Skip to content

Το ανεξάρτητο Thessaloniki Cinedance International στην τρίτη έκδοσή του.

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το Thessaloniki Cinedance International, γνωστό και ως TCI, είναι ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ που σκοπεύει στο να προβάλλει έργα σύγχρονου χορού επί της οθόνης, από όλον τον κόσμο. Στην τρίτη χρονιά του, φέρνει 36 + 2 ταινίες από 18 χώρες! Με ατέλειωτους συνδυασμούς ευφάνταστης χορογραφίας, εντυπωσιακής οπτικής σύνθεσης, ερμηνευτικής αρτιότητας, αφηγηματικής ανάπτυξης, δόμησης κόσμων, και μουσικότητας, το TCI εξερευνά διαφορετικές προσεγγίσεις στο 3ο ετήσιο ραντεβού του χορού και του κινηματογράφου.

Καθώς η ψηφιακή τεχνολογία έκανε τα μέσα κινηματογράφησης πιο προσβάσιμα στους ανεξάρτητους δημιουργούς, το genre της ταινίας χορού έγινε εξαιρετικά δημοφιλές και ποικιλόμορφο. Συνεχώς αναπτύσσονται νέοι τρόποι αποτύπωσης και επεξεργασίας της κίνησης με ολοένα και πιο ευφάνταστες προσεγγίσεις, μέσω της συνεργασίας όχι μόνο κινηματογραφιστών, χορογράφων, και χορευτών, αλλά και visual artists και animators, συνθετών και συγγραφέων. Το TCI φιλοδοξεί να παρουσιάζει κάθε χρόνο καινοτόμες ιδέες πάνω στους τρόπους που το διαρκώς εξελισσόμενο κινηματογραφικό μέσο μπορεί να χρησιμοποιήσει το χορό, ή, αντίστοιχα, πάνω στην χρήση της απόκτησης εικόνας από τους χορογράφους και performers, προς μια επέκταση της γλώσσας αυτού του καλλιτεχνικού crossover.

Οι ταινίες που επιλέχθηκαν συμπεριλαμβάνουν έργα καταξιωμένων αλλά και νέων δημιουργών, με διεθνή βραβεία και συμμετοχές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Δημιουργοί, σκηνοθέτες, χορογράφοι και ερμηνευτές όπως οι Iwona Pasińska και το Πολωνικό χοροθέατρο, η Marta Renzi, οι Jessica Wright και Morgann Runacre-Temple με το Μπαλέτο της Σκωτίας, οι Kailee McMurran, Jennifer Paterson, Klaas Diersmann, Mariana Palacios, Shaun Clarke, Kati Kallio, Clotilde Rullaud, Annemijn Rijk, Austin Forbord, και πολλοί άλλοι, θα εντυπωσιάσουν τόσο στην οθόνη του Vitruvian Thing, αλλά και, για πρώτη φορά φέτος, online! Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει με τεχνολογία on demand ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ, με το εισιτήριο να δίνει πρόσβαση μιας εβδομάδας σε όλη την επιλογή για θέαση σε οποιονδήποτε χρόνο και χώρο. Επίσης, η συνεργασία του TCI με το φεστιβάλ Athens Video Dance Project συνεχίζεται με την προβολή 2 ταινιών από την επιλογή του 2019.

______________________

Παρακολούθηση από κοντά στον χώρο του Vitruvian Thing
Ημερομηνία:
25 ως 27 Σεπτεμβρίου και ξεκίνημα προβολής στις 21:00
Διεύθυνση: Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς.
Είσοδος:
Απροσδιόριστο εισιτήριο, μόνο με κράτηση λόγω εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού θέσεων στον ακόλουθο σύνδεσμο https://vitruvianthing.com/tci3 ή τηλεφωνικά στο 6943642039 από τις 11:00 μέχρι τις 14:00.

Και online, με on demand πρόσβαση
Ημερομηνίες: 26 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου
Σύνδεσμος: https://vimeo.com/ondemand/tci3
Συνεισφορά: €10

Βρείτε την εκδήλωση και στο Facebook, μέσω των παρακάτω events
https://www.facebook.com/events/417947395834033 (online)
https://www.facebook.com/events/701083087158040 (real)

Ολόκληρη η επιλογή είναι διαθέσιμη στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ: die-wolke.org/tci

(*) Το Vitruvian Thing, μετά από επτά μήνες, ξανανοίγει τις πόρτες του, σε πολύ περιορισμένο όμως κοινό. Τηρώντας τους κανονισμούς ασφαλείας και με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, θα δέχεται μόνο 20-25 άτομα (ανάλογα με τις οδηγίες των αρχών εκείνη την περίοδο), με μία μόνο προβολή ανά ημέρα. Στην αίθουσα θα πραγματοποιείται συστηματική απολύμανση σε καθημερινή βάση, ενώ θα υπάρχει αντισηπτικό χεριών στην υποδοχή. Η είσοδος του κοινού θα επιτρέπεται μόνο με μάσκα προσώπου.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Άγνωστα στιγμιότυπα με τον David Bowie και άλλους!
Το State of Concept εγκαινιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της ρωσικής κολεκτίβας Chto Delat