πικάπ. Άφησε τη βελόνα πάνω στο δίσκο και όταν ξεκίνησε να παίζει το “There is a light that never goes out”, είπε στον εαυτό του, πως «αυτό» θέλει να κάνει! Τι ήταν «αυτό», ακόμα δεν έχει καταλάβει, αλλά συνεχίζει να προσπαθεί. Κάνει ό,τι κάνει, επειδή πιστεύει πως, πάντα, το καλό πρέπει να προβάλλεται. Δεν μπορεί να απαντήσει ποτέ στην ερώτηση «τι μουσική ακούς;», και χαίρεται ιδιαίτερα γι’ αυτό. Βρίσκεται πίσω από την ιδέα του web-magazine Beater.gr, που προσπαθεί να κρατήσει μακρυά τη μιζέρια της πόλης και να δείξει την καλή της πλευρά. Αυτό τον καιρό, κάνει το μεταπτυχιακό του στο Product Design, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται τον ψηφιακό κόσμο της εταιρείας Fotone Adv., με έδρα τη Θεσσαλονίκη.