Skip to content

theSPEAKERS.gr: Η «φωτεινή» πλευρά της pop κουλτούρας!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η εποχή που ζούμε βάλλεται πανταχόθεν. Σε μία κοινωνία που τα πάντα αλλάζουν γρηγορότερα από όσο αντέχουμε, πολλές φορές ξεχνάμε να είμαστε παρόντες. Παίρνοντας βίαια και συνεχόμενα ερεθίσματα από τα social media, θέλουμε πάντα κάτι παραπάνω… Κάτι το οποίο θα μας κρατήσει απασχολημένους και online, για να μην χάσουμε το επόμενο!

Για πολλούς η εποχή της πληροφορίας. Η εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται επιβλητικά, να αντικαταστήσει συνήθειες, εργατοώρες και hard skills, που στο παρελθόν έμοιαζαν απαραίτητα. Podcasts, reels, stories και αυτοβελτίωση ως βασικοί πυλώνες μιας pop κουλτούρας, που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ! Στην εποχή της yoga, της μουσικής και της ψυχοδραματοθεραπείας, έρευνες δείχνουν ότι το αίσθημα μοναξιάς στον σύγχρονο ευρωπαίο, είναι το κυρίαρχο. Μπορεί άραγε η pop κουλτούρα να «βάλει πλάτη» στην αρμονική μεταξύ μας συνύπαρξη; Όταν τα περισσότερα hard skills, τα έχει αναλάβει το AI, μήπως ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να γυρίσει και να επενδύσει «στα απλά και στα ανθρώπινα» soft skills;

Αυτά ήταν μερικά ερωτήματα που απασχόλησαν τον Ερμή Ανδρεάδη, μέλος της συντακτικής ομάδας του #beatergr, και αποφάσισε να παραβρεθεί σε ένα workshop των theSPEAKERS, για τη δημόσια ομιλία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Μαΐου.

Έτσι, ένα απόγευμα Σαββάτου, κατευθύνθηκα προς το ξενοδοχείο που θα πραγματοποιούνταν το σεμινάριο για να δω και να ακούσω από κοντά, όλα αυτά που αναρωτιόμουν. Πριν από αυτό όμως, προηγήθηκε η επικοινωνία με τους διοργανωτές, με σκοπό να κλείσω μία θέση. Η αμεσότητα, η ευγένεια και ο επαγγελματισμός στην άλλη πλευρά του τηλεφώνου, με προδιαθέτει ότι αυτό που πρόκειται να παρακολουθήσω, θα ήταν μάλλον ενδιαφέρον…

Long story short, παρακολούθησα ένα πεντάωρο εργαστήριο, χωρίς καν να το αντιληφθώ, ο Απόστολος Κουμαρίνος, βασικός ομιλητής και ιδρυτής των theSPEAKERS.gr, ήταν πράγματι πηγαίος. Προσέγγιζε τα θέματα τα οποία ανέλυε, όχι επιδερμικά και βιαστικά, αλλά από την ουσιαστική τους πλευρά. Βασιζόμενος και πάντα αναφερόμενος στις επιστημονικές πηγές που στήριξε την ομιλία του, κατόρθωσε να προσεγγίσει ένα σχετικά δύσκολο τομέα, όπως αυτός του public speaking, με ένα τρόπο προσιτό, απλό, αλλά όχι απλοϊκό!

Με βασικό του χαρακτηριστικό, την ενεργητική ακρόαση και την πλήρη εναρμόνιση με το βορειοελλαδίτικο κοινό, κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να παραθέσει τους βασικούς άξονες, για μια επιτυχημένη δημόσια ομιλία! Με διαδραστικές ασκήσεις, που αν και συνήθως είναι άβολες, στη συγκεκριμένη συνθήκη ήταν τόσο ουσιαστικές, που σε έκανε να θέλεις, να είσαι μέρος της ομάδας!

Για να μην κάνω κι άλλο spoiler, ήταν μία μοναδική εμπειρία που αξίζει να την ζήσουν όλοι! Το εισιτήριο ήταν παραπάνω από προσιτό, καθώς επίσης υπήρχαν και εκπτώσεις για φοιτητές και άλλες κοινωνικές ομάδες. Ήταν ένας ιδανικός τρόπος, για να μου αποδείξουν ότι η pop κουλτούρα…έχει και θετική πλευρά! Ένας πολύ καλός τρόπος, μέσα από την αποτελεσματική ομιλία, να έρθουμε όλοι πιο κοντά και να επικοινωνούμε ουσιαστικά!

____________________

theSPEAKERS.gr:

Instagram: εδώ
Facebook: εδώ
More info: εδώ

AUTHOR

Ερμής Ανδρεάδης

Τρώει όλα τα λεφτά του βλέποντας θέατρο και αγοράζοντας καλοκαιρινά ρούχα. Πηγαίνει σε συναυλίες, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, ή και δύο... μπορεί και τρεις! Όταν ήταν μικρός, ήθελε να γίνει αεροπόρος. Σπούδασε φιλόσοφος.

Loading...
Beater Essentials #157: Τα τραγούδια της εβδομάδας!
Το 11ο Φεστιβάλ Χορού & Παραστατικών Τεχνών έρχεται τον Ιούλιο!