Skip to content

5o TCI: To ετήσιο ραντεβού του χορού και του κινηματογράφου!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το ετήσιο ραντεβού του χορού και του κινηματογράφου, το διεθνές φεστιβάλ Thessaloniki Cinedance International, επιστρέφει! Γνωστό και ως TCI, προβάλλει έργα σύγχρονου χορού επί οθόνης από όλον τον κόσμο. Στην 5η χρονιά του, φέρνει 40 ταινίες από 17 χώρες σε 3 sessions προβολών, αλλά και δυο κάσκες Virtual Reality για θέαση σε 360°.

Με ατέλειωτους συνδυασμούς ευφάνταστης χορογραφίας, εντυπωσιακής οπτικής σύνθεσης, ερμηνευτικής αρτιότητας, αφηγηματικής ανάπτυξης, δόμησης κόσμων, και μουσικότητας, το TCI εξερευνά διαφορετικές προσεγγίσεις στο χορό επί οθόνης, γνωστό και ως screendance ή videodance. Οι ταινίες που επιλέχθηκαν συμπεριλαμβάνουν έργα καταξιωμένων αλλά και νέων δημιουργών, με διεθνή βραβεία, πρεμιέρες, και συμμετοχές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Δημιουργοί, σκηνοθέτες, χορογράφοι και ερμηνευτές όπως o Pierre Bessette, η Iwona Pasińska με το Πολωνικό Χοροθέατρο, οι Helena Franzén και Håkan Jelk, οι Kimmo Leed, Loup-William Théberge, Virginie Brunelle, Davide Belotti και Borna Babic, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε ένα τριήμερο πρόγραμμα που, επίσης, περιλαμβάνει περισσότερες ταινίες από τη χώρα μας από κάθε άλλη φορα: Το TCI, στην προσπάθειά του να στηρίξει την ανερχόμενη ελληνική σκηνή, θα προβάλλει έργα Ελλήνων χορογράφων και σκηνοθετών όπως Ελεονώρα Ηλία, Γεωργία Πετραλή, Φώτης Σκουρλέτης, Αλεξία Μαϊκίδου-Πουτρίνο, Άννα Θωίδου, Κωνσταντίνα Θανασούλη, και άλλοι.

Το φεστιβάλ οργανώνει τις 5+ συνολικά ώρες υλικού του σε τρεις προβολές, μια κάθε μέρα, στις 21:00. Επιπλέον, το Σάββατο και την Κυριακή από τις 18:00, σε συνεργασία με τo VR Academy, θα έχει εγκατεστημένες δύο κάσκες Virtual Reality, ώστε το κοινό να μπορεί να παρακολουθήσει έργα χορού 360°. Στο φεστιβάλ μπορεί κανείς να φέρει τα δικά του αναψυκτικά και ποτά.

Το “απροσδιόριστο” εισιτήριο δίνει πρόσβαση στο φεστιβάλ για μια ημέρα. Η είσοδος και η έξοδος γίνεται ανά πάσα στιγμή, ανάμεσα στις ταινίες, αλλά οι κρατήσεις που γίνονται στο vitruvianthing.com ισχύουν ως τις 20:45. Για το VR δεν απαιτείται κράτηση.

Το TCI πραγματοποιείται με την επικοινωνιακή υποστήριξη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ολόκληρη η επιλογή και το πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμα στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ.

Το φθινόπωρο στο Vitruvian Thing

Μετά τη θερινή της περιοδεία, με σταθμούς σε Αμβούργο, Λευκωσία, Αθήνα, Ζάκυνθο, αλλά και Καστοριά, η διοργανώτρια Die Wolke art group θα παρουσιάσει και τη νέα παράσταση σύγχρονου χορού που δημιούργησε στα πλαίσια του προγράμματος “Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός”, με τίτλο Ίχνη. Στη συνέχεια θα φιλοξενήσει μια επιλογή από παραστάσεις, performances και συναυλίες.

______________________

Thessaloniki Cinedance International #5

Ένα διεθνές φεστιβάλ έργων χορού επί οθόνης

2325 Σεπτεμβρίου

Vitruvian Thing
Πτολεμαίων 29Α, 54630,
4ος ορ., εντός στοάς

Είσοδος με απροσδιόριστο εισιτήριο

Κρατήσεις: vitruvianthing.com/tci5 ή τηλεφωνικά στο 6943642039 [11:00 – 14:00]

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
H επιστροφή του Street Mode Festival στο νέο Sonik Arena!
3 προτάσεις για τα ιδανικά συμβολικά δώρα!