Skip to content

Tattooligans: Το ιστορικό στούντιο τατουάζ άλλαξε διεύθυνση και σε περιμένει!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Τόμτσης

Στην περιοχή της πολυσύχναστης Βαλαωρίτου, στην οδό Συγγρού 9, βρίσκεται ένας νέος χώρος που συνδυάζει άψογα την τέχνη του τατουάζ με τον καφέ και τη χαλάρωση. Το Tattooligans Studio συναντά το Tattooligans Art Cafe και σε καλεί να περάσεις, να κάτσεις και αν δεν το έχεις κάνει ήδη, να σχεδιάσεις το πρώτο σου τατουάζ. Έχοντας, πλέον, απομακρυνθεί από τη διστακτικότητα που δέσποζε στο παρελθόν, το τατουάζ αποτελεί πλέον έναν τρόπο ζωής και το Tattooligans έχει συμβάλλει, με τον τρόπο του, στην ένταξή του στην πόλη της Θεσσαλονίκης.untitled-88

Το στούντιο με την πολυετή ιστορία και παρουσία στο χώρο του τατουάζ, μεταφέρεται, ανανεώνεται και κάνει την εκκεντρική του εμφάνιση σε ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της πόλης. Στο ισόγειο, θα σε υποδεχτεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, που περιλαμβάνει το καφέ μπαρ, την υποδοχή του στούντιο και ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου μπορείς να βρεις προηγούμενα σχέδια, αλλά και νέες ιδέες. Συνεχίζοντας την περιπλάνηση στον επάνω χώρο, μία απλή βόλτα με τις σκάλες, θα σε ταξιδέψει την ιστορία των Tattooligans. Στους τοίχους, δεσπόζουν αναρίθμητα βραβεία και συλλεκτικά κομμάτια, που προσδίδουν τη ζεστασιά και την οικειότητα που χρειάζεται ένα στούντιο τατουάζ. Στον δεύτερο όροφο, θα βρεις τα booths των καλλιτεχνών, μαζί με το σχεδιαστήριο. Το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις, είναι οι μαύροι πάγκοι που σε περιμένουν να καθίσεις αναπαυτικά και να δεις το αγαπημένο σου σχέδιο αποτυπωμένο στο σώμα σου, ενώ παράλληλα, το μόνο πράγμα που ακούς, είναι ο ήχος από τα μοτεράκια.

untitled-12

Η ιστορία του Tattooligans ξεκινάει το 1999, όταν ο Γιώργος Μαυρίδης αποφάσισε να ανοίξει ένα στούντιο τατουάζ, που τότε ονομαζόταν «Magic Needles». Η ονομασία αυτή διατηρήθηκε μέχρι το 2004, όποτε και τροποποιήθηκε σε «Tattooligans». Το πρώτο μαγαζί βρισκόταν κάπου στη Μητροπόλεως. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε ένα από τα στενάκια της Ιπποδρομίου και σήμερα, βρίσκεται στην καρδιά της νυχτερινής ζωής της πόλης.

untitled-36

Η ομάδα των Tattooligans, παρόλο που υποστηρίζουν πως πρόκειται περισσότερο για μία οικογένεια, παρά για μια ομάδα, αποτελείται από έμπειρους καλλιτέχνες, με τον καθένα να ειδικεύεται σε ένα δικό του διαφορετικό στυλ. Οι κατηγορίες, με τις οποίες ασχολείται ο κάθε καλλιτέχνης, είναι οι realistic, newtraditional, tribals, maori, fonts, japanese, new school και old school. Κερδίζοντας πάνω από 80 διεθνή βραβεία και έχοντας διακριθεί σε σημαντικές διοργανώσεις, οι Tattooligans συνεχίζουν την πορεία τους στη παγκόσμια σκηνή της δερματοστιξίας και φέρνουν στη Θεσσαλονίκη την κουλτούρα αυτής της τέχνης, τόσο με την πολυετή τους παρουσία, όσο και με τα δύο Tattoo Conventions, που έχουν ήδη διοργανώσει. Με την πόλη της Θεσσαλονίκης να διαθέτει μία μεγάλη και αξιόλογη ιστορία στο χώρο του τατουάζ, όλο και περισσότεροι νέοι επιθυμούν να μυηθούν στον κόσμο του και οι Tattooligans μεταφέρουν το πάθος τους γι’ αυτό και την πεποίθηση πως αποτελεί έναν τρόπο ζωής και μία μορφή τέχνης, που μοναδικό σκοπό έχει να αποτυπώσει, πάνω σε ένα γυμνό σώμα, ιστορίες, σχήματα και ιδέες.

Περνώντας από το νέο χώρο που στεγάζεται, στο κτίριο της Συγγρού, δεν μπορείς, παρά να παρατηρήσεις πως αυτή η ομάδα-οικογένεια έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, με έμφαση στην καλή αισθητική και τη λεπτομέρεια. Δεκάδες μελάνια και tattoo artists σε περιμένουν και σε καλούν να μεταμορφωθείς κι εσύ σε έναν «tattooligan».

Find Tattooligans on Facebook!
Site: www.tattooligans.com
Mail: [email protected]
Tel: +30 231 028 3182

 

AUTHOR

Χαρίκλεια Στρίγγα

Μία φράση που θα την εκπροσωπούσε; Η γλυκιά μελαγχολία! Αυτή που σου προκαλεί η δύση του ηλίου, ένα γλυκόπικρο τραγούδι ή ένα βράδυ καλοκαιριού.

Loading...
To Wisedog φιλοξενεί την It’s Raw με τους Scot Dech και Unickue!
Beater Tapes | Jose Amba