Skip to content

Το Local Stage θα γίνει η αγαπημένη σου Σκηνή!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Το cyber performance ή αλλιώς «cyber for mance», αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους μετάδοσης καλλιτεχνικών γεγονότων στο εξωτερικό. Περίπου πριν ένα χρόνο, πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας, με τη δημιουργία του Local Stage. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική πλατφόρμα προβολής ζωντανών παραστάσεων, μέσω Live Streaming, που σκοπό έχει να προσφέρει σε καλλιτέχνες και χώρους τέχνης, τη δυνατότητα διάδοσης του έργου τους, πέρα από γεωγραφικά σύνορα και συντεταγμένες. Στο Local Stage,ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να παίξει ζωντανά μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο, είτε δωρεάν, είτε ορίζοντας, εάν το επιθυμεί, διαδικτυακό εισιτήριο ή δυνατότητα Tip/Donate, προκειμένου να αξιοποιήσει οικονομικά την εφαρμογή. Παράλληλα, μπορεί να έχει τη δική του “Σκηνή” για να φιλοξενεί βίντεο, εικόνες και να ανακοινώνει τα επερχόμενα live streaming event του.

soda screens 4Συγκεντρωμένο αποκλειστικά στο πεδίο της τέχνης, το Local Stageείναι ένα διαδικτυακό κανάλι, όπου το περιεχόμενό του ανήκει ολοκληρωτικά στον κόσμο. Οι θεατές, από κάθε μέρος του πλανήτη, μπορούν να απολαμβάνουν ζωντανές παραστάσεις, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά μέσω Live Chat από τον υπολογιστή, το smartphone, το tablet ή τη Smart TV τους. Οι χρήστες έχουν επιπλέον και τη δυνατότητα να βαθμολογούν τις παραστάσεις που παρακολουθούν, να αφήνουν σχόλια, καθώς και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για events από Σκηνές, στις οποίες έχουν γίνει “θαμώνες”. Στο μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του, το Local Stageέχει φιλοξενήσει στη διαδικτυακή του σκηνή, αμέτρητες παραστάσεις live streaming από πληθώρα χώρων, εκατοντάδες καλλιτέχνες από live stages, φεστιβάλ, studios, ωδεία και πολυχώρους. Ωστόσο, εκτός από τα μεγάλα events, εξαιρετική απήχηση φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα τα live sessions από studio ή homestudio, καθώς έχουν την αμεσότητα και την αληθινή επικοινωνία που ζητάει ο κόσμος. Ένα live session μίας πρόβας ή μίας παρουσίασης ενός δίσκου στο Local Stage, δίνει στα συγκροτήματα μια ευκαιρία επικοινωνίας με το κοινό, καθώς και τη δυνατότητα προβολής της δουλειάς τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να “κλικάρεις” το σύνδεσμο και στη συνέχεια, να απολαύσεις από το σπίτι σου την εκάστοτε live performance. Αν είσαι, λοιπόν, από τη Θεσσαλονίκη και επιθυμείς να παίξεις μπροστά σε Αθηναϊκό κοινό, αν έχεις μπάντα στην Πάτρα και θέλεις να δείξεις τη δουλειά σου σε ολόκληρο τον κόσμο, αν θέλεις να δώσεις μια συναυλία σε όλους τους φίλους σου που έφυγαν στο εξωτερικό, αλλά και τους fans στην επαρχεία, στο Local Stage έχεις, πλέον, τη δική σου διαδικτυακή σκηνή, χωρίς σύνορα και περιορισμούς.

1083784Το επερχόμενο event που θα πραγματοποιηθεί στη σκηνή του Local Stage,πρόκειται να λάβει χώρα την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου. Οι «Allochiria» ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τον καινούριο τους δίσκο στο κοινό του Local Stage,με ένα secret gig που αναμένεται να είναι εκρηκτικό. Μία από τις πιο γνωστές underground σκηνές της Αθήνας θα τροποποιηθεί ειδικά, για να φιλοξενήσει τη ζωντανή αναμετάδοση της εκπομπής, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα μέσω μίας μοναδικής οπτικοακουστικής εμπειρίας. Η μπάντα είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την πρώτη της εμφάνιση με live streaming και να μας παρουσιάσει το νέο της υλικό, μέσω του ιδιαίτερου αυτού project.

 

Η εβδομάδα,όμως, για το Local Stage δε θα τελειώσει εδώ, καθώς την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, οι «Locomondo» πρόκειται να εμφανιστούν σε live streaming από το Bourbon της Γλυφάδας, σε όλο τον κόσμο. Μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια τους, αλλά και ιδέες που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν στα σόου τους, δημιουργήθηκαν κυρίως μέσα από αυτήν τη γόνιμη ανταλλαγή ενέργειας που υπάρχει στους μικρούς χώρους. Αυτήν τη καλά δοκιμασμένη συνταγή πρόκειται να ακολουθήσουν και την Πέμπτη, μπροστά στα ματιά του κοινού του Bourbon,αλλά και του Local Stage. Αυτά τα δύο πολυαναμενόμενα live, απέχουν μόνο ένα κλικ μακριά!

locomondoooooooo

AUTHOR

Χαρίκλεια Στρίγγα

Μία φράση που θα την εκπροσωπούσε; Η γλυκιά μελαγχολία! Αυτή που σου προκαλεί η δύση του ηλίου, ένα γλυκόπικρο τραγούδι ή ένα βράδυ καλοκαιριού.

Loading...
6 χιουμοριστικές ιστορίες στη σύγχρονη Ελλάδα!
Αίμα, χιόνι και εμφύλιος: Ο Tarantino επιστρέφει!