Skip to content

Μοιράσου ένα φιλί με ένα ποίημα ή ένα σκίτσο!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Ένα παιχνίδι με εκφραστικό μέσο το ποίημα ή το σκίτσο, όπου οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν εμπνεόμενοι από το φιλί, να μοιράσουν όσο φιλί θέλουν.

To Pikap Community και η ELECTRA social company με διάθεση εξωστρέφειας οργανώνουν ένα δημιουργικό παιχνίδι. Σε αυτήν την άνευ προηγουμένου πραγματικότητα, φυσικές και αυτονόητες ανθρώπινες λειτουργίες απέκτησαν νέα σημασία. Με εκφραστικό μέσο το ποίημα ή το σκίτσο οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν εμπνεόμενοι από το φιλί, να μοιράσουν όσο φιλί θέλουν, αντέχουν, ονειρεύονται.

Είτε είναι ο κύριος τρόπος έκφρασής τους, είτε θα το δοκιμάσουν για πρώτη φορά, από όποιες γεωγραφικές συντεταγμένες κι αν βρίσκονται. Έναρξη τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 και λήξη την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020.

The Kiss Venture
1. Ο/Η κάθε ενδιαφερόμενος/η συμμετέχει με ένα ποίημα ή ένα σκίτσο.
2. Το αποστέλλει στη διοργάνωση μέχρι την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020.
3. Για τη συμμετοχή του/της καταβάλλει το ποσό των 5€.
4. Τα έργα στο σύνολό τους θα εκτεθούν στην πλατφόρμα www.thekissventure.com.
5. Την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 η πλατφόρμα «ανοίγει» στο κοινό και ξεκινάει από τους συμμετέχοντες η ψηφοφορία.
6. Οι δημιουργοί ψηφίζουν 1 ποίημα και 1 σκίτσο άλλων δημιουργών.
7. Οι ψήφοι κατατίθενται με τη μορφή e-mail, το οποίο θα στείλει ο κάθε δημιουργός στη διεύθυνση [email protected].
8. Το κοινό δεν έχει πρόσβαση ούτε στη διαδικασία ούτε στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.
9. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στην πλατφόρμα www.thekissventure.com.
10. Με προσωπικό e-mail μπορούν να ενημερωθούν για τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας όσοι/ες συμμετέχοντες/ουσες το επιθυμούν.
11. Με προσωπικό e-mail θα ενημερωθούν οι δημιουργοί των οποίων τα έργα συγκέντρωσαν τις περισσότερους ψήφους.

Βραβεία
Το 60% των εσόδων της δράσης θα το μοιραστούν ισομερώς o/η συγγραφέας και ο/η εικαστικός που τα έργα τους θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους.

Όροι συμμετοχής
– Ο/Η δημιουργός, εγγυάται το πρωτότυπο του έργου του/της και αναλαμβάνει κάθε ευθύνη έναντι τρίτων ως προς την πρωτοτυπία του.
– Ο/Η κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετέχει στη δράση μόνο με ένα έργο (ποίημα ή σκίτσο). Δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει δικό του έργο.
– Κάθε ποίημα αποστέλλεται στους διοργανωτές σε αρχείο word ή open office.
– Κάθε σκίτσο είναι δημιουργημένο σε λευκό χαρτί Α4, με τη χρήση αποκλειστικά μαύρου μολυβιού. Φωτογραφίζεται και αποστέλλεται στους διοργανωτές σε αρχείο jpeg (75 dpi, up to 1000 pixels).
– Σε περιπτώσεις ισοψηφίας, τα βραβεία μοιράζονται ισομερώς.
– To έργο χορηγείται με άδεια διάθεσης για ελεύθερη χρήση, αναπαραγωγή, αναδιανομή, παρουσίαση, με την προϋπόθεση να μην υπάρχει πρόθεση
εμπορικής εκμετάλλευσης εκ μέρους των διοργανωτών. Απαιτείται σε κάθε περίπτωση η αναφορά του ονόματος του δημιουργού. Οποιοδήποτε παράγωγο έργο μπορεί να διανεμηθεί μόνο με την ίδια ή παρόμοια άδεια.

Διαδικασία αποστολής
– Αποστέλλετε το έργο σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].
– Ο τίτλος του αρχείου που επισυνάπτετε είναι ίδιος με τον τίτλο του e-mail σας και είναι της μορφής επώνυμο_όνομα_τίτλος_έργου με λατινικούς χαρακτήρες.
Παράδειγμα: zafeiropoulou_maria_kokkino_fili. Προαιρετικά και αποκλειστικά για χρήση της διοργάνωσης επισημαίνετε στο e-mail τον τόπο κατοικίας σας.
– Η διοργάνωση επιβεβαιώνει την παραλαβή του έργου και σας ενημερώνει για την κατάθεση της οικονομικής σας συμμετοχής.
– Εντός τριών (3) ημερών και με τραπεζικά έξοδα που αναλαμβάνετε εξ’ ολοκλήρου, καταθέτετε στον παρακάτω λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας:
ΙΒΑΝ GR9701108640000086400452255 / Δικαιούχος ELECTRA.

Συντονισμός – Επιμέλεια: Στέλλα Τενεκετζή, Δημήτρης Αγγέλης

Pikap Community – Art In Thessaloniki
Πρόκειται για μια προσπάθεια συγκέντρωσης και παρουσίασης της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα στην οποία εντάσσονται καλλιτέχνες οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην πόλη μας. Δείγματα δουλειάς, εξωτερικοί σύνδεσμοι και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνει ο εκάστοτε καλλιτέχνης επιθυμητό να γνωστοποιηθεί, ώστε να προβληθεί και να παρουσιαστεί η προσωπική του πορεία και το έργο του.

ELECTRA social company
Είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που, συμπτωματικά, συστήθηκε πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Σκοπός της, η οργάνωση συλλογικών δράσεων που ενισχύουν την ατομική έκφραση και τη δημιουργία.

Πηγή: https://www.elculture.gr/
Φωτογραφία Εξωφύλλου: Έρως και Ψυχή, Μουσείο Λούβρου, Παρίσι, Antonio Canova (Αντόνιο Κανόβα), 1787-1793

Loading...
Το “Body changes are natural” είναι το δεύτερο EP στο label της Anetha.
Δες την μικρού μήκους ταινία “Dream Toy” του Χρήστου Χουλιάρα εδώ!