Skip to content

Το Greek Death/Grind Festival προσφέρει ζωή!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

10984785_10205930277125562_564517084_n

Του Αλέξανδρου Δουρτμέ

Πριν 4 περίπου χρόνια, ένας καλός φίλος είχε την ιδέα να δημιουργήσει μια ομάδα, ένα γκρουπάκι στο Facebook, το οποίο θα είχε σκοπό αποκλειστικά, την προώθηση της ελληνικής Death και Grind σκηνής. Αυτό, φυσικά, θα γινόταν, προβάλλοντας υλικό ελληνικών συγκροτημάτων της σκηνής, καθώς και πληροφορίες για συναυλίες, περιοδείες, νέες κυκλοφορίες, συνεντεύξεις και ό,τι άλλο μπορεί να μπει στη διαδιακασία να ψάξει κάποιος.

Τι θα ταίριαζε καλύτερα, με μια τέτοια πρωτοβουλία; Μα φυσικά, η διοργάνωση ενός 2ημέρου φεστιβάλ, προκειμένου όλα αυτά τα συγκροτήματα, να παρουσιάζουν και ζωντανά τις δουλειές τους, μπροστά σε κοινό, το οποίο ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει στηρίξει και έχει δείξει προτίμηση στην ελληνική σκηνή.

Το πρώτο Greek Death/Grind Festival έλαβε χώρα, το Μάρτιο του 2012, με συγκροτήματα από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, κατά κύριο λόγο, χωρίς φυσικά να λείπουν και συμμετοχές από άλλες πόλεις. Ήταν μια πολύ αισιόδοξη προσπάθεια, η οποία απέδωσε, κι έτσι, το Μάρτιο του 2013, το δεύτερο Greek Death/Grind Festival είναι γεγονός! Τη συγκεκριμένη χρονιά, όμως, το φεστιβάλ είχε και έναν κάπως διαφορετικό χαρακτήρα. Ακούγεται, ίσως ειρωνικό, όμως το 2ο Death/Grind scene Festival είχε και φιλάνθρωπικό χαρακτήρα. Που έγκειται η ειρωνία; Στο γεγονός ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια και των δυο συναυλιακών ημερών δόθηκαν σε ένα, επίσης, πολύ καλό φίλο και μέλος τοπικού συγκροτήματος, σαν βοήθεια, για να πραγματοποιηθεί μια πολύ κρίσημη χειρουργική επέμβαση, για ένα μέλος της οικογένειας του. Το death metal καμιά φορά, προσφέρει και ζωή.

11004155_10205930277085561_1740391168_n

Σε αυτό το διήμερο συναυλιακό κάλεσμα, τόσο ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, όσο και των γύρω νομών, ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στο 3ο Greek Death/Grind Festival, το οποίο στέφθηκε, επίσης, με επιτυχία πέρυσι, το Μάρτιο του 2014.

Το ζητούμενο στην υπόθεση του εν λόγω φεστιβάλ, ίσως τελικά να μην είναι ο πρωταρχικός του στόχος, η προώθηση, δηλαδή, των ντόπιων συγκροτημάτων, όσο το να κατορθώσει να μαζευτεί μια τεράστια παρέα, φίλοι από διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα και να απολαύσουν τη μουσική από εξίσου φίλους, επί σκηνής! Δεν είναι τυχαίο, φυσικά, που το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα αυστηρά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να παρευρεθούν, όσο το δυνατόν περισσότεροι. Για δυο χρονιές, μάλιστα, είχε κανονιστεί ειδικό λεωφορείο, που θα μετέφερε κόσμο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, με αφορμή το διήμερο. Δε λείπει φυσικά και το καρναβαλίστικο της υπόθεσης, με αποκορύφωμα τη δεύτερη ημέρα, που είναι και Κυριακή της Αποκριάς. Εκτός από τα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης, που για πολλούς λόγους «επιβάλλεται» να επανεμφανίζονται ανα 1-2 χρόνια, κανένα άλλο συγκρότημα δεν έχει εμφανιστεί πάνω από μια φορά, σε αυτά τα 4 χρόνια διοργάνωσης.

Συνοψίζοντας, το Greek Death/Grind Festival αποτελεί, πλέον, θεσμό. Μια διοργάνωση από έναν άνθρωπο, που έχει το μεράκι και την καλή διάθεση, να προωθήσει την ελληνική σκηνή, να δώσει ευκαιρίες σε όλα τα εγχώρια συγκροτήματα, αλλά και να μαζέψει φίλους σε ένα διήμερο πάρτι με την αγαπημένη μουσική όλων και ατελείωτο χαβαλέ.

Τη φετινή τέταρτη χρονιά διοργάνωσης του φεστιβάλ, αναμένεται η αντίστοιχη προσέλευση κόσμου, αλλά και το δυναμικό παρόν από συγκροτήματα, που προέρχονται από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Δράμα, Λιβαδειά και Βόλο.

**8ball Club 21-22/02
Πίνδου 1, Λαδάδικα
Είσοδος: 7 ευρώ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.00

10984640_10205930277245565_1115948861_n

Loading...
Η ηπειρώτικη τρέλα τον Folk n’ Roll!
New video: Björk – Black Lake