Skip to content

Το TEDxMoraitisSchool επιστρέφει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το δεύτερο TEDxMoraitisSchool με τίτλο “Redefining Borders” θα διεξαχθεί στο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη και θα προσφέρεται σε δωρεάν ψηφιακή παρακολούθηση.

Το TEDxMoraitisSchool επιστρέφει για δεύτερη φορά στη Σχολή Μωραΐτη με τίτλο “Redefining Borders”. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2020, όλοι οι ομιλητές και ομιλήτριες θα προσέλθουν στο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη από όπου θα παρουσιάσουν live τις ομιλίες τους.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος και διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς. Η λίστα των ομιλητών αποτελείται από 15 καταξιωμένους επιχειρηματίες, επιστήμονες και καλλιτέχνες. Μπορείτε να βρείτε την αναλυτική σύνθεσή της, καθώς και το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του TEDxMoraitisSchool.

Μια απροσδόκητη πανδημία. Η μεταναστευτική κρίση. Ραγδαία μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές σχέσεις. Κάθε στιγμή, τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά σύνορα της εποχής μας αναθεωρούνται. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την πραγματικότητα, όλες οι ομιλίες του φετινού TEDxMoraitisSchool θα αξιολογούν την υπέρβαση συνόρων σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς: σε προσωπικό επίπεδο, στην κοινωνία, στην επιστήμη και την τέχνη.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει μια αφοσιωμένη ομάδα μαθητών του Σχολείου. Αποστολή της είναι η διάδοση καινοτόμων ιδεών, απαραίτητων σε έναν κόσμο όπου η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και ολοένα επιταχυνόμενη, και η κινητοποίηση όλων μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της καθημερινότητάς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα παρακολουθήσουν τη φετινή εκδήλωση. Αφού κάνει ψηφιακή κράτηση, το κοινό θα μπορεί να τη παρακολουθήσει live και δωρεάν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Crowdcast. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα για δια ζώσης παρακολούθηση της εκδήλωσης από το θέατρο της Σχολής Μωραΐτη μέσω της αγοράς του αντίστοιχου εισιτηρίου.

Σχετικά με το TEDxMoraitisSchool

Το πρόγραμμα TEDx συνδέθηκε άρρηκτα με τη Σχολή Μωραΐτη μέσω του πρώτου TEDxMoraitisSchool το 2017. Η διοργάνωση της εκδήλωσης είναι ένα εγχείρημα που αναλαμβάνεται από τους μαθητές του Σχολείου υπό τη καθοδήγηση της Διεύθυνσης. Οι κύριοι στόχοι της μαθητικής οργανωτικής ομάδας είναι η αξιολόγηση καίριων κοινωνικών ζητημάτων και η κινητοποίηση και άλλων εφήβων, ώστε να αναλάβουν δράσεις που στοχεύουν στην κοινωνική πρόοδο και την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.

Σχετικά με το TED
Το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση καινοτόμων ιδεών. Βασισμένο στο πρότυπο του TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων. Σε μια εκδήλωση TEDx, μαγνητοσκοπημένα TED Talks και ζωντανές ομιλίες συνδυάζονται για να οδηγήσουν σε εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των θεατών. Ο οργανισμός TED παρέχει γενικές κατευθύνσεις για τις εκδηλώσεις TEDx, οι οποίες όμως διοργανώνονται αυτόνομα.

Σχετικά με τη Σχολή Μωραΐτη
Η Σχολή Μωραΐτη είναι ένας ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός που δέχεται παιδιά από τον Παιδικό Σταθμό έως την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους παρέχει ένα φιλικό περιβάλλον αποδοχής και φροντίδας, προεκτείνοντας έως τις αίθουσες διδασκαλίας το αίσθημα της οικογενειακής ασφάλειας. Συνδυάζοντας την εκπαιδευτική της παράδοση με τη διαρκή αναζήτηση καινοτόμων συστημάτων, προσφέρει παιδεία και εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Στόχος της Σχολής Μωραΐτη αποτελεί η ανάπτυξη υπεύθυνων, ηθικά ακέραιων και ενεργών νέων ανθρώπων, που θα είναι προετοιμασμένοι να ζήσουν σε έναν αυριανό κόσμο, πολύ διαφορετικό από αυτόν των μαθητικών τους χρόνων, τόσο στο ελληνικό, όσο και στο διεθνές περιβάλλον.

 

Κατοχυρώστε τώρα τη θέση σας στο TEDxMoraitisSchool μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. https://www.tedxmoraitisschool.com/

Παρακολουθήστε την προετοιμασία της εκδήλωσης μέσω των επίσημων λογαριασμών της στο Instagram (tedxmoraitisschool2020) και το Facebook (TEDxMoraitisSchool).

Loading...
Μία ιδιαίτερη γκαλερί ξυλογλυπτικής άνοιξε στη Σαντορίνη!
Αναβολή των Thessaloniki Street Food και Beer Festival για το 2021.