Skip to content

Tο FASMA Festival ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ιταλία!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

13061923_995839817176381_1549999019728705422_n

Θέτοντας τη βάση για συνεργασίες εκτός συνόρων, το FASMA ταξιδεύει για πρώτη φορά στην πόλη του Μιλάνου, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017. Σε μια σύμπραξη με τον χώρο μουσικού πειραματισμού Standards και μέσω των residents S / V / N / Savana και του οργανισμού sound art Frequente, προσκαλεί τους Valerio Tricoli, Heith και Kondaktor σε μια βραδιά ηλεκτρο-ακουστικής εξερεύνησης.

O Valerio Tricoli, αναγνωρισμένος Ιταλός συνθέτης, δημιουργεί μουσική αντλώντας στοιχεία από ποικίλες ηχητικές πηγές και χρησιμοποιώντας αναλογικά ηλεκτρονικά όργανα και κασέτες. Τα σετ του επικεντρώνονται στον αφηγηματικό αυτοσχεδιασμό, με θραυσματικές και δυναμικές φόρμες, δημιουργώντας μια συναρπαστική μείξη Musique Concrète και ηλεκτροακουστικής μουσικής, όπως αποτυπώνονται στις κυκλοφορίες του “Misery Lares” και “Clonic Earth” στην PAN.

Τον Tricoli θα προλογίσει το πειραματικό σχήμα του Daniele Guerrini, Heith. Το πρότζεκτ του συνιδρυτή της Haunter Records στοχεύει στη δημιουργία μιας δυναμικής, καθηλωτικής ατμόσφαιρας, χρησιμοποιώντας τη μελαγχολία και την ένταση ως κινητήριες δυνάμεις του. Συνεργάτης του Guerrini για τη βραδιά θα είναι ο Giulio Nocera, Ιταλός συνθέτης με υπόβαθρο μουσικού αυτοσχεδιασμού σε θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Προσεγγίζοντας τη μουσική με σκηνοθετική σκοπιά, ο Nocera αντιμετωπίζει τον ήχο σαν οπτικό στοιχείο.

Υπεύθυνος για το εναρκτήριο σετ της βραδιάς είναι ο Kondaktor, πολύπλευρος DJ, παραγωγός και συνιδρυτής της πειραματικής ετικέτας Modal Analysis.

Valerio Tricoli2

Valerio Tricoli (IT) | Ο Valerio Tricoli (Παλέρμο, Ιταλία, 1977) είναι συνθέτης ηλεκτρο-ακουστικής μουσικής. Τα ακουστικά του σετ επικεντρώνονται στον αφηγηματικό αυτοσχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα των σχέσεων που δημιουργούνται μεταξύ της πραγματικότητας, της εικονικότητας και της μνήμης, αποδίδοντας έτσι μια deja-vu εμπειρία. Δίνοντας προτεραιότητα στη σπασμοδικότητα έναντι της συνέχειας και με τη χρήση ενός δυναμικού εύρους το οποίο συχνά υπερπηδά από την σχεδόν απόλυτη σιωπή σε ακραίες εκρήξεις ήχων, επιτυγχάνει έντονα μελαγχολικές διαθέσεις.

Οι ηλεκτρο-ακουστικές ηχογραφημένες συνθέσεις του, ακολουθούν την παράδοση της Musique Concrète, εξερευνώντας τις έννοιες του εσωτερικού και του μεταφυσικού, όπως αυτές εκφράζονται τόσο από το ψυχολογικό όσο και από το φυσικό, όπου σε συνδυασμό με την χρήση προφορικού λόγου, καταφέρνει να δημιουργήσει άκρως υπαρξιακές μουσικές συνθέσεις.

Σε βάθος χρόνων, ο Tricoli έχει αναπτύξει μακροχρόνιες συνεργασίες με μουσικούς, συνθέτες, χορογράφους αλλά και με καλλιτέχνες πολυμέσων. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ιταλικού avant-rock group 3/4HadBeenEliminated και έχει συνεργαστεί εκτενώς με τους Thomas Ankersmit,  Antoine Chessex, Werner Dafeldecker,  Anthony Pateras, Robert Piotrowicz.

https://valeriotricoli.bandcamp.com/
https://www.discogs.com/artist/237655-Valerio-Tricoli

Heith2

Heith (IT) | Οι Heith είναι το πειραματικό σχήμα του Daniele Guerrini, συνιδρυτή της Haunter Records και resident DJ των ομώνυμων εκδηλώσεών τους σε Μιλάνο και Ευρώπη. Ο Guerrini εξερευνά ατμοσφαιρικά ψηφιακά τοπία, την musique concrète και κάθε είδος αντισυμβατικής και αποδομημένης club μουσικής. Στόχος του σχήματος είναι η δημιουργία μιας δυναμικής, καθηλωτικής ατμόσφαιρας, χρησιμοποιώντας τη μελαγχολία και την ένταση ως κινητήριες δυνάμεις του.

Ο Giulio Nocera είναι Ιταλός συνθέτης με υπόβαθρο μουσικού αυτοσχεδιασμού σε θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως γύρω από τις τεχνικές της musique concrète, αφιερώνοντας ταυτόχρονα αρκετό χρόνο στην ακρόαση, συλλογή και αρχειοθέτηση ήχων. Ως επιμελητής και διοργανωτής έχει εμπειρία στο διεθνές μουσικό φεστιβάλ La Digestion, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Νάπολη. Ως μουσικός αποτελεί το ήμισυ του σχήματος Les énervés (μαζί με τον Renato Grieco), διατηρεί ενεργές συνεργασίες με τους Daniele Guerrini (Haunter Records), Giovanni Lami, Cris X, Marco Clivati, Stefano Costanzo, SEC_, και είναι μέλος του πειραματικού ντουέτου με την πολωνή τραγουδίστρια Mymi.

https://www.discogs.com/artist/3283753-Heith
https://www.facebook.com/heitheith/
http://haunterrecords.com/
https://www.discogs.com/artist/4177417-Giulio-Nocera

Kondaktor2

Kondaktor (GR) | Συνιδρυτής της experimental/ techno ετικέτας Modal Analysis, βρίσκεται πίσω από τα decks για μια δεκαετία, αποτελώντας πλέον μία από τις εξέχουσες μορφές της Αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής. Τα DJ sets του ποικίλλουν, κινούμενα ανάμεσα σε deep techno μέχρι funky ήχους και από ατμοσφαιρική μουσική μέχρι Chicago house. Το 2012 τον βρήκε να κάνει το ντεμπούτο του ως μουσικός παραγωγός στην Further Records του Seattle, ενώ μέσα στο 2017 αναμένονται δύο νέες κυκλοφορίες του, στις δισκογραφικές Where to Now? (UK) και Abstract Reality (FR).

https://www.facebook.com/kondaktorr
http://www.residentadvisor.net/dj/kondaktor
https://soundcloud.com/kondaktor

Venue info
Standards
Via Maffucci 26
20158 Milano
W: http://www.standardstudio.it/
Είσοδος: 5€

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ και τις δράσεις του, επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Website: fasmafestival.com/
Facebook: facebook.com/fasmafestival
Instagram: instagram.com/fasmafestival
Twitter: twitter.com/fasmafestival

Loading...
Άρης Δεληγιαννίδης: «Μια καλή ταινία ωθεί τον θεατή να δημιουργήσει»
Οι Arcade Fire τα βάζουν με τον Trump στο νέο τους κομμάτι!