Skip to content

Thomas P. Heckmann: Η σαρωτική μουσική του underground βετεράνου εισβάλλει στην πόλη.

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Πειραματιζόμενος από πολύ μικρή ηλικία με διάφορα είδη της ηλεκτρονικής μουσικής – όπως synth pop, industrial, ebm – «κυριεύτηκε» από τον πρώιμο ήχο τύπου 808 STATE, με αποτέλεσμα να διεισδύσει σε techno και acid μονοπάτια μόλις το 1989. Επαγγελματικά ξεκίνησε την μουσική δύο χρόνια μετά, όταν είδε το φως η πρώτη του κυκλοφορία πίσω από το ψευδώνυμο EXIT – 100, με τίτλο Liquid. Μαζί με αυτό όμως, στον μικρό αριθμητικά κόσμο της τότε σκηνής, κέρδισε το ενδιαφέρον του ανεξάρτητου αγγλικού label Mute Records φτάνοντας στην 20η θέση των charts του ’92. Το στιλ του ήταν πρωτοποριακό καθώς η acid που έπαιζε έφερνε στους Underground Resistance, ενώ έδινε ζωή σε project όπως AGE και SKYDIVER. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως όλα τα κομμάτια του παραπάνω είδους στην δισκογραφία του έγιναν σε live εκτέλεση στο studio του, πράγμα που φανερώνει μια εξαιρετική έμπνευση και δυναμική.

Από τότε, κερδίζοντας παράλληλα το τοπικό κοινό, άρχισε μια πολυάσχολη καλλιτεχνική πορεία. «τερματίζοντας» την επιτυχή παραγωγή για την Force INC μέχρι το ’93, έδωσε πνοή στην Γερμανική Labworks και την Ολλανδική Djax-Up-Beats, ως Spectral Emotions και Purple Plejade αντίστοιχα. Τότε χτύπησε το καμπανάκι για το δικό του label την Trope Recordings, συμβαδίζοντας με το πετυχημένο του project ονόματι Drax. Σκοπός η μουσική καινοτομία σε ήχο και στιλ και γι’ αυτό έγινε σύντομα ένα από τα μεγαλύτερα label στην Γερμανία. Φανερά «ανήσυχος», το ’94 ιδρύει το label A.F.U προβάλλοντας acid house και χορευτικούς ήχους, ενώ ξεκινάνε και δύο επιπλέον project του: Silent Breed και Electro Nation, με εξίσου ευρεία απήχηση. Την χρονιά αυτή όμως ο Heckmann κάνει την πρώτη του μεγάλη επιτυχία, που ακούγεται μέχρι και σήμερα. Είτε σε underground χώρους είτε σε πιο εμπορικούς, το Amphetamine έχει την τιμητική του. Το ’98 σε electro μονοπάτια ξεκινάει την Electrocute Soundplates και τον χειμώνα του ίδιου έτους, ως Silent Breed, κατακτάει την πρωτιά σε όλα τα Γερμανικά dance charts με το κομμάτι “Sync In”, ενώ το “In Vivo” παίζει ανάμεσα στις δύο πρώτες θέσεις. 

Με εκτεταμένες επισκέψεις σε Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη, ξεκινώντας μάλιστα από το ’91, κατέστη ως ένα από τα πιο σεβαστά και περιζήτητα ονόματα για live εμφανίσεις. Δείχνοντας την ίδια αστείρευτη αγάπη για την μουσική που κάνει, χαρίζει τρομερή δύναμη και ενέργεια, με όλο και περισσότερους να «εισβάλλουν» στον καλλιτεχνικό του κόσμο. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε πως αποτελεί ένα σύμβολο του underground χώρου που, ναι μεν γνώρισε τρομερή επιτυχία, αλλά δεν άλλαξε μυαλά και ήχο!

Ως master του ηλεκτρονικού hardware και με ένα ατέλειωτο μουσικό background, συνεχίζει να ταράζει τα νερά και να παραμένει απόλυτα σύγχρονος. Με κομμάτια όπως Amphetamine, Liquid, Tanzmaschine, Sync In και δημιουργός διαφόρων projects εξαιρετικής επιρροής στο κοινό και στην σκηνή. Έχει πιστούς θαυμαστές ενώ αναμφίβολα κερδίζει και τις νεότερες γενιές. Κάτοχος πρωτοποριακών labels, κυκλοφορίες σε Monnom Black, Perc Trax [aufnahme + wiedergabe] μεταξύ άλλων, εφευρέτης techno μίξεων με EBM, Electro και Industrial τόνους και πάθος σε όλες τις κλίμακες της acid, ο Thomas P. Heckmann έρχεται την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο The Host. Μαζί του οι Opioid Slot Machine (OSM Tapes) και Hearthink (Colorblind), κηρύσσοντας την έναρξη μιας ακόμη σεζόν στην πόλη.

______________________
The Host Opening w/ Thomas P. Heckmann
Παρασκευή 18 Οκτώβρίου

The Host
Πάϊκου 4, 54625

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Οι νέες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου με μειωμένο εισιτήριο!
Νύχτα Τέχνης, ο μεγάλος εικαστικός περίπατος της πόλης επιστρέφει.