Skip to content

Το default ξεκινάει με δυνατό Party τη νέα χρονιά!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Το default μετά από μία δυναμική πορεία έξι επιτυχημένων επεισοδίων τα τελευταία δύο χρόνια ξεκινάει τη νέα χρονιά με το δεύτερο your:fault προσκαλώντας το club ://about blank. Τα your:fault series (by default) αποτελούνpre-events των βασικών του επεισοδίων και εστιάζουν αποκλειστικά στo μουσικό μέρος του default.

Το πρωτοποριακό Club ://aboutblank, που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Ostkreuz του Βερολίνου, έχει μία αυτοδιαχειριζόμενη δομή και αναδεικνύει διαφορετικά μουσικά είδη μέσω πολιτικής συνείδησης. Οι ομαδικές αποφάσεις και οι φιλανθρωπικές του δράσεις αποτελούν μερικές από τις βασικές αρχές του Club,το όποιο διοργανώνει εκτός από μοναδικά parties, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, αναγνώσεις κ.α.

Το default προσκαλεί στο δεύτερο your:fault, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τους βασικούς dj’s του ://about blank (DIWA, CF2000) το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στο six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα. Μαζί τους οι resident dj’s του default (Bu$$, i:Diom, Mackenzie).

Το default είναι ένα σημείο τομής. Ένας τόπος σύζευξης τάσεων και ρευμάτων της σύγχρονης αστικής κουλτούρας όπου νέοι καλλιτέχνες έρχονται σε επαφή, ανταλλάσσουν ιδέες και συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό πείραμα μέσα από την παρουσίαση των έργων τους. Η αρχιτεκτονική, η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η φωτογραφία, η γραφιστική συνυπάρχουν χωρικά και χρονικά δημιουργώντας μια σειρά αυτοτελών ‘επεισοδίων’.

w/ www.default.gr

12339368_10153270171203596_7763307087281892475_oDIWA(DE)|://about blank
Ιδρυτικός μέλος της κολεκτίβαςτου ://about blank, η DIWA συμμετέχει από την αρχή στη δημιουργία του Club. Για το λόγο αυτό, έχει σημαντική επιρροή στη μουσική του κατεύθυνση όχι μόνο ως DJ, αλλά και ως διοργανώτρια των επιτυχημένων parties όπως τα ‘memory’, ‘ghosts’ και ‘blank generation’.

To μουσικό της υπόβαθρο πηγαίνει πίσω στην δεκαετία του ’80. Μεγάλωσε με τους ήχους από συγκροτήματα όπως οι Depeche Mode, Soft Cell και Anne Clark. Οι μελαγχολικές και απλές μελωδίες είναι οι ισχυρότερες επιρροές της. Το 2005 ‘μολύνθηκε’ από την techno και έψαξε βαθύτερα στην ηλεκτρονική μουσική του Ντιτρόιτ και του Σικάγο techno house μέχρι το νέο ήχο του Βερολίνου. Η συλλογή βινυλίων είναι το πάθος της και συνεχίζει να παίζει ακόμα και σήμερα με δίσκους στις live εμφανίσεις της.

cf2000(DE)| ://about blank
O Chris Fladung ζει και εργάζεται στο Βερολίνοκαι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ://about blank. Παράλληλα με την παραγωγή μουσικής ασχολείται φανατικά με τη φωτογραφία και τη γραφιστική.

Bu$$Bu$$(GR)//default / Bliq
Ο Κωνσταντίνος Μπουντόλας γνωστός και ως Bu$$, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να μην είναι το πρώτο μέρος που σου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάς για την Techno μουσική, αλλά στο τέλος των 90’s ονόματα όπως οι Derrick May, Kevin Sauderson, Jeff Mills και Adam Beyer επισκέπτονταν την πόλη τακτικά και μαζί με τους local DJs, Dim DJ & Pici, ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά στην ηλεκτρονική μουσική. Όταν ο Κωνσταντίνος επισκέφθηκε τα Fabric, The End καθώς και τα Lost Parties & Velvet rooms του Λονδίνου το 2001, αποφάσισε να μετακομίσει την επόμενη κιόλας χρονιά, όπου ήταν η περίοδος που άρχισε να συλλέγει βινύλια. Ta dj sets του αποτελούνται από ένα συνδυασμό διαφορετικών ειδών που εξερευνά και υποστηρίζει ο ίδιος.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ίδρυσε το deep house & techno label, Bliq Records μαζί με τον καλό του φίλο Μάνο Μάρα. Η δισκογραφική τους εταιρία επικεντρώνεται στη στήριξη κυρίως νέων και ανερχόμενων ταλέντων.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος αποτελεί ιδρυτικό μέλος και ταυτόχρονα είναι resident dj του default, ενός καλλιτεχνικού δικτύου που προσπαθεί να φέρει σε επαφή νέους καλλιτέχνες μέσα από την έκθεση των έργων τους.

https://soundcloud.com/bliq

i:Diom(GR) //default
O Γιώργος Περιστέρης aka i:Diom σπούδασε αρχιτεκτονική στο Λονδίνο, περνώντας εκεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές και δημιουργικές του περιόδους, που διαμόρφωσε το μουσικό και αρχιτεκτονικό του ύφος. Eκείνη την εποχή παρακολουθούσε εντατικά την έντονη καλλιτεχνική σκηνή του Λονδίνου, ενώ ταυτόχρονα περνούσε πολύ χρόνο μέσα σε δισκοπωλεία ψάχνοντας για βινύλια, γεγονός που τον επηρέασε καθοριστικά στην ενασχόληση του ως dj.

Το Σεπτέμβριο του 2013, θέλοντας να συνδυάσει την αρχιτεκτονική με την μουσική του ανησυχία, συνίδρυσε το ‘‘default’’, ένα δίκτυο καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, εικαστικών, μουσικών και φίλων του βινυλίου που έχει ως φιλοσοφία την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών μέσα από διαδραστικές εναλλαγές μουσικής και τέχνης. Είναι resident dj του default και παράλληλα υπεύθυνος για την γραφιστική του ταυτότητα.

http://soundcloud.com/i-diom
www.residentadvisor.net/dj/idiom

Mackenzie(GR) //default / Habeat records
Ο Λευτέρης Μπριλάκης γνωστός και ως Mackenzie είναι ο ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου Ηabeat Records, το οποίο ίδρυσε το 2011 και βρίσκεται στην πλατεία του Ψυρρή. Το Habeat Records λειτουργεί ως μια ιδέα που βασίζεται στην αγάπη για το βινύλιο και την ηλεκτρονική μουσική, ενώ στην διαρκώς ενημερωμένη συλλογή του συγκαταλέγονται αξιόλογες παραγωγές της house αλλά και της techno σκηνής. Ως dj ο Mackenzie έχει έντονες μουσικές επιρροές από την ζωή του στο Βερολίνο ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση ξεχωριστών μουσικών events. Το 2013 προστέθηκε στην ομάδα Sleazy Beats & Dirty Vibes μαζί με τον Ζοrz και Kondaktor που πραγματοποιούν απογευματινά parties στην Αθήνα. Είναι επίσης βασικός συντελεστής και resident dj του default, μιας ομάδας που ενώνει την ευρύτερη καλλιτεχνική κοινότητα μέσα από εκθέσεις, προβολές, παραστάσεις και μουσικά events.

www.facebook.com/habeatrecordstore
https://soundcloud.com/mackenzee

info: www.default.gr
fb Event // on.fb.me/1Zf5OGV
email: [email protected]

about_blank_TV-4Οι φωτογραφίες είναι από το φωτογραφικό υλικό του s.i.x d.o.g.s

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Μια παράσταση αφιερωμένη στον Οργανισμό υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!
Το κλασικό Festen στο Baumstrasse!