Skip to content

Όλο το πρόγραμμα του θεσσαλονικιώτικου Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2020!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η Διεύθυνση Πολιτισμού – Τουρισμού διοργανώνει από τις 15 Ιουλίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2020, που απαρτίζεται από μια σειρά συναυλιών, παραστάσεων θεάτρου και χορού καλύπτοντας και ικανοποιώντας ένα μεγάλο φάσμα ηλικιών και προτιμήσεων. Με κεντρικό χώρο εκδηλώσεων το Θέατρο Κήπου, ιδανικό και σταθερό σημείο συνάντησης κάθε καλοκαίρι για το κοινό της πόλης, το φεστιβάλ ανοίγει επίσης τις εκδηλώσεις του σε: Νέα Παραλία, Κήπος των Γλυπτών και Πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 15 Ιουλίου, 21.30 (ώρα προσέλευσης 20.30) @ Θέατρο Κήπου
Συναυλία Συμφωνικής Δήμου Θεσσαλονίκης με τους Storm string quartet “Symphonic ROCKstorm”

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης συμπράττει με τους Storm string quartet και, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη, υποδέχεται το κοινό της πόλης με έναν εκρηκτικό συνδυασμό ροκ και συμφωνικής μουσικής προσφέροντας του μία δυνατή μουσική εμπειρία που ξεσηκώνει και το πιο απαιτητικό κοινό. Σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία All και τη σχολή Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας Smiyl, η παράσταση θα είναι προσβάσιμη για κωφά και βαρήκοα άτομα.

Γενική είσοδος: 10€

______________________
Πέμπτη 16 Ιουλίου, 21.15 @ Θέατρο Κήπου

Συναυλία Bouche Fermée

Στόχος του σχήματος αποτελεί η δημιουργία εικόνων μέσα από τη μουσική του Ευρωπαϊκού, και όχι μόνο, κινηματογράφου. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει κυρίως κινηματογραφική μουσική ξένων αλλά και Ελλήνων συνθετών. Οι ενορχηστρώσεις αποτελούν πρωτότυπη δουλειά της Μαρίας Γούβαλη, συνθέσεις της οποίας περιλαμβάνονται, επίσης, στο ρεπερτόριο των Bouche Fermée. Μέσα από τις τολμηρές αυτές ενορχηστρώσεις, το σύνολο φέρνει στο φως έργα της μεγάλης οθόνης, διεισδύοντας στην εποχή και τη διάθεση της κάθε ταινίας.

Γενική είσοδος: 10€

______________________
Σάββατο 18 Ιουλίου, 21.15 @ Θέατρο Κήπου

Φωτεινή Δάρρα

Η υπέροχη Φωτεινή Δάρρα μαζί με τον εξαιρετικό Θεσσαλονικιό πιανίστα Γιώργο Παπαχριστούδη, έρχονται στην αγαπημένη τους πόλη για να προσφέρουν μια μαγική βραδιά με πιάνο και φωνή κάτω από το φως των αστεριών. Με δροσερή και καλοκαιρινή διάθεση και με την ποιοτική, ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής, υπόσχονται ένα πρόγραμμα με ελληνικά και ξένα τραγούδια που όλος ο κόσμος αγαπάει, κόντρα σε όλες τις δυσκολίες του τελευταίου καιρού!

Γενική είσοδος: 10€

______________________
Δευτέρα 20 Ιουλίου, 22.00 @ Κήπος των Γλυπτών, Νέα Παραλία

Συναυλία Pretty Sounds “Like a dream….”

Οι Pretty Sounds ερμηνεύουν παλιά, αγαπημένα τραγούδια από διάφορες χώρες και εποχές. Η φωνή μπλέκεται γλυκά με τους ήχους του βιολιού, του βιολοντσέλου, του πιάνου, της άρπας στις ενορχηστρώσεις του Πάνου Κοσμίδη με μια πινελιά τζαζ και δημιουργεί μια όμορφη, νοσταλγική διάθεση… like a dream!

Ελεύθερη είσοδος

______________________
Τρίτη 21 Ιουλίου, 21.15 @ Κήπος των Γλυπτών, Νέα Παραλία

Συναυλία Souled Out “We’ve Got One Soul”

Το πενταμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, παρουσιάζει ένα soulful πρόγραμμα αφιερωμένο στην αμερικάνικη μουσική και για πρώτη φορά τα κομμάτια του debut album που ετοιμάζει. Ένας δίσκος με επιρροές από jazz, neo-soul και new funk που παντρεύει το ρετρό με την σύγχρονη αισθητική και ήχο.

Ελεύθερη είσοδος

 

______________________
Τετάρτη 22 Ιουλίου, 21.15 @ Θέατρο Κήπου,
Θέατρο Ανδρέας Βουτσινάς «Καραντίνας γελοιογραφίες»

Ανέπαφο… Ανέκφραστο.. Ανώνυμο. Τρεις συνιστώσες, ένα σημείο καμπής που θα αλλάξει τα πάντα. Άραγε η στέρηση προκαλεί την απάθεια ή το αντίθετο; Πόσο μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος υπό καθεστώς φόβου; Ίσως η αδιαπραγμάτευτη κούραση είναι το μόνο που μας απέμεινε όταν εγκαταλείψαμε το όνειρο και το πάλλευκο χιόνι.

Γενική είσοδος: 10€

______________________
Πέμπτη 23 Ιουλίου, 21.15 @ Θέατρο Κήπου

Συναυλία Sleepin Pillow

Το επταμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη είναι μια από τις πιο επιδραστικές και πρωτοπόρες psych rock μπάντες της τοπικής σκηνής. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι ότι από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας τους κινήθηκαν έξω από στεγανά, παρουσιάζοντας πρωτότυπες συνθέσεις με έντονη ηχητική ποικιλομορφία. Κατάφεραν να εναρμονίσουν διαφορετικές μουσικές επιρροές και να συνδυάσουν με μοναδική μαεστρία την ψυχεδελική ροκ με ελληνική και ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, trip hop και σύγχρονα χορευτικά ηλεκτρονικά στοιχεία.

Γενική είσοδος: 10€


______________________
Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21.15 @ Θέατρο Κήπου

Συναυλία Ομάδα Εύδουσιν «Αλφάβητος»

Μια μουσικοοπτική εμπειρία, που γίνεται υπενθύμιση για το ποιοι είμαστε και από πού ερχόμαστε. Το έργο «Αλφάβητος» αναδεικνύει τις κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού Λόγου από τα Ομηρικά Έπη, τη Θεογονία του Ησιόδου, τη Λυρική Ποίηση, της ψαλτικής τέχνης και της παράδοσης. Ψηφιακά γραφικά μεταφέρουν στους θεατές τη σύνθεση των γραμμάτων στο αθέατο σύμπαν.

Γενική είσοδος: 10€

______________________
Κυριακή 26 Ιουλίου, 21.15 @ Θέατρο Κήπου

Συναυλία Kaldera

Οι Kaldera είναι ένα τετραμελές μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που παίζει ελληνόφωνο rock με επιρροές από τη μουσική της δεκαετίας του ’70, το funk, το grunge και τα blues, ενώ τα μέλη του «υπηρετούν» το ελληνικό ροκ από τα μέσα των 90’s. Tον Ιούνιο του 2019 κυκλοφόρησε από την OgdooMusicGroup το άλμπουμ τους «Το Πλήρωμα του Χρόνου» σε παραγωγή του Κώστα Βρεττού, με τη φιλική συμμετοχή του Ηλία Ζάικου. Στο Φεστιβάλ Καλοκαιριού οι Kaldera παρουσιάζουν τόσο τη δική τους δουλειά, όσο και εμβληματικά τραγούδια της ελληνικής rock σκηνής.

Γενική είσοδος: 10€

______________________
Δευτέρα 27 Ιουλίου, 21.15 @ Θέατρο Κήπου
Συναυλία Ensemble of Jazz “Mediterranean project”

Η Πολιτεία Πολιτισμού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια του αρχιμουσικού και μαέστρου – καθηγητή Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου, παρουσιάζει το Jazz quintet Ensemble of Jazz, σε ένα μουσικό ταξίδι με τίτλο “Mediterranean project”, με ρεπερτόριο και σημείο αναφοράς την jazz κουλτούρα των Βαλκανίων και της Νότιας Ευρώπης. Τέσσερις οργανοπαίχτες με ειδικότητα στην ethnic jazz και μια ερμηνεύτρια ως φωνή μας προσφέρουν μια μουσική κρουαζιέρα στις μουσικές – έθνικ σχολές των Βαλκανίων, αναδεικνύοντας τις επιρροές που άσκησε η Νότια Ευρώπη στην εξέλιξη του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά την εποχή του μεσοπολέμου μέχρι τις μέρες μας.

Γενική είσοδος: 10€

______________________
Τρίτη 28 Ιουλίου, 21.15 @ Θέατρο Κήπου

Συναυλία Μήδεια Χουρσουλίδου «Ωδήσσεια»

Η Μήδεια εκφράζεται μέσα από διαφορετικά μουσικά ρεύματα και επιρροές παρουσιάζοντας ένα εκρηκτικό πολύγλωσσο πρόγραμμα. Ακούσματα παραδοσιακά ταξιδεύουν τον ακροατή από την Σμύρνη, την Κορσική και την Πορτογαλία ως τον Καύκασο, τον Πόντο, την Αρμενία και τη Ρωσία για να αγγίξουν τη λευτεριά των τσιγγάνικων ρυθμών και από κει να επεκταθούν σε rock, jazz και σε πολλές γλώσσες και κουλτούρες με τη συνοδεία πνευστών, παραδοσιακών οργάνων και όχι μόνο.

Γενική είσοδος: 10€

______________________
Πέμπτη 30 Ιουλίου, 21.15 @ Θέατρο Κήπου
ΔΗΠΕΘΕ Σερρών «Από Θέση Ισχύος / H δύναμη του δημόσιου λόγου»

Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Πρωταγωνιστούν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Συσσοβίτης, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Λόγοι και διαγγέλματα που εκφωνήθηκαν σε κρίσιμες καμπές της Ελληνικής ιστορίας από ανθρώπους σε θέση ισχύος. Στο επίκεντρο ο δημόσιος χώρος και λόγος. Πολίτες και Πολιτικοί μέσα στην ιστορία. Αψιμαχίες, λόγοι που δίχασαν και ένωσαν, που ανέστησαν το ηθικό και κατακεραύνωσαν αντιπάλους. Λόγοι που ενίοτε καθοδηγούν επιμελώς το κοινό αίσθημα και φλερτάρουν με τη δημαγωγία.

Γενική είσοδος: 10€

______________________
Δευτέρα 24 Αυγούστου, 20.30 @ Θέατρο Κήπου

Θέατρο Μαίωτρον «Στου Αισώπου την παρέα»

Μπροστά στα μάτια των παιδιών, και όχι μόνο, ζωντανεύουν οι μύθοι του Αισώπου. Οι θεατές διασκεδάζουν, γελούν, αλλά και μαθαίνουν από τα καμώματα της Αλεπούς, του Λύκου του Λιονταριού και πολλών άλλων ηρώων που πρωταγωνιστούν στις ιστορίες του μεγάλου παραμυθά. Μια παράσταση στην οποία συμμετέχουν ενεργά όλα τα παιδιά.

Ελεύθερη είσοδος
Με τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης

______________________
Τετάρτη 26 Αυγούστου, 21.00 @ Πλατεία Μ1 – Μ2 Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ομάδα Dance and the mind «Υπερσυντέλικος»

Η μεικτή ομάδα Dance and the Mind με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και video mapping, αλληλεπιδρούν μέσα από έντονες εναλλαγές συναισθημάτων δημιουργώντας μια παράσταση που θέλει να φέρει στο παρόν ένα δυνατό βίωμα που χάραξε αιώνια τη μνήμη. Οι δρώντες καταθέτουν τη δική τους στιγμή.

Ελεύθερη είσοδος (προσκλήσεις διατίθενται ηλεκτρονικά στο www.tch.gr και στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης)

______________________
Πέμπτη 27 Αυγούστου, 20.30 @ Θέατρο Κήπου

TheatrAction «Το μήλο της Έριδας και άλλες jazz ιστορίες»

Δραματουργική σύνθεση με κείμενα που εξιστορούν όλα τα γεγονότα του Τρωικού Πολέμου, βασισμένα στα έπη του Τρωικού Κύκλου (Κύπρια Έπη, Ιλιάδα, Αιθιοπίδα, Μικρά Ιλιάδα, Ιλίου Πέρσις, Νόστοι, Οδύσσεια). Η jazz μουσική, τα hip-hop τραγούδια, οι χορογραφίες, η σύγχρονη χιουμοριστική προσέγγιση αλλά και η ανατρεπτική συγκίνηση, που συνθέτουν την εικόνα της παράστασης, αποτελούν έναν διαφορετικό και ενδιαφέροντα τρόπο γνωριμίας και προσέγγισης των παιδιών με τον Όμηρο και τα υπόλοιπα έπη του Τρωικού κύκλου.

Ελεύθερη είσοδος

______________________
Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, 21.15 @ Θέατρο Κήπου, Θέατρο Αμαλία

Συναυλία Ta Toy Boy

Οι Ta Toy Boy δημιουργήθηκαν το 2018 από τον Γιώργο Μπέγκα, τον Ηλία Σμήλιο και τον Γιάννη Λιανόπουλο. Ο Lo Fi – Dream Pop ήχος, που τους χαρακτηρίζει, τους έχει κάνει ευρέως γνωστούς στο κοινό της Ελλάδας και από τη στιγμή της δημιουργίας τους έχουν εμφανιστεί σε γνωστές σκηνές της χώρας, με εγχώριους αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες όπως New Order, Johnny Marr, Morcheeba, Hooverphonic και άλλους.

Ελεύθερη είσοδος

______________________
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, 21.15 @ Θέατρο Κήπου,
Θέατρο Αμαλία «Οι μάρτυρες των Αθηνών»

Με κύριους άξονες την ατομικότητα και την ενσυναίσθηση οι «Μάρτυρες των Αθηνών» αφηγούνται την προσωπική και τη συλλογική ιστορία ενός ολόκληρου λαού, ογδόντα χρόνια μετά την κήρυξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα παιδικά χρόνια των παππούδων μας ως ρίζα της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας.

Γενική είσοδος: 10€

______________________

Προπώληση εισιτηρίων στα εκδοτήρια της Αριστοτέλους.
Δευτέρα ως Παρασκευή: 11.00 – 19.00
Τηλ.: 231 0 272022

Σε κάθε εκδήλωση με εισιτήριο (πλην της Συμφωνικής 15/7/2020) θα διατεθούν δωρεάν, κατά την είσοδο, 30 θέσεις ανέργων με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας. Για τις θέσεις αυτές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες: 231 331 8204 / 8211

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Η ψυχεδελική συλλογή ρούχων “Kaleidoscope” της Fred Perry!
Το The Passenger του Iggy Pop απέκτησε επίσημο video clip!